Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalenta tranzistor

Vizitator boby

Postări Recomandate

am inlocuit cu bu 508 af si sa ars finalul linii 2sd1651

va mutumesc chiar si celor care sau nascut invatati

Faptul ca s-a ars si finalul linii nu are aproape nici o legatura cu faptul ca acel tranzistor nu-i echivalent ci mai mult cu faptul ca utilizatorul este incepator la depanare surse.

Daca nu se potrivea s-ar fi ars foarte rapid el nu finalul linii.

O sursa cind se depaneraza se deconecteaza din restul circuitului si se face functionala mai intii pe sarcini artificiale si apoi pe sarcina ei reala (TV-ul in acest caz).

Vezi ca mai sint si alte componente defecte in sursa.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radiotelegrafist

9

• mac01

8

• adydep

6

• FLORIN IORDACHE

4

Acolo mergea și KT846,și KT838 poate și SU169 tranzistoare din vremea Tovarășului Secretar General,piese pe care depanatorii care se respectă,încă le mai au :96Oricare tranzistor ar fi fost montat,dacă erau schimbați electroliticii din sursă,și verificată bucla de reacție,tv. trebuia să funcționeze.Faptul că finalul de lini a intrat în scurt înseamnă că sursa a debitat tensiuni nebune :rade:,și nu are nici o legătură cu tranzistorul folosit :96 ci cu lipsa de experiență a "depanatorului":tranzistor ars,siguranță întreruptă=montează tz.și o liță și bagă-n priză :rade:

Daca nu se potrivea s-ar fi ars foarte rapid el nu finalul linii.

În concluzie BU508 recomandat de mine a fost mai tare ca originalul :reytre Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Acolo mergea și KT846,și KT838 poate și SU169 tranzistoare din vremea Tovarășului Secretar General,piese pe care depanatorii care se respectă,încă le mai au :96Oricare tranzistor ar fi fost montat,dacă erau schimbați electroliticii din sursă,și verificată bucla de reacție,tv. trebuia să funcționeze.Faptul că finalul de lini a intrat în scurt înseamnă că sursa a debitat tensiuni nebune :rade:,și nu are nici o legătură cu tranzistorul folosit :96 ci cu lipsa de experiență a "depanatorului":tranzistor ars,siguranță întreruptă=montează tz.și o liță și bagă-n priză :rade:

EHEEEEEE cam toti clientii mei in general isi baga mana in tv-uri in ideea ca este siguranta arsa,si va dati seama ca ma enervez cand vad ca ma mint in fata ca nu a facut treaba asta,si deeacea iau si eu cat nu face sau de fapt atata face adica pana in 100ron,asta incepand de la 70ron,scuze daca am fost putin off topic.

Link spre comentariu

Am zis eu bine ca depanatorul este incepator.

Da, ala este traful driver pt finalul linii si se gseste pe majoritatea schemelor de TV.

Este normal sa dea 0 ohm dar asta nu inseamna ca este defect.

Link spre comentariu

Acolo mergea și KT846,și KT838  ...piese pe care depanatorii care se respectă,încă le mai au :96

ia  auziti ,  mai  tovarasi  ce  zice  dl  din  citat .  deci , prin  deductie  logica  ,  daca   IN   MAI  2016  nu  aveti   INCA  in  posesie  tranzistoare  kt872  sau  kt846  sau kt838  ,  evident  BUNE  nu  arse  ,  din  fosta  URSS  ,  domnul  din  citat   afirma   CA  SINTETI  NISTE  DEPANATORI   CARE  NU  SE  RESPECTA  ,  cu  tot  ceea  ce  implica  aceasta  afirmatie   a   dinsului ,   nu  a  mea  .

Link spre comentariu

nu  se  pune  , tovarase ,  decit  daca  aveti  kt838 / 846 / 872 ...nimic  altceva .  asa  a  fost  conditia  de  baza  a  eligibilitatii  ca  depanator  cu  self-esteem .   pentru  orice  altfel  de  kt   rusesc   rezultatul  nu  poate  fi  decit  sumbru  ...  :rzb ... cam  asa  suna  axioma  domnului  depanator  vesel .  pe  scurt... va  rugam  sa  verificati  in  sertar  ce  si  cum . 

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Eu am KT 838,846,SU160,161....dar am si TT....si J6210....si 5395....cand vine clientul e bine sa fii pregatit cu tot ce se poate....

Na, am ajuns sa ne laudam fiecare cu ce "boabe" are prin sertar!  Sa monteze un final de linii din asta modern si rezolva problema!

Scuze de off-topic!

Link spre comentariu

nu  se  pune  , tovarase ,  decit  daca  aveti  kt838 / 846 / 872 ...nimic  altceva .  asa  a  fost  conditia  de  baza  a  eligibilitatii  ca  depanator  cu  self-esteem .   pentru  orice  altfel  de  kt   rusesc   rezultatul  nu  poate  fi  decit  sumbru  ...  :rzb ... cam  asa  suna  axioma  domnului  depanator  vesel .  pe  scurt... va  rugam  sa  verificati  in  sertar  ce  si  cum . 

si acum ce facem incepem cu discriminarile?eu personal il situez pe domnul ANDREI TABACARU pe locul doi la capitolul depanare tv,si sa nu va mirati ca in curand il voi vedea moderator la aceasta sectiune.

bine asta dupa MAJESTATEA SA  domnul dan cod,care trebuie sa recunoastem este numarul unu.

Link spre comentariu

Pe Florin Iordache ai cam uitat sa-l treci pe raboj. Sunt multi aici care se pricep la reparat..dar nu toti dau cu subsemnatul pe forum.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Pe Florin Iordache ai cam uitat sa-l treci pe raboj. Sunt multi aici care se pricep la reparat..dar nu toti dau cu subsemnatul pe forum.

nici pe dstra nu va subestimez.

Link spre comentariu

Da ...merci! Numai ca eu nu mai am KT-uri.....cred ca gasesc prin vechituri niste SU 161, BU 205 ...deci nu cred ca ma incadrez!

Bine ca ai reusit sa rezolvi televizorul care functioneaza pe post de bec!  :ewryt45w

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări