Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tester baghete cu LED

Postări Recomandate

Eu i-am spus că acea schemă prezintă o sursa de tensiune constantă și nu una de curent constant, și cu asta am lămurit-o: nu este adecvată scopului propus de acest topic.

Se pare că sunteți mulți pe aici care aveți mare nevoie de această informație: dacă nu aveți alte surse de documentare, revista Tehnium (disponibilă și online) are articole de inițiere în electronică scrise de fiz. A. Mărculescu.

Studiindu-le veți afla, printre altele, și care este diferența dintre o sursa de tensiune constantă și una de curent constant și ce oferă ele la ieșire (comportamentul acestora)

Explică-ne,te rog... şi nouă cum funcţionează această sursă de tensiune constantă!(mă refer la schema prezentă mai sus)

Şi dacă nu cer prea mult ...cum ar putea fi modificată ca să fie o sursă de curent constant...sau, dacă nu se poate modifica ...care schemă ar fi bună pentru a avea un curent constant la o tensiune de 0-300v?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• orgasmo

11

• dan cod

9

• gabiz_ro

6

• Real Minitehnicus

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am prins o oferta pe aliexpress cu 33$  si transport gratuit dar faza este ca desi este in china mi-a venit prin Olanda fara taxe si alte minuni ,posta romana mi-a adus acasa direct. :aplauze

Link spre comentariu

Da!Sa vezi si sa nu crezi ,al meu e cu aprox 300V.Modelul se vede in poza.Probabil scoate mai putin cu 3V ca era mai ieftin cu 20$. :aplauze

post-183806-0-45533500-1466450974_thumb.jpg

Editat de attilaa0
Link spre comentariu

Da!Sa vezi si sa nu crezi ,al meu e cu aprox 300V.Modelul se vede in poza.Probabil scoate mai putin cu 3V ca era mai ieftin cu 20$. :aplauze

Testerul dumneavoastra, fara a desface panelul, va asigura informatii privitor la ;

1 Numarul de baghete

2 Cate leduri sunt in fiecare bagheta (Unele leduri au doua sau mai multe leduri intr-o capsula).

3-Cum sunt legate baghetele; serie, paralel sau combinatie serie + paralel.

Daca ajungem la barete nu e nevoie de mare lucru intrucat cred ca fiecare dintre noi am retinut ca in cazul ledurilor este foarte important controlul (asigurarea) unui curent constant.

Parerea mea,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări