Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertorul ongrid pe 20kv pe cand pentru oricine?


cavit

Postări Recomandate

 Desi se gasesc pe piata invertoare ongrid pe joasa, cei de la distributie nu prea vor sa auda de ele ca nu se prea impaca cu calculatiile tensiunilor in functie de pierderi, dezideratul este sa injecteze pe medie, problema este ca trafurile consuma mult in gol si au pierderi destul de mari cel mai mic trafo de 25 kva ia 200 w in gol.

 

Un invertor de medie ar rezolva problema doar ca elementele de comutatie sunt doar de10kv si trebuie multe pentru un invertor cu 13,6 kv efectiv pe o faza,  sunt necesare minim 16 elemente de comutare de 10 kv si o durere de cap egalizarea tensiunilor in regim static si dinamic sau 48 elemente pentru structuri split la care egalizarea se face de la sine, deja costul este foarte mare

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Mircea

    2

  • gica70

    1

  • cavit

    1

  • cristi_908

    1

Top autori în acest subiect

Cum rezolvi tensiunile aparute la tasnete care sant foarte multe pe medie tensiune 20Kv, o sa strapunga componentele electronice de sute de ori pe an.

Link spre comentariu

Esti foarte optimist cu un randament peste 99% pentru 25kVA. Transformatoarele de inalta eficienta sunt in jur de 98%. Deci traful tau, considerat de foarte inalta eficienta (minim 1000-1500 eur bucata) consuma in gol peste 500W si in sarcina se cam dubleaza.Pentru protectiile la trasnete (mai curand supratensiuni, caci nu pune Cavit trafo direct pe stalp) se folosesc eclatoare. Alte mii de euro (ceva clasa de statii, nu de pe eBay) si niste fuzibile pe masura. Sau ceva recloser-e (scuze, nu stiu cum la zice la genul asta de disjunctoare).PS: Am uitat de studiul tranzitoriu ca sa alegi corespunzator eclatoarele (nu vrei sa-ti explodeze in nas la prima ocazie). Probabil undeva la 2-3000 eur per iteratie.Da-i inainte, Cavit, poate iese ceva. Bani sa fie pentru investitie.

Editat de thunderer
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

"Sau ceva recloser-e (scuze, nu stiu cum la zice la genul asta de disjunctoare)."

Probabil referirea se face la o automatizare de tip "reanclansare automata rapida" sau, mai pe scurt RAR. Aceasta automatizare, dupa cum arata numele, putea sa declanseze automat linia respectiva daca "simtea" ca e ceva in neregula pe linie, in sensul ca brusc crestea  curentul, declansand pentru scurt timp intreruptorul si conectandu-l imediat; daca totul era in regula aparea semnalizare RAR REUSIT. Daca intreruptorul nu "tinea" atunci se deconecta si asa ramanea pana la interventia operatorului, cu semnalizarea aferenta RAR NEREUSIT. (Daca mi-amintesc bine exista posibilitatea de a se putea seta de cate ori se repeta aceasta actiune automat). Am lucrat intr-o astfel de instalatie si stiu ca pe panoul celulei intreruptorului era si o cheie cu 2 pozitii prin care puteam scoate din functie aceasta automatizare atunci cand, voit, scoteam de sub tensiune acea linie prin deconectarea intreruptorului. 

Aceste probleme apareau, de regula, vara cand veneau furtunile si aduceau tot felul de gunoaie de pe campuri in liniile de medie. (Ca o gluma stiam din ce parte vine furtuna dupa ordinea in care auzeam cum lucrau intreruptoarele). Pentru supra tensiuni se folosesc si DRV- urile care inseamna dispozitive cu rezistenta variabila.

Editat de gica70
Link spre comentariu

Exact, gica, aia era. E bine sa ai un sistem de blocare a functiei de re-anclansare cand lucrezi pe linie. Altfel, te trosneste pana isi termina ciclul.Prin eclatoare m-am referit la MOV (surge arrester), varistoare adica. Caci nu necesita intretinere, doar schimbare cand crapa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări