Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Menvox 4501

Vizitator gallardo4u

Postări Recomandate

Vizitator gallardo4u

Salutare, am un amplificator Menvox 4501 in care are un canal defect, tranzistorii sunt mj15024/15025 si sunt arsi toti pe canalul defect. Acesti tranzistori ii pot schimba cu 2sc5200 si 2sa1943? mentionez ca traful este de 1600w iar tensiunea care ajunge in etajul final este de 2x100v.

Editat de gallardo4u
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• eos

4

• hpavictor

2

• misuraelectronic

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator gallardo4u

In primul rand nici nu stiu daca se merita sa investesc, pentru ca cei care l-au avut inainte si-au cam bagat nasul prin amundoua etajele finale, etajul final nefunctional are doua integrate lipsa. In al doilea rand am 4 perechi de finali 5200/1943, imi permiteam oarecum sa ard 2 perechi in ciuda faptului ca la mine in oras un final costa 15 lei, mai rau este ca nu stiu daca sunt originali sau nu dar banuiesc ca da.

Ma mai gandeam la o varianta, sa pun alte kituril. Dar ce kituri sa pun eu la o asemea tensiune astronomica? Cred ca sunt si scumpe...

Dj Leco, daca ai mj15024/15025 s-ar putea sa te contactez, dar mai intai trebuie sa verific preamplificarea etajului final pentru ca e plin de lipituri dubioase si sa nu fie si altele arse pe acolo.

Mai este un Menvox 4301 care m-ar interesa, intrebarea este: pretul real fata de 450 ron, care ar fi?

Link spre comentariu

Daca bine-mi aduc aminte, Victor Preda (unul dintre cei ce au conceput acest proiect) a folosit LF357 la intrarea acestui amplificator, am sa-l intreb personal si am sa-ti raspund, deoarece este banat si nu te poate ajuta.

Da, am finalii MJ15024-15025, originali, noi nouti.

EDIT, am confirmarea  CA3140 (the best), sau LF318, LF357, chiar si TL071

Schema este prin amabilitatea lui, te-ar putea ajuta chiar daca nu este de la acelasi model

Posted Image.

Amplificatorul merita restaurat, au fost lucrate serios cu componente de foarte buna calitate, ventilatoare papst, trafuri petra, etc.

Link spre comentariu
Vizitator gallardo4u

O sa incerc sa il restaurez dar mai dureaza, uite ca TL071 am doua bucati noi, mi se pare ca am si un LF.

Oricum daca preamplificarea este buna, atunci o sa te caut in privat pentru finali.

Multumesc pentru schema, imi va fi de ajutor.

Link spre comentariu

Preamplificarea nu poate avea decit operationalele defecte, altceva nu prea vad ce ar putea sa cedeze...

Practic nu este preamplificare este un adaptor balansat nebalansat (U2) si partea de atac in final (U1)

Garantat schema te va ajuta, succes!

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...

hpavictor  are  schema  101% , pt  ca  a  lucrat  la  dl  MENADI  ...

incearca  sa-l  rogi  sa  te  ajute  in  vreun  fel ,,, macar  cu  sfaturi  si  tot  e  ceva , daca  nu  vrea  sa  ofere  schema ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări