Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ţaţe mici- 10w clasa A SE

MLGore

Postări Recomandate

Merge fara probleme la 22Vc.a., va creste disipatia cu vreo 10w. Daca aveti nevoie de fisierele Eagle le pot trimite pe email.Despre reclamatii nu mai comentez nimic. Imi cer scuze daca am jignit pe cineva, dar nu am timp sa-l rescriu pe Caragiale.

Editat de MLGore
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 112
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MLGore

39

• sk24bpo

8

• franzm

6

• Blacksmith

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Fiind class A nu poate avea distorsiuni de crossover. Armonica a 2-a si a 3-a sunt cam la -86dBFS fata de fundamentala iar restul sunt nesemnificative. Arata foarte bine analiza spectrala. Asa ceva vezi doar la Hi-End. In sfarsit un proiect de amplificator care e masurat real si nu doar in simulator cum se obisnuieste in ultimul timp. 

@MLGore...felicitari !!!! Ti-a iesit proiectul ca la carte. Ma bucur ca mai exista si oameni care masoara real si nu cred doar in visele din simulare.

Nu ca as avea ceva cu simularile dar neverificate in practica sunt doar vise frumoase.

Link spre comentariu

Si cei care masoara doar in simulator de ce crezi ca fac asta ? Pentru ca au bani dar nu vor nici d-aia dreacu sa-i cumpere un Analizor de Spectru ? Sau... ?

Link spre comentariu

Danke herr doktor! Sincer nu ma asteptam sa iasa asa bine, mai ales ca nu am mai lucrat audio de putere de ceva ani.Si eu am optimizat cat am putut in simulator, sunt departe de a stapani matematica necesara pt a proiecta de la 0 un amp, noroc cu sim-ul.

Link spre comentariu

Fiind class A nu poate avea distorsiuni de crossover. Armonica a 2-a si a 3-a sunt cam la -86dBFS fata de fundamentala iar restul sunt nesemnificative. Arata foarte bine analiza spectrala. Asa ceva vezi doar la Hi-End. In sfarsit un proiect de amplificator care e masurat real si nu doar in simulator cum se obisnuieste in ultimul timp. 

@MLGore...felicitari !!!! Ti-a iesit proiectul ca la carte. Ma bucur ca mai exista si oameni care masoara real si nu cred doar in visele din simulare.

Nu ca as avea ceva cu simularile dar neverificate in practica sunt doar vise frumoase.

Vad ca nici dumneata nu ai priceput treaba asta cu simulatorul.

Din punctul meu de vedere MLGore a confirmat in practica ceva ce a simulat inainte

A si iesit conform simularilor mai ales ca el a si masurat parametrii cu o scula dedicata si, probabil i-a dat exact ca in simulator

Ce o fi asa rau in a simula, nu pot pricepe

Link spre comentariu

In simulator am obtinut 0.007% la p max si 0.002% la 1w, dar am simulat absolut tot, inclusiv sursa. Sincer, ma asteptam ca rezultatele simularii sa iasa mai bine decat masuratorile, nici eu nu aveam incredere in simulator, dar rezultatul mi-a aratat ca ma insel. Ce nu am reusit sa fac in sim, distributia armonica.

Link spre comentariu

Si cei care masoara doar in simulator de ce crezi ca fac asta ? Pentru ca au bani dar nu vor nici d-aia dreacu sa-i cumpere un Analizor de Spectru ? Sau... ?

@Dudikoff...simularea iti sugereaza cam ce ar trebui sa iese in final. Nu uita ca acolo componentele sunt...aproape ideale, deci tolerantele sunt excluse din start. Ca sa faci un montaj real sa masoare bine iti trebuie ceva mai mult decat cateva ''click_uri'' de mouse, incepand de la teorie si pana la experienta practica.

Legat de bani si aparate de masura, analizoare de spectru....nu sunt suficienti doar banii...mai trebuie sa si stii sa mergi cu ele, exact cum e cu permisul de conducere. Daca nu stapanesti bine teoria, daca nu cunosti conditiile de masura o sa te uiti la el ca la televizor.

Asta ti-o pot confirma toti cei care au masurat real distorsiuni si alti parametrii in audio. Intreaba-l pe @MLGore, pe @RaimondAudio cum e in teorie si cum e  in practica. Cum e cand teoretic ar trebui sa ai un semnal de o anumita valoare si in realitate e altceva. Sa stii ca in Germania cunosc multe service audio si putini care ''merg'' cu analizoare audio sau alte aparate dedicate. Multi le tin doar de decor, pt impresie, si le folosesc din joi in Paste, iar altii nu au nevoie zicand ca e suficient un multimetru si un osciloscop. Adevarul e ca doar masuratorile reale sunt cele care partajeaza clasa unui aparat. Functie de rezultatul lor unele se incadreaza la ''pocnitori'' sau la Hi-Fi, Hi-End...etc.

Si daca ai fi lucrat efectiv in domeniul asta ar fi trebuit sa stii ca simulatorul nu tine cont de cablaje, capacitati parazite, interferente sau calitate componente. Pt asta sunt necesare masuratorile reale si in urma lor se pune stampila QC Passed.

Eh, parca nu stii ca sint hateri care urasc tot ce nu stiu ei cum functioneaza.... :nas:

Aici cred ca te inseli...app hai sa te intreb ceva ca tot suntem la capitolul asta...

Cat reprezinta +6dBFS in dB ?

Link spre comentariu

Decibels relative to full scale, commonly abbreviated dBFS, measures decibel amplitude levels in digital systems such aspulse-code modulation (PCM) which have a defined maximum available peak level. Similar units are dBov and dBO.

0 dBFS is assigned to the maximum possible digital level. For example, a signal that reaches 50% of the maximum level at any point would reach −6 dBFS at that point, 6 dB below full scale. 

Cat reprezinta +6dBFS in dB ?

Ce viteza are o masina la care se invart rotile? Cam asa suna intrebarea ta. 

Link spre comentariu

Decibels relative to full scale, commonly abbreviated dBFS, measures decibel amplitude levels in digital systems such aspulse-code modulation (PCM) which have a defined maximum available peak level. Similar units are dBov and dBO.

0 dBFS is assigned to the maximum possible digital level. For example, a signal that reaches 50% of the maximum level at any point would reach −6 dBFS at that point, 6 dB below full scale. 

Ce viteza are o masina la care se invart rotile? Cam asa suna intrebarea ta. 

Nu, intrebarea a fost foarte simpla.....cat reprezinta +6dBFS in dB ?

Pot fi dBV sau dBu ...nu conteaza...sunt curios daca @Dudi stie...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări