Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung LCD LE32D450 ajutor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kotzo79

12

• orgasmo

5

• bigbrother

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

De scos de pe mb procesorul este joaca de copii...greul începe când trebuie rebilat cel nou, poziționat corect,iar lipirea nu se poate face ok decât cu stație ir.

Link spre comentariu

Intr-adevar este o problema insa pe un singur pad cel dinspre R904 .

SEMS20 este pe D450.

Lipirea chipului se poatre face si cu pistolul de aer cald, nu cu (statia) desigur necesita multa atentie, am mai facut asta cu succes si oricum macar incerc.

Link spre comentariu

Rebaling  la un procesor de tv e un lucru de-a dreptul de evitat .

In primul rand datorita orelor de munca , comparativ cu pretul unui ssb

bun ,  cumparat online .

In al 2-lea  datorita faptului ca exista riscul rebilari unui chip defect sau partial defect , cu bumpere interne intrerupte , ce se refac la rebaling sau reflow insa  pot recidiva in timpe de 2-3-6 luni , ca sa nu mai vorbim de riscul ruperi padurilor  .

Pe de alta parte rebalingul in cazul procesoarelor  sems… si altor bga-uri tv este o curata nebunie , si asta  si din cauza lipsei  de matrite si necesitatea folosirii unor matrite  universale cu dimensiuni  si pitch-uri nepotrivite .

In cazul de fata (sau in cazul de chip Bga suspect in a fi cu probleme  in tv-uri ) este recomandat a se face un reflow professional cu aparatura de lipit adecvata , un flux de calitate  si o miscare manuala fina  de chip , in momentul lichefierii aliajului .

Este in definitiv acelasi lucru ( relipire )  , si sa nu credeti ca procesorele din tv-uri sunt supuse unei suprasolicitarii , asemanatore chipurilor video sau nord  din Laptopuri, unde din cauza supraincalzirii pot survenii acele paduri moarte ( negre sub chip ) .

Rebalingul la astfel de procesoare , e de facut,  doar in cazul in care folosim procuri recuperate si suntem siguri ca sunt bune .

kotzo79

Padul rupt  de pe traseul din directia la  R904 il poti reface cu un firicel de cupru extras din tresa absorbanta .

Cu pistolul de aer cald mai cam dat pe spate. :)

.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Koko mi-am permis sa ma joc pe una din placi avand in vedere ca am doua.

Am zis eu ca sunt as in materie de bga reballing? 

Problema a fost rezolvata momentan pe D550 cu reflow, acum televizorul functioneaza corect (sa vedem pentru cat timp). 

Multumesc mult tuturor pentru ajutorul acordat!

Link spre comentariu

Am inviat si D450 cu reballing  :aplauze

Se pare ca la ambele mb a fost aceiasi problema SEMS20 afectat datorita temperaturii, totodata am montat si un cooler pentru o racire mai buna.

Temperatura luata dupa radiator acum nu ajunge la 30 de grade cu televizorul dat pe un canal hd.

Link spre comentariu

Am folosit sita 0,5 universala, flux RMA223, si bilute 0,5 Sn63 Pb37.

Pe acest chip avand in vedere dimensiunile mici ale acestuia am folosit cu succes statia pentru ambele operatii dezlipire, lipire.

Pentru GPU laptop folosesc pistolul cu aer cald la ambele operatii urmarind temperatura de lucru cu un termometru digital T902k.

Posted Image

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări