Vizitator Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 (editat) Vezi ca la lampi FFT_ul si THD_ul se calculeaza altfel. http://www.elforum.info/topic/54841-simulari-scheme-cu-tuburi-electronice/page-168?do=findComment&comment=1373444 O diferenta de -20dB intre fundamentala si armonica a 2-a cica ar duce la un THD de 1,23%, dupa unii. Altii zic ca ar fi 12,3%. Mai bine ramai la J-FET_uri. Editat Mai 16, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
zal Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Şi oricum, lămpile pot suna în multe moduri, obligate de montajul în care lucrează. La fel ca trz. Nu are vreuna un sunet deosebit de alta, dacă se bibileşte la fiecare vor suna la fel. Link spre comentariu
MLGore Postat Mai 16, 2016 Autor Partajează Postat Mai 16, 2016 Cred ca la tensiuni anodice mici vor fi diferente intre lampi, ramane de vazut. Cand am scris ca voi testa si cu lampa nu m-am referit la simulator ci la un montaj de test pe care-l voi masura. Link spre comentariu
MLGore Postat Mai 16, 2016 Autor Partajează Postat Mai 16, 2016 Am avut o ora libera si am mazgalit la repezeala un cablaj. E vazut dinspre partea placata. Nu am stat sa-l cosmetizez prea mult, va fi unul de test. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Daca faci testul cu 6H23P ,sa alimentezi filamentul in CC si un semireglabil de 100 ohmi intre pinii 4/5 si masa,la masa cursorul.6H23P este mai zgomotoasa ,in special humm de filament,fata de E88CC,6DJ8,6922,nu vorbesc din auzite ,vorbesc din practica. Daca faci testul cu 6H23P ,sa alimentezi filamentul in CC si un semireglabil de 100 ohmi intre pinii 4/5 si masa,la masa cursorul.6H23P este mai zgomotoasa ,in special humm de filament,fata de E88CC,6DJ8,6922,nu vorbesc din auzite ,vorbesc din practica.Rusii au excelat in alte modele de tuburi,mai putin in 6H23P si 6J32P (EF86) . Link spre comentariu
MLGore Postat Mai 16, 2016 Autor Partajează Postat Mai 16, 2016 O k, voi tine cont de sfaturi. O sa stabilizez tensiunea de filament si o sa-i pun si semireglabilul de 100 ohm. Pt. teste am si 6n30p-dr. Link spre comentariu
MLGore Postat Mai 16, 2016 Autor Partajează Postat Mai 16, 2016 Domnu' moderator, nu cred ca locul proiectului e aici, tub va fi folosit doar pe un modul de test pt. a satisface anumite curiozitati, varianta finala va fi cu jfet in fata, exact cum e schema postata! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 (editat) Domnu' moderator, nu cred ca locul proiectului e aici Si eu sunt de acord cu tine dar .... este unii care te ajuta sa traversezi strada chiar daca tu nu doresti acest lucru. Stiu ei mai bine decat tine! (macar sa fi scris un motiv pentru care s-a mutat postul la aceasta sectiune) Editat Mai 16, 2016 de adrian_pic Link spre comentariu
MLGore Postat Mai 16, 2016 Autor Partajează Postat Mai 16, 2016 Nu doresc sa stresez colegii de la tuburi cu gainaria mea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Nu doresc sa stresez colegii de la tuburi cu gainaria mea. în clasa A Link spre comentariu
MLGore Postat Mai 16, 2016 Autor Partajează Postat Mai 16, 2016 Si eagle-ul pt. PCB: Clasa A cu lampa.rar Link spre comentariu
MLGore Postat Mai 16, 2016 Autor Partajează Postat Mai 16, 2016 Am reusit azi sa fac un paianjen pt. teste preliminarii mai mult. Cu lampa nu am reusit sa-i dau de cap, mai trebuie gadilat la polarizari, practic nu reusesc sa-i fac simetria. Cu intrarea la masa merge, daca pun un rezistor de 1k la masa pe intrare in loc de strap se duce iesirea in 5v. Am 2.17A curent de mers in gol cu un zenner de 4.3 inseriat cu un 1n4148. Cu 2sk170 merge brici! Am pana in 10mv la iesire (variaza +-10mv). Nu ma apuc sa fac masuratori pe asta, astept sa fac cablajele si poate pana atunci fac ceva cu lampa desi cred ca jfet scrie pe el. Sa caut si doua radiatoare bune, asta luat de la TME pt. teste prin atelier, e varza desi are aripioare de 40mm si talpa e de 10mm. Capsulele la tranzistori sfaraie iar radiatorul nu are mai mult de 50 grade. PS: rog moderatorul sa mute topicul inapoi la Amplificatoare, nu are nici o legatura cu lampile. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 In gaurile in plus din radiator eu pun capsule izolate de la tranz. defecte. Unesc pinii si-i folosesc ca punct de sprijin pt alimentari sau intrari/ iesiri. Iese un montaj mult mai compact si solid. Link spre comentariu
MLGore Postat Mai 16, 2016 Autor Partajează Postat Mai 16, 2016 Multumesc de pont! Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Poate ai pus foliile de mica prea groase (recuperate de la ceva care lucra la tensiuni mult mai mari). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum