costy Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 (editat) Eu unul nu stiam de chestia asta Pe scurt, in anumite circuite conteaza cum sunt conectate aceste condensatoare. Unul din terminalele condesatorului este legat o folia exterioara si deci daca este legat in partea de impedanta mare a circuitului acesta capteaza si introduce in circuit zgomot electric La condensatoarele vechi, acest terminal era marcat, dar in timp a disparut practica Am intalnit chestia asta la un amplificator, cand atingeam un condensator aveam un brum in difuzor dar nu m-am gandit la chestia cu terminalele Editat Mai 14, 2016 de costy Link spre comentariu
validae Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Nu e nicio ecranare, linia indică de fapt terminalul la care e legată armătura externă.Cele două armături fiind rulate, una va fi la exterior. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Am vazut de mai multe ori ca atunci cind atingeam cite un condensator, se auzea brum in difuzor. Fiind nepolarizati, nu cred ca conteaza cum sint montati in circuit. Link spre comentariu
validae Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Nu polarizarea contează la ei (fiind oricum nepolarizați) ci cum sunt legate față de sursa de semnal armăturile. Care sunt poziționate astfel încât una o ecranează practic pe cealaltă.Astfel influențele externe sunt diminuate, dacă terminalele sunt legate cum trebuie. Link spre comentariu
knauf74 Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 La condensatorii de foarte buna calitate, destinati domeniului audio,exista un astfel de marcaj. Pentru restul,nu-i necesar. Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Marcajul nu are nicio treabă cu audio ( filia ) și nici - în mod direct - cu calitatea . Condensatorii din filtrele LC din telecomunicații sunt majoritatea marcați așa , dacă construcția lor impune asta . Există și condensatori de foarte bună calitate care nu au acest marcaj . Link spre comentariu
costy Postat Mai 14, 2016 Autor Partajează Postat Mai 14, 2016 Nu polarizarea contează la ei (fiind oricum nepolarizați) ci cum sunt legate față de sursa de semnal armăturile. Care sunt poziționate astfel încât una o ecranează practic pe cealaltă.Astfel influențele externe sunt diminuate, dacă terminalele sunt legate cum trebuie. exact, daca va uitati in filmulet de pe la min8, se vede ca marcajul nu indica mereu terminalul corect. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 (editat) Acum citind inca odata postarile,am incercat sa gasesc o explicatie cu privire la conectarea intr-un anumit fel a condensatorilor in circuit(cei conectati cu un piciorus la masa). Ma gindeam ca daca armatura exterioara a condensatorului este legata la masa se diminueaza, total sau partial,efectul semnalat. Editat Mai 15, 2016 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum