Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru 3 cai. Woofer 75GDN 1-8

Vizitator Nanotech

Postări Recomandate

Multumesc Dominicue. Intr-adevar am postat si eu acolo... Atunci o sa le fac dupa cele originale (75x40x30cm) .

Inaltele Nokia cum vi se par?

Editat de marius75
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

19

• adrian lucian

17

• Haralambie

7

• Dominicue

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mie personal imi plac si cum arata si cum suna (are un priten pe niste boxe ceva de genul ala), dar sa nu te astepti la nivel prea mare peste 12-14KHz

Link spre comentariu

Mie personal imi plac si cum arata si cum suna (are un priten pe niste boxe ceva de genul ala), dar sa nu te astepti la nivel prea mare peste 12-14KHz

Corect. Nu sunt campioane.

Au o mare calitate : hartia, atat membrana cat si suportul bobinei. Nu stiu, se schimba gusturile, am auzenii, tweeterele cu suport bobina metalic suna groaznic comparativ cu cele de hartie.

Am dus la reparat niste tweetere Coral H 24 (parca) calota de 17mm, metalica. Suportul bobinei este de hartie. Nu stiam de ce suna asa bine desi sunt calote metalice.

Link spre comentariu

Eu pe cind bobinam difuzoare (in studentie) faceam la toate tweeterle bobinate de mine suportul bobinei din hirtie -  la un moment dat am afut ocazia sa compar sunetul la un tweeter intre original cu suport aluminiu si cel bobinat de mine cu suport hirtie si suna parca un pic mai placut urechii cel cu suportul de hirtie.

Link spre comentariu

Eu pe cind bobinam difuzoare (in studentie) faceam la toate tweeterle bobinate de mine suportul bobinei din hirtie -  la un moment dat am afut ocazia sa compar sunetul la un tweeter intre original cu suport aluminiu si cel bobinat de mine cu suport hirtie si suna parca un pic mai placut urechii cel cu suportul de hirtie.

Cu siguranta suna mai bine tweterele cu suportul bobinei din hartie ........suna mai natural .

Si eu pe vremea cand ma indeletniceam cu reparatul difuzoarelor tweterele tot pe hartie le bobinam

Link spre comentariu

Cu siguranta suna mai bine tweterele cu suportul bobinei din hartie ........suna mai natural .

Si eu pe vremea cand ma indeletniceam cu reparatul difuzoarelor tweterele tot pe hartie le bobinam

Abureala!!!!

Daca aveti in vedere ca la o putere de 20-30W bobina deja incepe sa se incalzeasca semnificativ si va carboniza suportul de hartie, acesta nu poate fi utilizat decat la puteri mici.

Ce puteti face daca incinta merge la blana, eventual cu o creiatie Gutza, salam sau parizer???

Link spre comentariu

Abureala!!!!

Daca aveti in vedere ca la o putere de 20-30W bobina deja incepe sa se incalzeasca semnificativ.

Sunteti cam darnic cu puterile.  Poate va referiti la cele cu ferrofluid. 

Link spre comentariu

Eu ma refeream la cele de auditie..............pt Guta salam si parizer se pune goarna piezo nu tweeter calota. De fapt cred ca suna la fel si fara tweeter, numai cu ce mai scapa pe mediiiiii...........

Link spre comentariu

Abureala!!!!

Daca aveti in vedere ca la o putere de 20-30W bobina deja incepe sa se incalzeasca semnificativ si va carboniza suportul de hartie, acesta nu poate fi utilizat decat la puteri mici.

Ce puteti face daca incinta merge la blana, eventual cu o creiatie Gutza, salam sau parizer???

Asa o fi daca spuneti dumneavoastra .......

Link spre comentariu

Pai d-le Mateescu la un tweeter taiat 5kHz din aia 30watt ajunge 10% la el, 3watt.

Legea lui Joule poate fi exprimata, ca si legea lui Ohm, sub forma locala.

Daca notam cu Pjoule densitatea puterii disipate, adica energia calorica degajata in unitatea de volum si unitatea de timp:

Pjoule = Posted Image                                             

unde V este volumul portiunii de circuit. Notand cu l si S lungimea, respectiv sectiunea portiunii de circuit putem scrie ca:

R = Posted Image ,  V = S l ,  j = I/S

si substituind in relatie  obtinem:

Pjoule = Posted Imagej2 

Ptr Cu rezistivitatea este 0,0172mOhm mm, sa zicem diam bobinei 0,025m, 30 spire cu sirma de 0,00005m daca facem socoteala si ne ajutam de Q=mcdt vedem ca abia sare cateva grade peste t ambient.

Deci nu se intampla nimic grav cu hartia aia.

Si stiati si dvs asta :rade:, nu vorbim de PA aici, vorbim de incinte domestice

Editat de adrian lucian
Link spre comentariu

Pai d-le Mateescu la un tweeter taiat 5kHz din aia 30watt ajunge 10% la el, 3watt.

Eu sunt curios cum ai ajuns la valoarea aia. Ca sa nu-ti mai zic ca tu ai calculat la modul ideal dT-ul. 

Link spre comentariu

Legea lui Joule poate fi exprimata, ca si legea lui Ohm, sub forma locala.

Daca notam cu Pjoule densitatea puterii disipate, adica energia calorica degajata in unitatea de volum si unitatea de timp:

=Posted Image&&0){for(var>                                             

unde V este volumul portiunii de circuit. Notand cu l si S lungimea, respectiv sectiunea portiunii de circuit putem scrie ca:

R = Posted Image ,  V = S l ,  j = I/S

si substituind in relatie  obtinem:

Pjoule = Posted Imagej2 

Ptr Cu rezistivitatea este 0,0172mOhm mm, sa zicem diam bobinei 0,025m, 30 spire cu sirma de 0,00005m daca facem socoteala si ne ajutam de Q=mcdt vedem ca abia sare cateva grade peste t ambient.

Deci nu se intampla nimic grav cu hartia aia.

Si stiati si dvs asta :rade:, nu vorbim de PA aici, vorbim de incinte domestice

:aplauze :aplauze

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

The table came from a loudspeaker manual "LOUDSPEAKER ENCLOSURE DESIGN AND CONSTRUCTION" published by FANE.

X-over Frequency (Hz) Power to Bass (%) Power to Mid+High (%)

250Hz  40   60

350Hz  50   50

500Hz  60   40

1,200Hz  65  35

3,000Hz 85  15

5,000Hz  90  10

Daca ai alta sursa toata demonstratia mea cade :rade:

Normal ca-i cazul ideal, oricum aproximarile sunt in sus, daca mai tin cont si de masa pieselor polare si a magnetului aflate foarte aproape si catre care se realizeaza transfer termic prin curentii de convectie ai aerului miscat de calota, de faptul ca 5-7% este si transfer de energie mecanica mediului....eu zic ca se raceste la aia 3watt :limb: Glumesc, normal, ca doar nu-i element Peltier.

Serios acum, parerea ta care este, se arde sau nu?

Editat de adrian lucian
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări