Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O chestie interesanta despre condensatoarele nepolarizate

costy

Postări Recomandate

Eu unul nu stiam de chestia asta

Pe scurt, in anumite circuite conteaza cum sunt conectate aceste condensatoare.

Unul din terminalele condesatorului este legat o folia exterioara si deci daca este legat in partea de impedanta mare a circuitului acesta capteaza si introduce in circuit zgomot electric

La condensatoarele vechi, acest terminal era marcat, dar in timp a disparut practica

Am intalnit chestia asta la un amplificator, cand atingeam un condensator aveam un brum in difuzor dar nu m-am gandit la chestia cu terminalele

Editat de costy
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costy

2

• validae

2

• GEO 53 BN

2

• knauf74

1

Top autori în acest subiect

Nu e nicio ecranare, linia indică de fapt terminalul la care e legată armătura externă.Cele două armături fiind rulate, una va fi la exterior.

Link spre comentariu

Am vazut de mai multe ori ca atunci cind atingeam cite un condensator, se auzea brum in difuzor. Fiind nepolarizati, nu cred ca conteaza cum sint montati in circuit.

Link spre comentariu

Nu polarizarea contează la ei (fiind oricum nepolarizați) ci cum sunt legate față de sursa de semnal armăturile. Care sunt poziționate astfel încât una o ecranează practic pe cealaltă.Astfel influențele externe sunt diminuate, dacă terminalele sunt legate cum trebuie.

Link spre comentariu

Marcajul nu are nicio treabă cu audio ( filia ) și nici - în mod direct - cu calitatea . Condensatorii din filtrele LC din telecomunicații sunt majoritatea marcați așa , dacă construcția lor impune asta . Există și condensatori de foarte bună calitate care nu au acest marcaj . 

Link spre comentariu

Nu polarizarea contează la ei (fiind oricum nepolarizați) ci cum sunt legate față de sursa de semnal armăturile. Care sunt poziționate astfel încât una o ecranează practic pe cealaltă.Astfel influențele externe sunt diminuate, dacă terminalele sunt legate cum trebuie.

exact, daca va uitati in filmulet de pe la min8, se vede ca marcajul nu indica mereu terminalul corect.

Link spre comentariu

Acum citind inca odata postarile,am incercat sa gasesc o explicatie cu privire la conectarea intr-un anumit fel a condensatorilor in circuit(cei conectati cu un piciorus la masa). Ma gindeam ca daca armatura exterioara a condensatorului este legata la masa se diminueaza, total sau partial,efectul semnalat.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări