Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplifivator pentru căști

csu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csu

4

• Untold

3

• vera

1

• Dan Minciu

1

Top autori în acest subiect

Salut.

Cum suna? Ca etaj final ar merge si un PCL805? Ce trafuri de iesire ai folosit?

P.S. Pentru releul ala era suficient un BC337 sau 2N2222 in loc de BD139, zic eu.

Link spre comentariu

Sună frumos, fără brum, l-am conectat la un Huawei mai vechi (nu e de calitate prea bună). Îl folosesc cu căști Sony MDR XD100, de 70 Ohmi.

Transformatoarele de ieșire sunt făcute de @romicap:

Posted Image

PCL805 nu am, dar o să mai încerc ceva cu PLC84.

Schema cu releul, l-ma găsit cu BD139, găsesc mai ușor BD139, decăt BC337 sau 2N2222, care le comand din China.

Link spre comentariu

Multumesc pentru info. Eu am cam 6 bucati de PCL805 de prin tv-uri, insa sunt bune, nici macar afumate nu-s. 

Practic, este un amplificator obisnuit de 2-3W, trafurile de iesire trebuie rebobinate dupa impedanta castilor. Interesant si util ar fi ca secundarul trafurilor de iesire sa aiba prize pentru 8, 16, 32, 300, 600 ohmi ca sa poti folosi cam orice tip de casti...

Ma intreb oare, sensibilitatea de intrare n-ar fi suficient de buna ca sa se renunte la ECC82?

Posted Image

Editat de Untold
Link spre comentariu

Am și căști Philips de 32 Ohmi. 

Fără ECC82 nu are putere, intrarea etajului final are nevoie de semnal de 0,3v, iar telefonul scoate doar 0,025v.

Link spre comentariu

După părerea mea, ar trebui să desfaci mantaua, să pui între ea și pachetul de tole un strat de izolație, carton (foaie de bloc de desen...) sau folie de plastic...Nu e bine să scurtcircuitezi tolele între ele... cresc pierderile prin curenți Foucault (parcă așa le zice).Deasemeni, mantaua se face din tablă de fier, să ecraneze tolele (întrefierul inerent între E și I...) împotriva scăpărilor de flux magnetic...

Cu stimă,

Dan Minciu

Link spre comentariu

Da,domne',e din arama. Na, c-o vazui si p'asta. O fi ramas di la cazanul di tzuica...

Ori e de dizain ,ori e cu vreun folos ascuns si mintea noastra nu-l pricepe.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări