Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator a350.

Postări Recomandate

Din fabrica era pusă o rezistența de 820k (sau valori apropiate în funcție de ce se găsea), nu doua în serie. Din câte văd una din cele doua rez inseriate din poza, pare a fi ruseasca (cea rosie). Posibil sa fi fost arsă dinainte sau nu ai pus multimetrul pe scala corespunzătoare pentru a măsura  peste 200k. Nici eu nu prea cred ca R331-R334 ar fi arse.  (270k-820k).

Multimetrul care îl ai poate măsoară doar pana la 200k.

Editat de marius75
Link spre comentariu

Știu ai dreptate , dar nici pana la 200 nu da nici o valoare . O sa pun alte rezistențe astazi să vedem despre ce este vorba . Sper sa gasesc . Prin placi tv . Mai vechi. Apropo am masurat si toate butoanele care modifica amplificarea + sau -  si sant ok. Si pe canal se aude cum creste volumul si scade cand apesi pe butoane . Aș pune-o pe direct adică sa sar de modului 3 doar volum si semnal restul sa amplific din potențiometru principal . Asta vreau sa fac sa vad daca intradevar modulul 3 este devina . Corectorul de ton poate fi de vină si să facă probleme pe un canal ? 

20191227_112443.jpg

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Nu stiu ce vrei sa arati tu in poza dar aparatul arata ca valoarea rezistentei este mai mare de 200Kohm.

Comuta aparatul pe 2M si repeta masuratoarea.

Tot timpul cind ai afisat asa ceva pe aparat si vrei sa masori o rezistenta comuti aparatul pe scala urmatoare pina ce aparatul iti arata o anumita va;oare. Atentie la masurarea rezistentelor mai mari de 2K sa nu atingi virful testerelor cu mina. La valorile mari de rezistente (zeci de kilo in sus) in special dar nu numai, este preferabil sa deconectezi un capat inaintea masurarii.

Link spre comentariu

Imi cer scuze, incercam sa ajut.

Daca cu schema avind si tensiunile marcate pe ea, in fata nu se poate face o depanare corecta atunci intradevar trebuie sa ma retrag pt ca nu vreau sa ma enervez. Schema este prea simpla pt a fi probleme la depanare.

Iar legat de rezistentele respective, nu contest ca nu pot fi defecte dar arse in nici un caz nu pot fi pt ca ar fi trebuit vreo 4000-5000 de volti la bornele lor ca sa se arda. Ar fi trebuit sa trasneasca direct in placa ca sa se arda acele rezistente.

Acum 5 minute, Ovidiu17 a spus:

Vă băgați ca musca în curul calului. Ăstia care comenteaza aiure . Dă în de aia mea un sfat si lasă ortografia asta daca sti daca nu abținețivă . Nu am mai văzut frate așa ceva . Si nu numai pe situl asta ci peste tot . Dar in rest santeți bâtă  . 

A eșit Pruteanu din voi . Aștia ce comentați aiurea. 

Eu am incercat sa dau un sfat dar mi s-a reprosat ca nu se discuta cu mine.

PS: ai grija cu vocabularul ca nu esti in grajd la c.... calului aici.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Ai toate valorile necesare pt reparatie. Trebuie facuta corespondenta intre cele doua canale.

Atasez din nou schema pt a fi mai usor de citit:

W0fIlkp.jpg

Si un zoom numai la placa de "tonuri" :

JtCRK3m.jpg

Si PCB-ul: 

zgewF3b.jpg

Acum ai tot ce-ti trebui ca sa-l poti repara.

Tensiunile marcate pe schema sint corecte?

Daca avind aceasta schema in fata nu reusesti sa te descurci atunci trebuie apelat la cineva care stie ce are de facut.

Nota moderatorului  - e ceva legat de spiritul Caciunului de vrei sa ajuti cu tot dinadinsul ?   :rade:

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Va salut ! Am luat și un tuner T 350 si are displayul aord defect . Adica in sensu ca este rupt acul etc..si tot ce este in componenta aia . Vreau sa stiu daca are cineva ideie ce as putea pune acolo si sa si arate ceva nu stiu ce ...s-au unde as putea gasi acea piesa.  Sant rupte arcurile acelea etc... 

20200106_213921.jpg

20200106_213844.jpg

Am si luat boxe de 40 romanesti la care am ceva la restaurare .. dar se merita 

20200106_191212.jpg

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

Salutare tuturor. As dori si eu niste informatii despre acest amplif A350. Am 2 bucati, una argintie, si alta..... NEAGRA!!!   Nu a fost revopsit, asa e din fabrica. A vazut cineva vreun exemplar negru? Din cate am citit, au existat serii negre, dar pe alea scria AKAI. O alta intrebare e legata de semireglabilele din etajul final. Pe oricate scheme m-am uitat, pe toate era trecuta valoarea de 2k5, iar eu in ambele amlificatoare am 5k. Exista schema  cu semireglabile de 5k ? O seara placuta.

Link spre comentariu

La semireglabilele de pe placa nu umbli decit daca ai si stii bine sa folosesti un osciloscop. Pt reglajul lor optim trebuie analizor spectral pt audio.

Mai exista un semireglabim pt reglajul curentuli de idle dar ala parca era pe radiator pe o mica placuta ce are si tranzistorul senzor.

Valoarea lor exacta este neesentiala pt ca sint conectate ca rezistente reglabile (un capat legat la cursor).

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări