Elison Postat Noiembrie 20, 2022 Partajează Postat Noiembrie 20, 2022 Acum 7 ore, misu ploiesteanu a spus: detin un catometru ca cel din titlu, cum pot stabiliza degradarea scalei microampermetrului? vopseaua este crapata si pe alocuri exfoliata. as aplica un strat de lac la spray dar imi e frica sa nu se exfolieze de tot...ce ma sfatuiti.. Radioamatorul Jean-Paul Gendner, cu indicativul F5BU, a creat programul Galva pentru desenarea cu precizie a cadranelor de galvanometre, potențiometre, panourilor frontale, etc. Acest program este oferit gratuit impreuna cu cateva tutoriale. Programul pare sa fie unul mai greoi, deoarece desenarea are loc in urma interpretarii unor comenzi sau instructiuni care trebuie scrise linie cu linie, dar daca este studiat putin, este foarte util pentru cei care mai construiesc ceva. Pentru exemplificare postez o scala analog/digitala facuta de mine cu acest program pentru un radio AM/FM. Printarea este facuta pe hartie lucioasa cu o imprimanta color. Link spre comentariu
misu ploiesteanu Postat Noiembrie 21, 2022 Partajează Postat Noiembrie 21, 2022 (editat) multumesc, voi incerca... am avut parte de o surpriza, are din fobricatie o dioda ceheasca KY703. Deci nu asta ar fi cauza proastei functionari-tensiunea de 300V este de fapt un 36V ...cred ca unul dintre trafuri este problema... Editat Noiembrie 21, 2022 de misu ploiesteanu Link spre comentariu
yo9hrb Postat Noiembrie 25, 2022 Partajează Postat Noiembrie 25, 2022 Un detinator de BM2125A poate sa-mi furnizeze si mie cotele pinilor care se infig, sa le fac si eu pe strung? Am aparatul fara pinii astia, am facut o improvizatie din niste sarma de cupru, dar vreau sa fac ceva mai OK. Multumesc. Link spre comentariu
mafalda Postat Martie 13, 2023 Partajează Postat Martie 13, 2023 Nu este BM2125 ci BM215A.. Pinii au 3 mm diametru si lungimea 20mm din alama, sunt tesiti-ascutiti putin spre varf, iar in sus-afara este suportul izolator tronconic diametrul 6/9 mm si lungime 10 mm.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum