Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator a350.

Postări Recomandate

Vizitator viobio

am un bc171 cu beta de 9. oare este bun? ca la instrument el ar functiona.

Pune orice NPN in superdioda cu Ic minim 100mA si Uce minim 30V ,merge aproape orice NPN acolo.
Link spre comentariu

Dar de KD607S(TESLA)ce spuneti?parerea mea ca sunt cei mai buni

Functionează si ăia foarte bine . Oricum ,la parametri amplificatorului , poti să-i pui aproape orice tranzistor de putere , de joasă frecvență ,in capsulă TO3  ...

am un bc171 cu beta de 9. oare este bun? ca la instrument el ar functiona.

Schimbă-l 

Link spre comentariu

Un BD 135, 137, 139 montat cu surub si piulita+saibe si izolat cu folie de mica unsa pe ambele fete cu pasta siliconica. Solutie fara de compromis. Mult mai buna decit superdioda originala.

Link spre comentariu

Pînă nu verifici corect toate piesele de pe canalul respectiv, adică scoţi trz şi-i măsori în afara montajului, inclusiv rez de izolaţie C-E şi inversă C-B, E-B pe cea mai mare scală a ohmmetrului te vei învîrti în cerc. Atenţie la trz superdiodă să mai aibă foiţa de mică între capsulă şi radiator.

...............

Trz finali pot fi orice npn cu Uce mai mare de 60V şi Ic mai mare de 10A: 2N3442, 3773, 4348, 5038, 6653, 6654, 6655, KD503, SDT9202, 9207, MJ15003, 15024, etc.

Editat de zal
Link spre comentariu

am verificat aproape toate tranzistoarele.acum am schimbat cu bc558 acel bc251 si am reglat potentiometrul si volatjul intre baze la prefinali este de 2.18V si se incalzeste nu tare BD238. faza este ca nu stiu ce sa mai verific. mentionez ca nu am finali pusi.

Link spre comentariu

Schema fiind cvasicomprementară, bucură-te că nu se ard din nou piesele schimbate. De unde metoda asta de a proba fără trz finali? Pune-i la loc şi înseriază cu alimentările modulelor finale, pe plus şi pe minus cîte un bec auto de 24V/2-3W sau cîte o rez de 10 Ohmi la sfert de watt, dacă sînt probleme becurile luminează, sau se ard rez, restul montajului rămîne intact, astea sînt măsuri de prevedere din bătrîni.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări