orgasmo Postat Mai 19, 2016 Partajează Postat Mai 19, 2016 In poza se observa pe PCB, 2 pad-uri NC desprinse si un pad conectat desprins pe directia R904. SEMS20 este de pe LE32D550 ? Link spre comentariu
serban Postat Mai 19, 2016 Partajează Postat Mai 19, 2016 De scos de pe mb procesorul este joaca de copii...greul începe când trebuie rebilat cel nou, poziționat corect,iar lipirea nu se poate face ok decât cu stație ir. Link spre comentariu
kotzo79 Postat Mai 19, 2016 Autor Partajează Postat Mai 19, 2016 Intr-adevar este o problema insa pe un singur pad cel dinspre R904 . SEMS20 este pe D450. Lipirea chipului se poatre face si cu pistolul de aer cald, nu cu (statia) desigur necesita multa atentie, am mai facut asta cu succes si oricum macar incerc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 21, 2016 Partajează Postat Mai 21, 2016 (editat) Rebaling la un procesor de tv e un lucru de-a dreptul de evitat . In primul rand datorita orelor de munca , comparativ cu pretul unui ssb bun , cumparat online . In al 2-lea datorita faptului ca exista riscul rebilari unui chip defect sau partial defect , cu bumpere interne intrerupte , ce se refac la rebaling sau reflow insa pot recidiva in timpe de 2-3-6 luni , ca sa nu mai vorbim de riscul ruperi padurilor . Pe de alta parte rebalingul in cazul procesoarelor sems… si altor bga-uri tv este o curata nebunie , si asta si din cauza lipsei de matrite si necesitatea folosirii unor matrite universale cu dimensiuni si pitch-uri nepotrivite . In cazul de fata (sau in cazul de chip Bga suspect in a fi cu probleme in tv-uri ) este recomandat a se face un reflow professional cu aparatura de lipit adecvata , un flux de calitate si o miscare manuala fina de chip , in momentul lichefierii aliajului . Este in definitiv acelasi lucru ( relipire ) , si sa nu credeti ca procesorele din tv-uri sunt supuse unei suprasolicitarii , asemanatore chipurilor video sau nord din Laptopuri, unde din cauza supraincalzirii pot survenii acele paduri moarte ( negre sub chip ) . Rebalingul la astfel de procesoare , e de facut, doar in cazul in care folosim procuri recuperate si suntem siguri ca sunt bune . kotzo79 Padul rupt de pe traseul din directia la R904 il poti reface cu un firicel de cupru extras din tresa absorbanta . Cu pistolul de aer cald mai cam dat pe spate. . Editat Mai 21, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
kotzo79 Postat Mai 22, 2016 Autor Partajează Postat Mai 22, 2016 Koko mi-am permis sa ma joc pe una din placi avand in vedere ca am doua. Am zis eu ca sunt as in materie de bga reballing? Problema a fost rezolvata momentan pe D550 cu reflow, acum televizorul functioneaza corect (sa vedem pentru cat timp). Multumesc mult tuturor pentru ajutorul acordat! Link spre comentariu
kotzo79 Postat Mai 28, 2016 Autor Partajează Postat Mai 28, 2016 Am inviat si D450 cu reballing Se pare ca la ambele mb a fost aceiasi problema SEMS20 afectat datorita temperaturii, totodata am montat si un cooler pentru o racire mai buna. Temperatura luata dupa radiator acum nu ajunge la 30 de grade cu televizorul dat pe un canal hd. Link spre comentariu
Vizitator cata82 Postat Mai 28, 2016 Partajează Postat Mai 28, 2016 Cu ce ai făcut rebilarea? Să nu spui suflantă...Ce fel de bile si sită ai folosit? Link spre comentariu
kotzo79 Postat Mai 28, 2016 Autor Partajează Postat Mai 28, 2016 Am folosit sita 0,5 universala, flux RMA223, si bilute 0,5 Sn63 Pb37. Pe acest chip avand in vedere dimensiunile mici ale acestuia am folosit cu succes statia pentru ambele operatii dezlipire, lipire. Pentru GPU laptop folosesc pistolul cu aer cald la ambele operatii urmarind temperatura de lucru cu un termometru digital T902k. Link spre comentariu
soareionutt Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 o schema are cineva pt acest model? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum