rotten Postat Martie 30, 2007 Partajează Postat Martie 30, 2007 am gasit mai multe variante : http://web.comhem.se/illuwatar//Tube/6AS7%20Headphone/headphone.html http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/6as7_2.htm Tubul e : http://www.tkhifi.com/datablade/6AS7_SVETLANA.pdf - varianta ruseasca. Pe langa lipsa transformatorului de iesire , ce avantaje / dezavantaje ar avea ? o sa incerc zilele astea http://web.comhem.se/illuwatar//Tube/6AS7%20Headphone/images/amp_schematics.gif%20so Link spre comentariu
ALEKS Postat Martie 30, 2007 Partajează Postat Martie 30, 2007 Merge. Am incercat si se aude placut tubul asta. Eu am echivalentul rusesc de-a binelea. Nu-mi place datorita curentului mare absorbit de filament.Eu am facut OTL cu E88CC-uri.Spor la constructie intrucat merita.ALEKS Link spre comentariu
rotten Postat Aprilie 4, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2007 Suna bine montajul. Nu imi place ca am tensiune mare la iesire si . Am incercat lampa si in clasa A si merge mai bine decat 6P7S - amplifica mult mai bine frecventele jose , numai ca incepe sa distorsioneze la un semal de intrare ~ mic. Link spre comentariu
Gandila Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 Poti sa te joci un pik la tensiunea de negativare (bias) din grilele finalelor sa incerci sa-i scoti distorsiunile la semnal mic, care daca nu ma insel sunt de "crossover". Doar sa nu creasca mult curentul din anozi sa nu se consume repede, pune si un mA in circuitul de anozi sa vezi cum variaza. :yawinkle: Link spre comentariu
Kosmin Postat Aprilie 18, 2007 Partajează Postat Aprilie 18, 2007 in loc de E180F ( / EF180) nu s-ar potrivi si EF183 sau EF184 ? Link spre comentariu
ALEKS Postat Aprilie 18, 2007 Partajează Postat Aprilie 18, 2007 Salutare, Va trebui sa ma "tentezi" cu alte tipuri de lampi. Spre exemplu ma intereseaza lampile vintage, fabricate inainte de 1940-1943. Pot fi RF dar prefer AF fiindca intentionez sa construiesc un amplificator vintage cu sunet vintage si cu aratare vintage. Am sa ma uit cand voi avea timp peste schemele tale de amplificator de casti pe care le-ai postat. Sunetul ROCK pe care-l vreau eu este cam asa cum am pus in atasament... de fapt lucrez la un amplificator care sa-mi reproduca sunetul acesta (si altfel decat cum il produc eu acum - pedala distortion + efect overdrive pe lampa facut pe genunchi). Schimbati extensia din .ZIP in .MP3 fiindca nu e o arhiva Multumesc mult pentru oferta, ALEKS Link spre comentariu
blue Postat Iulie 28, 2007 Partajează Postat Iulie 28, 2007 nu merita sa experimentezi otl-uri la tensiuni mici. exista alte cai mai sigure. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 28, 2007 Partajează Postat Iulie 28, 2007 ...Schema urmatoare folsoeste un artificiu, si anume un multivibrator inseriat cu contactul lui normal inchis. Cand este alimentat, contactul se deschide, circuitul se deschide, deci va forta revenirea contactului, si tot asa. Celalalt set de contacte e inseriat cu alimentarea (6V) si primarul unui transformator dintr-un incarcator de telefon mobil, care in secundar da aproximativ 220 de volti, redresati si filtrati rezulta anodica.Ceva asemanator aveau rusii prin anii '60 la alimentarea unui radio auto. Dezavantajul era uzura rapida a contactelor releului si un zgomot persistent pe alimentare. Cealalta varianta era cu oscilator si traf ridicator. Bravo! Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 28, 2007 Partajează Postat Iulie 28, 2007 A lucrat cineva cu EC360? (trioda de putere cu Ua=60V). Am citeva noi si m-am tot ferit de ele pentru ca nu am gasit scheme, iar comentarii foarte putine. Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 28, 2007 Partajează Postat Iulie 28, 2007 Scuze! Am uitat sa spun. Cred ca ar merita incercata in amplificatorul lui skaarj in loc de pentoda. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 29, 2007 Partajează Postat Iulie 29, 2007 Mi se pare ca se foloseau in niste automatizari pe la CFR in urma cu multi ani. Link spre comentariu
Kosmin Postat Iulie 29, 2007 Partajează Postat Iulie 29, 2007 A lucrat cineva cu EC360? (trioda de putere cu Ua=60V). Am citeva noi si m-am tot ferit de ele pentru ca nu am gasit scheme, iar comentarii foarte putine.pe net sigur gaseai (la rusi evident ca astia fac de toate); uite aici un SE; cat despre OTL am tot vazut pe net vorbindu-se ca ar merge in schemele cu 6C33C config OTL ar merge un 6c33c inlocuit cu 2 buc EC360 dar sa mai fie miscorata un pic anodica uite ai mai jos un exemplu inspirat de aici Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iulie 31, 2007 Partajează Postat Iulie 31, 2007 skaarj, pentru un proiect de asemenea anvergura ai nevoie de sponsorizare asa ca din partea mea ai gratis o duzina de tuburi, vezi aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=18159&postdays=0&postorder=asc&start=0 Link spre comentariu
ALEKS Postat August 27, 2007 Partajează Postat August 27, 2007 Toate componentele sunt uzuale, pot fi recuperate de prin monitoare de PC, televizoare sau aparate de radio, fara cheltuieli imens de mari pentru o gramada de chestii de functioneaza la inalta tensiune. Lampile is din serie subminiatura, si tensiunile de alimentare de maxim 30 de volti, dar de preferat as vrea sa fie acceptabila o sursa AT/ATX de PC. Sa invete si puştimea că lampa nu e mereu periculoasă si ca acea celebra expresie "sex cu urechile" a colegului meu are sensul ei. Din câte am observat lumea se cam ia cu mâinile de păr că văleu e periculos. Io m-am apucat deja sa rastorn teoria.Bravo! Una dintre cele mai bune si in cunostiinta de cauza pareri auzite pana acum pe forum.Este posibil sa construiesc si eu dupa schema ta partea de buffer a mixerului (pana la corectia Baxandall) in scopul unui mixer cu 5 canale dintre care unul stereo. Mi se pare o schema buna cu valorile mult mai normale decat cele pe care le-am utilizat eu la aceeasi schema.Mult spor si succes cu mixerul,ALEKS Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum