PKP98 Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 (editat) Salut! Am acest C.I. UAA2022 ,i-am citit foaia de catalog ,dar nu prea am inteles cum sa-l controlez. datasheet.pdf De exemplu cum fac sa "activez" pinii 23 ,1 si 15 ,adica cum trebuie sa comut cei trei pini DATA ,CLOCK si VDR? Multumesc! Editat Mai 14, 2016 de PKP98 Link spre comentariu
costi002 Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Cu ce il controlezi? Stii ce este comunicarea seriala? Ce ai incercat sa faci si nu ai reusit? Link spre comentariu
PKP98 Postat Mai 14, 2016 Autor Partajează Postat Mai 14, 2016 O sa il controlez cu un atmega8,dar nu asta e problema. Cum trebuie sa comut cei trei pini DATA ,CLOCK si VDR ca sa "activez" pinii 23 ,1 sau orice pin,nu conteaza.De exemplu vreau sa activez pinul 23 cum fac asta? Nu stiu ce este comunicarea seriala .... Link spre comentariu
costi002 Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Conform data sheet, pui pinul vdr=0, apoi pentru a actiiva pinul 23, data=1, dai un impuls pe clock, apoi data=0, mai dai 15 clock-uri, dupa care vdr=1 si trebuie sa se activeze pinul 23. Succes Link spre comentariu
ratza Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Cipul ăla foloseşte SPI, iar ATmega8 are implementată hardware funcţionalitatea asta. Găseşti o droaie de detalii în foaia de catalog a microcontrolerului. Link spre comentariu
PKP98 Postat Mai 16, 2016 Autor Partajează Postat Mai 16, 2016 Multumesc pentru raspunsuri ,incerc sa vad ce iese,o sa vin cu rezultatele. Link spre comentariu
PKP98 Postat Mai 16, 2016 Autor Partajează Postat Mai 16, 2016 Am incercat cum a spus @costi002 "pui pinul vdr=0, apoi pentru a actiiva pinul 23, data=1, dai un impuls pe clock, apoi data=0, mai dai 15 clock-uri, dupa care vdr=1 si trebuie sa se activeze pinul 23",dar nu merge ,am incercat de 5-6 ori si cateodata se aprinde cateodata nu,nu stiu cum sa-l fac sa mearga. Mai aveti ceva idei??? As fi vrut sa fac un numarator de la 0 la 99 cu ajutorul lui ,dar pana una alta l-am facut fara el ,am conectat cei doi digiti direct la Atmega in total 9 pini folositi,iar cu acest prilej m-am obisnuit si cu multiplexarea,dar totusi as vrea sa fac ceva cu acel UAA2022 ,nu vreau sa-l las deoparte.... Link spre comentariu
ratza Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 Fă legăturile aşa: PB2 -> VDR PB3 -> DATA PB5 -> CLK Toţi pinii sînt configuraţi ca ieşiri şi poţi pune rezistenţe de 330R...1k în serie ca să poţi programa Atmelul mai uşor. Iniţializare SPI pentru cuarţ de 8MHz. // SPI initialization// SPI Type: Master// SPI Clock Rate: 125.000 kHz// SPI Clock Phase: Cycle Half// SPI Clock Polarity: High// SPI Data Order: MSB FirstSPCR=0x5E;SPSR=0x00; Rutina de trimis date. void char spi_com(unsigned char data){ unsigned char timeout; SPDR = data; // write data timeout = 0; // reset timeout while (!(SPSR & (1<<SPIF)) ) // wait to write data { if (++timeout == 100) // timeout? { return; // write error } } // while(...} // end function spi_com() Ca să trimiţi date spre driver: PORTB &= ~(1 << 2); // Chip select lowspi_com(first_digit_value); // Set first digitspi_com(second_digit_value); // Set second digitPORTB |= (1 << 2); // Chip select high Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum