Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nikola Tesla

genugeo85

Postări Recomandate

RoGeorge gresesti mult ar trebui sa te mai uiti pe niste evolutii istorice ale unor tari care au deschis larg portile oportunitatilor si la evolutia lor economica ulterioara.Dupa cum gandesti esti tot din cei care au fluturat sus si tare Nu ne vindem Tara dar o dam pe moca dupa ce o mulgem. Si daca e vorba de profitori ai sa vezi ca magnatii unor concerne care fac afaceri la nivel mondial dubioase se ascund exact in tari unde nu pot fi atinsi de legislatia internationala si intodeauna gasesc o cale sa mulga bani si din tarile unde sunt declarati persona nongrata.Sau crezi ca afacerile bazate pe arme si stupefiante vor fi stopate cu sistemele politice locale actuale

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 81
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

11

• MifTy

8

• florin.bulau

5

• genugeo85

4

...Dupa cum gandesti esti tot din cei care au fluturat sus si tare Nu ne vindem Tara dar o dam pe moca dupa ce o mulgem...

Daca eram genul "mulgator" nu cred ca m-as fi obosit sa schimb opinii pe elforum.

Intamplator nu am fluturat nimic pentru simplul fapt ca nu ma intereseaza luptele politice.

Totusi, daca ar fi fost sa militez, probabil ca as fi fost de acord cu ideea "Nu ne vindem tara."

Uite de ce: notiunea de tara este destul de abstracta pentru mine asa ca in continuare am s-o interpretez la modul tara = proprietate. Eu sunt de parere ca valorile reale (terenuri, materii prime, forta de munca, etc.) trebuie pastrate pentru propria folosinta, nicidecum vandute pentru niste valori virtuale (bani). Toata lumea stie cat de usor se duc banii. In concluzie, de ce sa-mi vand tara (proprietatea)? Mai bine as inchiria-o!

...Sau crezi ca afacerile bazate pe arme si stupefiante vor fi stopate cu sistemele politice locale actuale

Acum inteleg despre ce fel de profitori vorbeai in postarile anterioare. Trebuia sa spui traficanti. Eu ma gandeam la profitorii "legali" cum ar fi politicienii, marii actionari, etc. Referitor la traficanti, ma intrebi daca sistemul politic actual ii poate opri. Nu cred. Dar tu crezi ca un sistem politic global ii va opri? Eu cred ca nu.

Pana la urma actiunea in sine (traficul) nu e chiar atat de grava. E pur si simplu o activitate generata de o piata care exista, indiferent ca o declari sau nu ilegala. Cat timp exista o piata se va gasi cineva care sa ii satisfaca cererile. Iar cererile pe care le satisfac acum traficantii vor exista cat timp exista oamenii.

Drogurile si armele sunt de fapt formele exagerate a doua nevoi fundamentale ale omului: nevoia de placere si nevoia de putere. Astea nu au cum sa dispara, sunt caracteristici fundamentale ale naturii umane.

Am impresia ca pe tine te deranjeaza de fapt structurile mafiote care apar din cauza traficantilor. Dar asta nu se elimina prin globalizare ci prin legalizare. Cea mai buna dovada este perioada prohibitiei alcoolului din america anilor 1930.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

A mai trecut un an si inca nimeni dintre electronistii nostri nu s-au mai ocupat de inventiile electronice fantastice ale lui Tesla..

Cu cateva tuburi electronice Tesla a facut un puternic generator de energie gratuita..Incercati sa redescoperiti schema corecta daca puteti, folosindu-va de oricare dintre cartile de electronica si fizica moderna...

Traim in epoca in care circula informatiile la nivel global, dar degeaba, daca nu sunt informatiile valoroase care trebuie. Fizica a fost rastalmacita si botezata "moderna" tocmai pt. a deruta, a nu mai gandi nimeni ca ce-i mai important lipseste, cauza reala a miscarii.

http://www.rexresearch.com/feg/feg2.htm

http://www.frank.germano.com/blackbox.htm

cititi aici despre automobilul electric gratuit..Bineinteles ca acel puternic generator cu tuburi electronice putea/poate sa fie folosit si la incalzirea locuintelor, a apei, etc..Dar daca dai poporului gratis energia, sau mancarea si bautura, e de rau, nu se mai duce la lucru.

In vara lui 2010 a aparut la noi o carte tradusa despre "Tesla, biografia unui geniu" autor Marc J.Seifer. Pro Editura si Tipografie..

Nici pe departe "lucrarile" furate si prezentate public de Einstein de la alti fizicieni ce le tineau la secret (Henri Poincare este autorul E=mc^2) nu valoreaza cat ale lui Tesla..

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Ok, hai sa incep eu prin a adauga niste cuvinte: Schumann resonance, Wardenclyffe Tower, free energy si rezonanta. Ce au toate acestea in comun cu Tesla?

Dupa parerea mea Tesla a vrut sa "pompeze" energie in atmosfera terestra, mai exact in cavitatea ionosferica rezonanta terestra, cu ajutorul unui transformator rezonant (bobina Tesla), acordat pe aproximativ 8Hz, si apoi extragerea ei tot la aceeasi frecventa de rezonanta, la locul de intrebuintare. Legatura cu free energy este ca oricine ar detine o bobina acordata pe aceasta frecventa ar putea extrage energie direct din ionosfera.

Interesant este faptul ca aceasta cavitate rezonata este alimentata constant cu energie de catre fulgere si traznete. Dar mai interesant este faptul ca aceasta frecventa de rezonanta pare a controla si dezvoltarea si evolutia vietii pe pamant si perturbarea acesteia ar avea o influenta directa si asupra noastra.

Ceva de citit in engleza : http://en.wikipedia.org/wiki/Wardenclyffe_Tower , http://en.wikipedia.org/wiki/Schumann_resonances .

Link spre comentariu

Daca tot vorbiti despre Tesla, hai sa zic si eu ceva. Despre cavitatea Schumann si acea frecventa...asa este, are influenta asupra oamenilor. Din cate stiu, frecventa aia a crescut mult in ultima vreme, aproape s-a dublat, iar asta are ca rezultat faptul ca oamenii au impresia ca timpul trece mai repede (impresie pe care o am si eu). Cat despre inventiile lui Tesla, cea mai importanta o consider duetul curent alternativ- motor electric. Spun duet pentru ca cele doua inventii au fost strans legate, in sensul ca Tesla avea nevoie de un curent care sa actioneze un motor lectric fara perii colectoare. De fiecare data cand trec pe laga o linie trifazata de inalta tensiune, ma gandesc ca toate astea nu erau posibile fara curentul alternativ al lui Tesla. Apoi binenteles, urmeaza transmisiile radio. Tesla si-a dat seama ca pentru asa ceva , avea nevoie de un dispozitiv care sa "mareasca" frecventa si asta l-a condus catre transformatoarele rezonante, asa zisele bobine Tesla. Apoi a incercat cu transmisia energiei electrice wireless, tot cu bobine Tesla. A reusit el in oarece masura si apoi a vrut sa treaca la "productia de serie" si a inceput sa construiasca turnul Wardencliff, constructie care nu a mai fost realizata pana la urma. Oricum, din ce spun oamenii de stiinta actuali, randamentul transmisiei e destul de mic. Deci....nu se stie daca ar fi fost un succes, dar na...poate Tesla ar fi fost mai inspirat. Apropo de chestia asta...cica si cei care stau in apropierea statiilor de emisie radio foarte puternice, aprind neoane legate intre pamant si niste sarme pe post de antene. Cat despre restul lucrurilor...parerea mea este ca e mai mult legenda...lucruri comerciale, care "prind" la nevizati, in genul celor de la OTV. Ce credibilitatea pot sa aiba niste documentare sau niste articole pe care le poate realiza orice "neica nimeni"?! Nici una! Marea majoritatea a lucrurilor spuse acolo sunt re-re-re-re-re.....-re-repovestiri ale unor chestii pe care cineva le-a auzit si el in alta parte, si la care fiecare a adaugat sau a omis cate ceva , departandu-se de fiecare data de adevar.

Link spre comentariu

Tesla avea ceva foarte rar intalnit la oameni: capacitatea de a simula functionarea unui aparat in mintea lui. Daca avea sustinerea potrivita probabil ca acum eram mult mai avansati tehnologic. Cat despre randamentul transmisiei in regim de rezonanta, ia ca exemplu un cuptor cu microunde (are cam 50% randament), acesta are acelasi principiu de functionare.Cat despre treaba cu neoanele in apropierea statiilor de emisie se ia chiar amenda pentru perturbarea emitatorului, prin micsorarea puterii emise pe acea directie.

Link spre comentariu

Nu si daca se aduce sistemul emitator - mediu de transmisie - receptor in rezonanta. Asta inseamna ca transmisia puterii in regim rezonant, prin intermediul cavitatii ionosfera-pamant se face la un randament superior celui nerezonant chiar daca receptorul este in celalta parte a globului.

Un exemplu de interactiune cu ionosfera este sistemul HAARP unde se evita detaliile clare despre eficienta, mentionandu-se doar faptul ca se poate creste temperatura stratului ionosferic tinta cu pana la 30% (Eng): http://www.haarp.alaska.edu/haarp/ion4.html folosindu-se frecvente (sau armonicile acestora) care si in industrie au acelasi scop, incalzirea materialelor plus ca tangential scriu ca se poate creea plasma folosind acest sistem. Pentru cei care stiu ce inseamna o arie de antene fazate, fraza scrisa precum ca sistemul poate genera efecte doar in pozitie verticala, deasupra locatiei, cade, pentru ca, schimband fazarea antenelor, poti schimba si unghiul de emisie, teoretic pana aproape la linia orizontului. Teoria spune ca plasma genereaza lumina iar acel sistem poate genera plasma. Concluzia logica este ca se poate creea un "OZN" deasupra oricarui loc cu vedere directa la acel sistem. Concluzia mea, referitor la acel sistem, este ca se face o "ecografie" a ionosferei pentru masurarea parametrilor de transmisie, in eventualitatea folosirii ca mijloc de transmisie a energiei.

Nu dau apa la moara adeptilor teoriei conspiratiei, doar am punctat ceea ce se poate face, in acest moment, cu o tehnologie existenta in acest moment.

Link spre comentariu

Rusi cred ca au incercat si ei sa transmita energie la frecventa atmosferei un video in care se vede bobine Tesla uriase http://www.youtube.com/watch?v=5Td--HItuoI,probabil daca Tesla avea destule finantari pt proiectele sale lumea ar fi fost mult mai dezvoltata din punct de vedere tehnologic, numai ca cei care investeau in proiectele lui, daca nu vedeau un potential de castig mare de pe urma acestuia abandonau proiectele si astfel Tesla nu mai avea cum sa mearga mai departe si sa construiasca acele dispozitive, inventile lui Tesla pt vremurile acelea era foarte avansate si de aceea lumea radea de el si nu-l credea, ce parere aveti despre Raza morti, sau ca Tesla a sustinut ca a luat legatura cu extraterestri, sau de tehnologia care a dezvoltato pt experimentul Philadelphia?

Link spre comentariu

Acelea nu sunt bobine Tesla sunt varianta cu condensatori a acestora, mai exact generatori Marx. Este posibil ca pe vremea aceea, pentru a avea sustinere financiara stabila, sa se fi incercat sa se implice si armata, aratandu-i "bomboana".Tesla a fost un pacifist si faptul ca a implicat si armata, probabil ca era cea mai buna metoda pe care a vazut-o de a rezista economic, la sfarsit armata primind "jucarii" nesemnificative, in comparatie cu beneficiul adus omenirii de inventiile sale.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări