XAN77 Postat Martie 31, 2007 Partajează Postat Martie 31, 2007 am facut proiectul de la http://www.elfly.pl/multimetr/multimetr_en_DIP.htm functioneaza perfect. Problema e ca as vrea sa adaug functii noi, deci vreau sa inteleg cum functioneaza schema aia, ca nush cum da nu-i prind logica :smt003 . Rezolutia masurarii de tensiune este de 10mV si chiar asa e cu toate ca 30Vcc / 1023 = 0.029 deci aprox 30 mV, dar ultima zecimala ca afisarea se face xx,yy nu variaza din 3 in 3. E normal ?? In schema vad ca masoara tensiunea pe divizorul 100k/7.5k dar are conectat la alt A/D printrun divizor 100k/5,1k tensiunea de la intrarea in 7812, unde de fapt e tensiunea de masurat, deci din acelasi loc. Ca referinta de tensiune pentru ATmega este folosit interna de 2,56, care cu ocazia realizarii acestui proiect am aflat ca are orice valoare numai 2,56 nu :smt003 . Deci, eu ma gandeam la un limitator de curent software si alte posibile functii, tot are pini liberi destui . Sofut il fac eu in ce pot, dar nu stiu cum sa fac rezolutia aia sa fie ca in aplicatia de fata . Link spre comentariu
XAN77 Postat Aprilie 1, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2007 se pare ca e o smecherie din soft, citez de pe siteul respectiv de la versiunea cu TQFP package, "There is over-sampling applied in multimeter software, so measuring resolution is the same in fine and coarse circuit and is 10mV". Fine circuit este masurarea prin divizoru 30k/7.5k, si masoara pana la 10Vcc, coarse circuit este masurarea prin divizorul 100k/7.5k, intrucat masurarea se face pe 2 A/D-uri pe unu in intervalu 1-10 celalalt 10-30, pentru a elimina neliniaritati ale A/Dului. Pe fine evident rezolutia este de 10mV (10V/1023=10mv) dar pe course este "imbunatatita" soft . La versiunea cu DIP, care am facuto eu, omu nu s-a mai obosit sa faca masurarea pe 2 trasee, ci a lasat doar divizorul de 100/7.5 avand rez interna nativa de 10mV pana la 10V masurati si apoi smecheria soft peste 10Vcc . Poate imi spune cineva cum face chestia aia soft de "sparge" rezolutia de 30mV in 3 si totusi vizual arata foarte bine, nu se vede vreo diferenta cand reglez sursa peste 10vcc . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum