Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tester baghete cu LED

Postări Recomandate

Am si eu niste intrebari pentru cei care au mai folosit testerul asta.

Si al vostru bazaie in timpul functionarii? Sau doar eu sunt "norocosul"...

Cand e pus in priza afizeaza 207 si dupa vre-o 10 secunde se duce in 316, e normal functionalitatea asta cand sta cu sondele in aer?

La anumite leduri, mai ales in sens invers, se inching ledurile destul de tare. Unele nici nu se mai aprind dupa ce au fost aprinse o data de el. Am ars un led albastru in felul asta, dar nu sunt sigur ca e complet ars, ca mai palpaie cand frec sondele de pini, apoi ramane stins.

La led bicolor, pe o culoare are un comportament bizar, urca de la 10V pana pe la 20V si apoi coboara pe la 2-4V. Ledul se aprinde incet la tensiunea mare si se aprinde ceva mai tare pe tensiune mica. Se si incinge pe modul asta de functionare. Asa face si la voi?

Deci, in concluzie e sigur de folosit?

Nu vi s-a intamplat sa arda el leduri bune?

Editat de core
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• orgasmo

11

• dan cod

9

• gabiz_ro

6

• Real Minitehnicus

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Scuzati de offtopic ... este construit cu MCU?......se poate o poza cu interiorul testerului GJ2C? (...sau daca nu cer prea multe fata/verso)

Multumesc

Link spre comentariu

Nu ar fi asa complicat de construit, banuiesc ca trei sferturi din smd-uri, inclusiv U6 de pe spate, sint pentru voltmetru, dar degeaba daca nu e schema..........

Al dracului orezar a mai sters si scrisul la U6, de parca nu s-ar putea pune si un voltmetru 0-300Vcc gata cumparat si ieftin. Si smoala aia o avea vreun rol de izolatie sau a pus-o chinezul sa nu poti copia schema din vedere........

Link spre comentariu

..eu cred ca nu-i asa de simplu....MCU-ul nu are numai rol de voltmetru...cred ca face si pmw si urmareste curentul prin led.....in fine poate gresesc dar nu ee vad prea bine celelalte componente....nu se vede daca-i utilizata configuratie adc,cuj vede caderea de tensiune (sunt?!), elementul de comandă/fet etc

Editat de Eusebiu Angelescu
Link spre comentariu

Pacat ca nu se vede ce este sub smoala aia, ca ne-am fi dat seama imediat cum stau lucrurile......totusi eu ramin la parerea mea, ca U6 este doar pentru voltmetru, iar pentru ridicatorul de tensiune in comutatie are vreun controller PWM smd(NCP1250) in genul celui din poza si care impreuna cu fet-ul sint ascunse sub smoala.Voltmetrul este conectat la 300v si scade in raport cu caderea de tensiune pe led sau leduri. Asta e parerea mea, daca gresesc asta e............

post-237484-0-74997400-1466719789_thumb.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări