Vizitator gelun Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Detin un "Baby monitor audio-video tip Hama BC500D" in 2,4Ghz cu modulul receptor defect, se pare din cauza supra-alimentarii. Am gasit o dioda smd tip 838V (cea din imagine) defecta (cu r=5 ohmi in ambele sensuri). Stie cineva tipul (zenner?) si caracteristicile ei principale? M-ar ajuta enorm o schema a unui astfel de monitor video pt. bebelusi, dar nu gasesc. Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 O poza cu placuta de unde s-a scos dioda ar indica (poate) ce facea dioda respectiva. Si daca mai e si altceva stricat. Link spre comentariu
Vizitator gelun Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Dioda pare a fi tip zenner(?),dar asa cum se vede in foto, nu are catodul marcat, era dispusa direct in paralel pe alimentarea care era nominala de 6v si a fost alimentat din 9,5v(!). Banuiesc ca ar fi fost de protectie la supra-voltaj, dar fara rez. de limitare? Probabil ca ar fi functionat fara ea, dar nu. Mai este si alt defect posibil. Componentele sunt destul de inghesuite pe placa, si pe ambele fețe. Nu ar fi elocventa o poza. Placa de baza este "PCB-BM244ACRX-01". In plus, mai suspectez un CI smd tip "HXN-AA" cu 10 pini pe care l-am aproximat a fi AM1008 (cineva cu experienta ar/n-ar confima), masor 4,2v pe intrarea 7, dar la iesirea 6 am 0V! Aspectul fizic al componentelor si cablajului este ok... Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Codul SMD al piesei este mai degrabă AG și atunci este o diodă supresoare . Ceea ce spui despre cum era legată confirmă această ipoteză . Link spre comentariu
Vizitator gelun Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Multumesc frumos, nu gasesc nicaieri acest tip de dioda, pe placa este notata "ZD1", de aceea am presupus zennerEste posibil in acest caz a functiona cu ea scoasa din circuit?Si in plus, aceasta dioda supresoare daca s-a pus in scurt (5 ohmi bi-sens), ar fi fost normal sa protejeze in aval, nu? Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Cauta o dioda transil de 6V si ceva. La TME sunt o multime de variante. Cod SMBJ6.0 sau 6.5. Capsula DO-214AA. Poate se gasesc si-n urbea ta. Link spre comentariu
Vizitator gelun Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Multumesc, chiar despre asta ma documentam acum, cu toate ca sunt sceptic ca inlocuirea acesteia sa-mi rezolve functionarea montajului. Fara o schema e greu de analizat si depistat defectul. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Pai cine stie ce s-o mai fi dus dupa dioda. Asa cum am mai zis, poate o poza ajuta. Schema la chinezariile astea este greu de gasit. Link spre comentariu
Vizitator gelun Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Cam asa arata dispozitivul video partea de receptie. Pacat ca a trebuit sa scad foarte mult rezolutia imaginilor... Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Pare o sursa in comutatie imediat dupa dioda. N-ar trebui sa crape ceva acolo, condensatorii sunt la 10V. Ce circuit e ala SMD cu 10 pini? Dar ala cu 9 pini THT? Ce e pata aia maro din dreapta lui ZD1? Link spre comentariu
Vizitator gelun Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Circuitul integrat cu 10 pini este marcat "HXN-AA", dar negasind referinte exacte despre acesta, am intuit a fi tip AM1008 (gresesc?). Cel cu 9 pini este LA2284L. Pata care se vede langa ZD1 este de fapt reflexia luminii pe doua zone aurite pt. masura pe terminalele lui ZD1. Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Multumesc frumos, nu gasesc nicaieri acest tip de dioda, pe placa este notata "ZD1", de aceea am presupus zennerEste posibil in acest caz a functiona cu ea scoasa din circuit?Si in plus, aceasta dioda supresoare daca s-a pus in scurt (5 ohmi bi-sens), ar fi fost normal sa protejeze in aval, nu? Scopul acestor diode este să absoarbă supratensiunile tranzitorii nu o supraalimentare permanentă . Dacă sursa a fost destul de potentă a furnizat în continuare tensiune mare și după distrugerea diodei . Link spre comentariu
Vizitator gelun Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Multumesc, inteleg aspectul..cert este ca odata devenind aproape scurt (~5 ohmi), s-a incalzit excesiv emanand miros de ars, fapt care a determinat deconectarea imediata a alimentarii din jack. Dar mai mult ca sigur au fost afectate si alte componente. Link spre comentariu
Vizitator gelun Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Multumesc, inteleg aspectul..cert este ca odata devenind aproape scurt (~5 ohmi), s-a incalzit excesiv emanand miros de ars, fapt care a determinat deconectarea imediata a alimentarii din jack. Dar mai mult ca sigur au fost afectate si alte componente. Link spre comentariu
Vizitator gelun Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 (editat) Am sa incerc inlocuirea acelui "HXN-AA"cu 10 pini cu AM1008 in caz ca este echivalent Editat Mai 15, 2016 de gelun Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum