nickrvl Postat Septembrie 29, 2016 Partajează Postat Septembrie 29, 2016 Ma refer la un gcode sender, in cazul meu bCNC, si nu la un convertor in gcode cum e FlatCAM, stiu ca FlatCAM are aceasta optiune, dar nu asta e problema ci schimbarea sculelor in bCNC, o sa-i dau de cap pana la urma intr-un fel sau altul. Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 29, 2016 Partajează Postat Septembrie 29, 2016 Pagina asta o stii, da? Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 29, 2016 Partajează Postat Septembrie 29, 2016 Stiu pagina insa in practica e putin diferit Am reusit sa schimb si scule, tot practica e mama invataturii. Link spre comentariu
nickrvl Postat Octombrie 1, 2016 Partajează Postat Octombrie 1, 2016 (editat) Intampin probleme cu FlatCAM, nu reusesc sa-l fac sa-mi lase grosimea traseelor neatinsa, am incercat de patru ori cu acelasi rezultat, traseele rezultate sant mai subtiri de parca nu ar tine cont de grosimea frezei, freza folosita e un V-bit de 0.2mm. PCB-ul facut cu Aspire si bCNC in stanga, cel cu FlatCAM si bCNC in dreapta: si setarile folosite in generarea geometriilor cu FlatCAM care cel putin "in poze" arata bine. La acesta mau cam pacalit unitatile de masura, de exemplu viteza de avans la Aspire e in mm/sec iar la Flat in unitati pe minut.... Deci deocamdata tot Aspire ramane lider, si stie sa dea si gauri Cred ca ar trebuii initiata o discutie separata in sectorul CNC despre programe, freze, viteze etc strict pentru aceasta masina. Editat Octombrie 1, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
klayus Postat Octombrie 1, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2016 pai vbitul are 0.2 mm in varf dar de adancimea de frezare ai tinut cont? un vbit de 45 de grade cu 0.2 mm in varf si la adancimea de 0.2 mm o sa aiba diametrul de 0.37 mm. daca e mai mare unghiul e si mai mare diametrul. aspire tine cont de vbit. flatcam probabil ca nu. calculeaza diametrul frezei la adancimea respectiva si cred ca o sa mearga bine atunci. Link spre comentariu
nickrvl Postat Octombrie 1, 2016 Partajează Postat Octombrie 1, 2016 Mda, asta mi-a scapat, in Aspire imi cere si unghiul frezei..... din acest punct de vedere inca o bila alba in plus. Ok, asta inseamna un decalaj fata de origine, un offset, cum il introduc? banuiesc ca majorand "fictiv" diametrul frezei, astfel pentru una cu un unghi de 60 grade sa zicem inseamna ca adaug la diametrul de 0.2mm (cat are varful) inca 0.12mm pentru adancime de 0.2mm adica 0.32mm, corect? de fapt din calcule reiese 0.115mm, mi-a "rotunjit" rezultatul CAD-ul... Link spre comentariu
klayus Postat Octombrie 1, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2016 mie mi-a iesit 0.43 mm Link spre comentariu
nickrvl Postat Octombrie 1, 2016 Partajează Postat Octombrie 1, 2016 Ai facut calculul mult mai exact..., si intrebarea ramane, cum il introduc? nu vad alta posibilitate la Flat decat introducand la Tool dia. 0.43 in loc de 0.2. Link spre comentariu
klayus Postat Octombrie 1, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2016 eu folosesc pcb2gcode si asa fac, bag diametrul care rezulta in functie de adancime si unghi. Link spre comentariu
bobinatorul Postat Octombrie 1, 2016 Partajează Postat Octombrie 1, 2016 Ai facut calculul mult mai exact..., si intrebarea ramane, cum il introduc? nu vad alta posibilitate la Flat decat introducand la Tool dia. 0.43 in loc de 0.2.Asa fac si eu folosesc minim 0.3 la tool diam.Nu de fiecare data nimeresc adancimea.(de lene nu folosesc mereu heightmap).Mai e o varianta cu noncooper region si setezi cutout cat iti convine dar dureaza mai mult. Link spre comentariu
benishor Postat Octombrie 1, 2016 Partajează Postat Octombrie 1, 2016 http://woodworkerb.com/home/pcb-isolation-routing/tool-width-calculator/ Stie si FlatCam sa "dea gauri". Totul e sa folosesti feature-ul respectiv. Exemplu: http://hq.scene.ro/flatcam.png Toate bune! Link spre comentariu
nickrvl Postat Octombrie 1, 2016 Partajează Postat Octombrie 1, 2016 Bineanteles ca stie, si chiar mai bine decat Aspire, raspunsul meu era o remarca la alt raspuns din urma Link spre comentariu
bobinatorul Postat Octombrie 1, 2016 Partajează Postat Octombrie 1, 2016 UNGHI VARF SCULA ADANCIME LATIME FREZARE REZULTATA 60 0.2 0.2 0.4309 Vreau sa atasez un excel pentru calculul mai sus discutat si nu mai apare fereastra de atasament. Formula =(TAN(RADIANS(0.5*A2)) * E2) / 0.5 Link spre comentariu
dany_cta Postat Octombrie 1, 2016 Partajează Postat Octombrie 1, 2016 Si trebuie adaugat ca daca folosesti freze mai ieftine e normal sa te astepti la o cota mai imprecisa pe varf si la o bataie care automat se traduce intr-un traseu putin la lat decat cel proiectat. Link spre comentariu
nickrvl Postat Octombrie 1, 2016 Partajează Postat Octombrie 1, 2016 (editat) ...... Vreau sa atasez un excel pentru calculul mai sus discutat si nu mai apare fereastra de atasament....... Si de asta cred ca e bine de mutat discutia, la "comerciale" nu se poate ....., doar sa urci fisierul undeva si link. L.E. Fisierul se poate descarca de aici: http://pcbgcode.org/read.php?6,643 Editat Octombrie 1, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum