Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SONY KV-G21T1 care nu se aprinde

Postări Recomandate

Salutare am si eu astfel de TV Sony KV-G21T1, sasiu BG1S care nu se aprinde. Am vazut ca avea arsa siguranta de pe filtrul de la alimentare. Am inlocuit STR-S6707 (care avea tranzistorul de la pinii 1,2 și 3 in scurt), am masurat si grupul de rezistente si de diode din partea de alimentare care sunt toate bune si cand pun alta siguranta si il alimentez iar imi arde siguranta (am verificat si fitrul de alimentare si nu am gasit nimic in neregula). Poate fi si de la posistor, caci am vazut o mica crapatura pe capacul lui, dar stiu ca ele asa mai fac si de la caldura, sau am omis eu ceva. Un sfat va rog. Multumesc si sanatate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gaguady

2

• BUGHIU

1

• mac01

1

• adydep

1

Top autori în acest subiect

Adevarat,STR-urile din comert sunt bune pe post de petarde.Eu nu cumpar :91. Pune domne' integratul vechi in p....  placa,taie pinii 1 si 3,apoi conectaza un BU508AF cu baza in locul pin 3,si colectorul in locul pin 1.Emitorul conectat pe pin 2 :96  ....si gata treaba.

Trebuie acordata atentie si rezistentei monitor de curent din pin 2;sa fie bobinata,stabila cu temperatura.In lipsa o realizati din nichelina de resou "Popular".

Inainte de aceste manevre,trebuie rezolvat etajul PTC,apoi redresorul de 300V.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va multumesc pt ajutor. S-a rezolvat numai cu inlocuirea PTC-ului cu imi inchipuisem. L-am scos de pe placa si am alimentat tv-ul ca sa vad daca se mai arde siguranta si ... nu, a plecat imediat. Am pus unul nou si gata. STR-S-ul se pare ca a fost printre cele bune luate din comert. Sanatate si toate cele bune tuturor.

Editat de gaguady
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări