Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Anulare protectie scurtcircuit

Ombladon2002

Postări Recomandate

Am o sursa de alimentare care scoate 13.8V si 15A.Se poate anula protectia?deoarece isi face treaba prea bine si ma incurca.deoarece as prefera sa scada tensiunea decat sa decupleze de tot.Nu merge sa scot toata electronica si sa folosesc doar transformatorul.puntea redresoare si condensatorul.pentru ca as avea 17V. Si imi poate spune cineva de ce este asa subtire cablul care merge la borna de plus ?

https://photos.google.com/share/AF1QipMHugON3ISp4Z8md_Bl7Gzb8aIrPG138odVR4LtQh1iW5tRJbQEA8jFj68MgyGNcA/photo/AF1QipMlm0noRiX9tPYdL-ACXMEurmgolubMPheJa87Z?key=U1F6ekh4SE8tdVdTR3VwdC1GandZaTFvcGloZEFB&hl=ro

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

2

• valangjed

2

• Ombladon2002

2

• mottofree

2

Top autori în acest subiect

Poti folosi doar traful , puntea si condensatorul dar trebuie sa fii atent ce curent maxim suporta traful si puntea.Totul depinde de consumator.

Link spre comentariu

Din pacate pe imagine nu se vede rezistenta unde se citeste curentul.

Mi se pare si mie curios ca are 15A. Chiar intra protectia la 15A ?

E cam ciudat si cablul ala subtire, ma refer nu la cel portocaliu ci la cel albastru cred ca vine de la tranzistorul regulator, ar trebui sa fie gros...

Trebuie vazut daca inainte sau dupa acest tranzistor exista o rezistenta de putere, aceasta ar trebui scurtcurcuitata cu o bucata de conductor ceva mai gros.

Sursa e facuta cu integratul 723 ? In acest caz eu as scurtcircuita pinii 2 si 3.

Editat de one
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări