klayus Postat Septembrie 6, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2016 S-a intors strungul dar, bineinteles ca exista un dar, a venit fara cutite si mandrina comandata. "s-au ratacit in celalat depozit". daca vreti vreodata sa cumparati ceva de la emasiniunelte . ro nu va recomand. Sunt foarte neseriosi. Nu raspund la telefon, nu raspund la mailuri, cand reusesti sa dai de ei zic ca tocmai ce au rezolvat si urmeaza sa plece coletul inspre voi, telefonic mi-au zis ca strungul va fi cel mai tarziu pe 30 august la mine. pe proforma au scris ca cel tarziu pe 1. anyway, maine cica vin si cutitele si restul accesoriilor. Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 (editat) De parca ar fi sigurii, oportunisti, asa e "legislatia", sau cu alte cuvinte pentru ce sa fi corect daca oricum nu patesc nimic si bani fac oricum.... Interesanta asta, uite strungul nu e strungul, senzatii... Dar cel putin e ce vroiai? poate ceva poze? Editat Septembrie 6, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
klayus Postat Septembrie 7, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2016 A ajuns strungul pe bancul de lucru, au ajuns si cutitele o zi mai tarziu si bineinteles ca mai ramane mandrina si arborele: [12:09, 9/7/2016] +40 731 792 727: ati aflat ceva despre mandrina si arbore? [12:09, 9/7/2016] Emasini Strung: pleaca astazi spre dumneavoastra [12:10, 9/7/2016] Emasini Strung: coletul a fost uitat in depozit de catre colegii din depozit cand au predat marfa catre agentii Fan Courier [12:16, 9/7/2016] +40 731 792 727: bun, multumesc [12:16, 9/7/2016] +40 731 792 727: sper sa nu vina fara arbore sa mai trebuiasca sa mai astept [12:17, 9/7/2016] Emasini Strung: nu [12:17, 9/7/2016] Emasini Strung: mandrina vine inclusiv cu arbore, asa cum am discutat [12:17, 9/7/2016] +40 731 792 727: da, dar la cum s-au trimis pe rand.... nu ma mai mira [12:18, 9/7/2016] Emasini Strung: scuzele mele pentru trimiterea in etape! strungul la prima vedere e mult mai mic decat ma asteptam. dar se pare ca este foarte ok pentru ce-mi trebuie. maneta care cupleaza avansul automat aluneca pe axul ei, drept urmare am si infipt un cutit in universal am schimbat surubul de prindere si am largit gaura si nu cred ca vor mai fi probleme. in rest imi place mult. pare f ok, acum la cat am dat pe el ma aruncam pe geam daca nu mi se parea asa http://pcarve.com/pics/IMAG1086.jpg http://pcarve.com/pics/IMAG1087.jpg http://pcarve.com/pics/IMAG1088.jpg http://pcarve.com/pics/IMAG1089.jpg http://pcarve.com/pics/IMAG1090.jpg Numai bine Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 (editat) Ha, sa nu spui ca ai facut si prima piesa?! pare a fi pentru rulmentii in discutie.... In rest e incomparabil cu un Einhelll-lul MTB 3000. Gradatiile ferme? jocuri? Sa-l folosesti cu spor si sa-ti fie de folos. Editat Septembrie 7, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 klayus sa-l stapinesti sanatos si sa-ti faci mina pe "masina" mea si astfel sa avem fiecare ceva de cistigat numai bine si tie. Link spre comentariu
klayus Postat Septembrie 7, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2016 deci ca sa stabilim, este a 2 a oara in viata mea cand pun mana pe un strung jocuri nu pare ca are, doar la suruburi, acel backlash. in rest e fixa masina. si pinola este dead on center sunt incantat. astept sa-mi vina mandrina odata sa pot face fulii. am refacut piesa aia de mai devreme: imi place sa strunjesc, inseamna ca o sa invat repede. naspa ca trebuie sa-mi fac niste cutite.... asta nu am mai facut si nici nu am studiat. nu ma sperie, se invata repede. cateva poze: http://pcarve.com/pics/IMAG1091.jpg http://pcarve.com/pics/IMAG1094.jpg johnelforum nu-mi fac mana pe masina ta, ca la toate am sa inlocuiesc spindlelul cu aceasta varianta. numai bine Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 Intodeauna o sa ai nevoie de fel si fel de cutite atipice pe care o sa le faci singur.... Piesa este din otel? sau ma pacaleste "lumina". Cum au intrat rulmentii? Link spre comentariu
klayus Postat Septembrie 7, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2016 E din aluminiu, aveam un cilindru cu pereți groși ca momentan nu am cu ce sa dau gaura. Rulmenții au intrat presat unul și cealalt cam ușor. Imi trebuie un cuțit bun care sa intre pe gaura aia sa dau cota de rulment ca asta pe care îl am e o improvizație și nu e consistent rezultatul. Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 8, 2016 Partajează Postat Septembrie 8, 2016 (editat) Nu e bine, sint turatii mari, rulmentii trebuie sa intre fortat la cald altfel sigur or sa prinda joc in timp. Imi place ca ai coborat rulmentul inferior pana la limita inferioara a axului, asta o sa confere mai multa fermitate frezei, riscul de a vibra e cu mult mai mic. Daca ai posibilitate as dori o fulie de bronz la ax, e idea lui Dany si e buna. Editat Septembrie 8, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
klayus Postat Septembrie 8, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2016 o bara de bronz este 300 de lei. nu pot sa fac investita asta acum. masina va veni cu fulii de aluminiu. Link spre comentariu
dany_cta Postat Septembrie 8, 2016 Partajează Postat Septembrie 8, 2016 (editat) E bun aluminiul la fulii, mai ales daca poti sa ii faci buze de 3-4mm in afara in fiecare parte pe gaura cu axul ca sa fie putin mai lunga si sa prinda pe suprafata mai mare, ori poti sa urci intr-o singura directie vreo 8mm si sa bagi un surub ingropat de 3mm pentru fixare in buza respectiva. Eu sugerasem bronz doar pentru a adauga o inertie la utilaj care ar fi uniformizat miscarea frezei intre dinti si bobinele motorului. La motoarele brushless e bine sa adaugi "volante" pentru ca au tendinta sa mearga in hopuri mai ales cand e si o freza cu dinti laterali atasata care musca in material la fiecare 90/180 grade. Iti trimit un pm legat de bronz, unde il gasesti Editat Septembrie 8, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
klayus Postat Septembrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2016 Au venit rulmenții 0.0025mm runout Am mai scăpat de stresuri Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 Vazand acel recipient de langa rulmenti si presupunand ca e ulei/lubrefiant, masinuta trebuie intretinuta? si in ce ar consta aceasta? Link spre comentariu
dany_cta Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 (editat) Eu cred ca deja este exagerare cu rulmentii respectivi. Nu ai rigiditatea in toata masinaria ca sa ajungi sa ai nevoie de rulmenti super precisi. Ar trebui sa ai cateva sute de kg de masinarie ca sa aiba rigiditatea sa mentina precizia aia. Eu personal am mai multa incredere in rulmentii industriali SKF cu un mic preload intre ei pentru zero joc la mers in gol, chiar daca pot sa fie un pic mai scumpi, sunt doar doua bucati si nu ii schimbi mereu. Editat Septembrie 14, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
klayus Postat Septembrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2016 Eu cred ca sunt ok rulmenții. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum