Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Banda led programabila

Vizitator Ovidiu Busuioc

Postări Recomandate

au trecut aproape 3 luni de cand am montat intrerupatoarele si totul merge perfect , un singur inconvenient au, la apasarea intrerupatorului fizic cel care comanda pic-ul dureaza in jur de o secunda chiar 2 pana se aude cuplarea releului , adica dupa ce aprind lumina astept putin si se aprinde lumina ,nu este instant,se pare ca se intampla asta din cauza ca atunci cand se executa comanda pic-ul tine deschis un timp mai lung pe pinii de iesire . daca ar putea domnul Elison sa modifice putin fisierul hex si sa scurteze timpul cat tine deschis pic-ul pe picini de iesire cat de mult se poate ,ar fi super  in felul asta nu ar mai fi intarzierea la aprindere/stingere intre intrerupator si bec 

Link spre comentariu

Stiu ca iesirile erau active pentru o durata de 500ms.
Nu stiu daca in momentul in care ati scris cipul, aveati salvata valoarea OSCCAL.
Alterarea acestei valori poate fi cauza intarzierilor de care pomeniti.
Eu pot sa modific durata la orice valoare, dar e mai bine sa-mi spuneti valoarea pe care o doriti, pentru ca nu stiu ce actioneaza iesirile respective.

Link spre comentariu
La 22.02.2020 la 20:57, Elison a spus:

Stiu ca iesirile erau active pentru o durata de 500ms.
Nu stiu daca in momentul in care ati scris cipul, aveati salvata valoarea OSCCAL.
Alterarea acestei valori poate fi cauza intarzierilor de care pomeniti.
Eu pot sa modific durata la orice valoare, dar e mai bine sa-mi spuneti valoarea pe care o doriti, pentru ca nu stiu ce actioneaza iesirile respective.

eu folosesc ca si software pentru programatorul meu microburn si programatorul este numeste K150, cred ca da este ceva in neregula la programare pentru ca atunci cand incarcam hex-ul si apasam pe program imi spunea ceva ca cipul va fi sters complect si dupaia incepea sa il scrie si la final dadea o eroare ceva cu bad 0xfff parca si dadeam ok dadeam sa citeasca pic-ul din nou si cu ce citea din el daca reprogramam imi spunea ca sa programat corect , acum trebuie sa plec dar mai tarziu cand ma intorc am sa incerc sa reprogramez un pic si am sa fac print cu toti pasi care ii fac in microburn si daca puteti sa ma ajutati sa il programez cum trebuie ar fi super , iesirile picului trebuie sa imi deschida un tranzistor npn si am folosit bc817 eu cu un rezistor de 1k intre baza tranzitorului si iesirea picului 

Link spre comentariu

Inainte de prima programare trebuie citit chip-ul.
Valoarea de calibrare a oscilatorului intern se gaseste la ultima adresa din memorie(00FFh).
Se noteaza aceasta valoare.
Se deschide hexul care trebuie scris in chip (in software-ul care face scrierea/citirea), se editeaza acest hex, punand valoarea retinuta la adresa 00FFh.
Dupa acesti pasi se poate da comanda de scriere.
Daca valoarea de calibrare din fabrica a fost rescrisa si nu mai este cunoscuta, exista programatoare (ex. PicKit2) care pot face recalibrarea oscilatorului.
Cu Pickit 3 se poate preciza o adresa sau o zona de adrese care nu se vor rescrie in cazul scrierii hexului.
In cazul de fata ar fi programatorul cel mai recomandat.
Despre programatorul pe care il aveti nu stiu nimic, dar banuiesc ca puteti gasi informatii pe net.
Hexul atasat actioneaza iesirea pentru o durata de 50ms.
Daca doriti alte valoare, o sa atasez alt fisier hex.

SonoFF_50ms.txt

Link spre comentariu

merci mult de explicatie Elison, cred ca am inteles unde am gresit si am sa incerc sa refac totul , am sa scriu aici ce rezolvare am gasit , cred ca ori imi cumpar pikit3 ori trebuie sa mai cumpar un pic 10f200 ca sa ii pot citi valoarea de calibrare 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări