orgasmo Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Tester pentru baghete cu LED: http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=54316 https://www.youtube.com/watch?v=EiyoxcP6uWI http://www.ebay.co.uk/itm/0-300V-Out...MAAOSwubRXKb39 Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Ala de pe ebay il am eu. Link spre comentariu
codrut Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Sunteti multumit de el?De unde l-ati cumparat? Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 De pe ebay.Este cel din link.Sunt multumit de el. Link spre comentariu
nostrom Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Nu vad rostul unui investitii pentru astfel de testere.Verificarea nu pune probleme nici unui novice in electronica. Se pot verifica foarte usor atat baghetele cat si ledurile independent . Problema o constituie driverele si nu ledurile, Link spre comentariu
dorian 70 Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Pentru că @dan cod ne-a arătat ce are primprejurul dânsului ca dotare în scule (aparate), era culmea ca aici să fie altfel... Personal mi-am făcut două "sonde" din două ace de maşină de cusut, de care am lipit cu cositor câte un fir de sârmă liţată şi flexibilă. Am îngropat totul în poxipol şi pe deasupra am tras un tub termocontractabil de 4. Verificarea ledurilor o fac bucată cu bucată injectând cu vărful acelor de la maşina de cusut, tensiune de până în 5V, în serie cu o rezistenţă de cca 100 Ohmi. Link spre comentariu
tehtronics Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Problema LED-urilor din ecrane este mult mai complexa... Sunt unele care fac figuri la anumiti curenti, suficient cat sa intre in actiune protectia. Daca verifici LED-ul cu montaje empirice e posibil sa presupui ca e bun, lucru ce nu e intotdeauna si adevarat. Testerul este fff.util, asigurand un curent crescator si o stabilire automata a tensiunii necesare. Dan stie bine acest lucru... Link spre comentariu
gabibota Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Pentru că @dan cod ne-a arătat ce are primprejurul dânsului ca dotare în scule (aparate), era culmea ca aici să fie altfel... Personal mi-am făcut două "sonde" din două ace de maşină de cusut, de care am lipit cu cositor câte un fir de sârmă liţată şi flexibilă. Am îngropat totul în poxipol şi pe deasupra am tras un tub termocontractabil de 4. Verificarea ledurilor o fac bucată cu bucată injectând cu vărful acelor de la maşina de cusut, tensiune de până în 5V, în serie cu o rezistenţă de cca 100 Ohmi. Ideea e sa verifici bagheta de leduri fara sa desfaci display.ul! Link spre comentariu
dorian 70 Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Foarte bune precizările, pentru că nu mă ocup cu depanarea, habar n-aveam... Eu am umblat prin kkturile astea ieşite acuma, sub formă de bulb sau neon vechi, astea din urmă tot sub formă de baghetă din leduri smd sunt... (ca să nu par că am părăsit subiectul din titlu! ) Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Dupa cateva testari poti sa stii daca baretele sunt ok sau nu.Eu il consider foarte util Link spre comentariu
Florinel TV Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Da asa este testerul este ffoarte bun pentru teste, daca se aprinde un led cu o sursa de laborator asta nu inseamna ca este ok ledul, el poate sa consume mai mult decit trebuie si in tv face figuri, insa testul cu testeru atunci cel cu defect va ceda si iti dai seama daca este ok Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 (editat) Ma gandisem si eu la ceva cam asa pentru teste Transformatorul e separator,se vede ca e 1:1 Ideea venise de la un aparat de identificat valoarea diodelor zenner. Eventual cu suplimentele necesare,voltmetru,ampermetru. Nu stiu cum s-ar comporta in cazul alimentarii inverse pe un led sau pe un sir de leduri. Editat Mai 15, 2016 de gabiz_ro Link spre comentariu
nostrom Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Dupa cateva testari poti sa stii daca baretele sunt ok sau nu.Eu il consider foarte util Este util in masura in care fara a desface panelul imi asigura urmatoarele informatii ; 1 Numarul de baghete 2 Cate leduri sunt in fiecare bagheta (Unele leduri au doua sau mai multe leduri intr-o capsula). 3-Cum sunt legate baghetele; serie, paralel sau combinatie serie + paralel. Daca ajungem la barete nu e nevoie de mare lucru intrucat cred ca fiecare dintre noi am retinut ca in cazul ledurilor este foarte important controlul (asigurarea) unui curent constant. Parerea mea, Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 (editat) Ma gandisem si eu la ceva cam asa pentru teste Nu de o sursa de tensiune reglabila cu limitare de curent e nevoie ci de o sursa de curent constant (reglabil intre anumite limite). La iesirea acesteia tensiunea va lua automat valoarea necesară. Editat Mai 15, 2016 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Nu toate dar la unele merge.1 o bagheta are pin independent,chiar daca la unele sunt legate toate in conector,depinde de display si cum e folosit.2 nu poti stii exact decat daca desfaci,poti aproxima in functie de tensiune.3 poti estima asta si dupa cum se lumineaza ecranul,Sunt cazuri si cazuri.Si limitarea de curent poate fi reglabila.In acest caz limitarea de curent nu e constanta?Dupa schema de mai sus,R2 ales in functie de necesitati sau adaugat un potentiometru peste pentru o plaja de reglaj. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum