eps Postat Mai 12, 2016 Partajează Postat Mai 12, 2016 Buna seara, Va prezint doua din realizarile mele la capitolul "pistol de lipit". Aceste pistoale de lipit arata asa: Va rog sa imi permiteti sa fac acesta completari la topicul anterior , Prima poza reprezinta un pistol de lipit cu puterea de 200W(in loc de bec am folosit un led de 1W)iar cea dea doua poza arata un pistol de lipit cu puterea de 275W, Ansele cu care sunt echipate ambele pistoale de lipit sunt fabricate din conductor FY 6mmp sectiune. Link spre comentariu
PINTI Postat Mai 12, 2016 Partajează Postat Mai 12, 2016 Felicitari pentru realizare. Frumos. Link spre comentariu
cearda Postat Mai 12, 2016 Partajează Postat Mai 12, 2016 Cum se comporta, la dezlipit piese ?Topeste greu sau este ok ?Stiu ca cele,made in romania sint cele mai ok.Nu am inteles niciodata de ce. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 12, 2016 Partajează Postat Mai 12, 2016 Pentru ca`s romanesti si ne mindrim cu ele, au fost foarte reusite. Da sa vezi si un Weller de la mama lui facut inainte de 89 cum merge... Grig Link spre comentariu
vera Postat Mai 12, 2016 Partajează Postat Mai 12, 2016 Cel din poza din dreapta, imi aduce aminte de pistoalele facute pe miezuri de ditu (parca asa se numeau). Cu 2 U si 2 bobine (erau bobinate cu 0,27mm), iesea un pistol fain. Link spre comentariu
eps Postat Mai 13, 2016 Autor Partajează Postat Mai 13, 2016 (editat) Buna seara, Ma bucur pentru ca apreciati pistoalele de lipit romanesti.desigur aceste produse nu se compara cu cele realizate in carcasa de ebonita dar au performante ridicate.Se pot folosi la lipituri unde este necesara o temperatura ridicata,da functioneaza bine la dezlipit piese acolo unde este mult cositor sau cablaj dublu placat.Prima poza reprezinta un pistol de lipit realizat pe tola E10+e10 iar cea dea doua poza arata pistolul de lipit cel mai performant realizat pana acum pe un miez 1/2 tola E20 cu 2 spire din bara de Cu (10x4,5mm)in secundar. Referitor la pistoale de lipit fabricate pe miez "ditu" spun ca a fost primul pistol de lipit cu care am lucrat,cel fabricat de radio pr... costa 180 lei in anii 80 (destul de mult).Am sa adaug o poza cu acest pistol de lipit refacut cu sec,din bara de cupru. Am facut pentru un amic un adaptor de retea 230/110V care alimenteaza un pistol de lipit Vell....(110V tensiune de alim.)dar am constatat ca atat primarul cat si sec. erau facute cu cond. de AL. Editat Mai 13, 2016 de eps Link spre comentariu
eps Postat Iunie 2, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2016 Buna seara, am promis ca revin cu poza unui pistol de lipit pe miez "ditu"'. A doua poza reprezinta un pistol de lipit cu puterea de 550W, foarte util in laboratorul electronistilor .Este echipat cu ansa de 9mm patrati. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Iunie 2, 2016 Partajează Postat Iunie 2, 2016 Sunt cumva mai usoare decat cele cu carcasa din ebonita?Aveam pe vremuri unul din acela si era destul de greoi dar n-am lucrat cu el niciodata,tatal meu il folosea.Sunt curios cum decurge cositorirea unui cablaj folosind pistolul de lipit tot din cauza greutatii sale .Eu folosesc numai cu letconul caci este clar mai usor iar lucrarile executate cu acesta sunt mai de finete dar pana la urma fiecare cu ce s-a obisnuit.Oricum felicitari pentru realizari! Link spre comentariu
QQme Postat Iunie 2, 2016 Partajează Postat Iunie 2, 2016 Ref. la 550W si ansa de 9mmp puteti da niste dim. la tole si ansa. Link spre comentariu
eps Postat Iunie 3, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2016 Ansa pistolului de lipit este o platbanda de Cu 6x1,5mm.Asta am avut la dispozitie dar se poate si din cond.rotund. In ceea ce priveste tola,nimic mai simplu.Tola, 1/2 din E20. Desigur ca un astfel de pistol nu va fi folosit pentru lipituri pe cablaje avand in vedere temperatura produsa si greutatea lui (1,5Kg). O statie de lipit ca cea din poza este ideala.Am construit-o si o folosesc zilnic dar si un pistol de lipit cu o anumita putere este necesar uneori. Link spre comentariu
winstyle Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 Felicitări pentru realizări . Totuși ,cred că 550W este o putere mult prea mare pentru un pistol de lipit din ''laboratorul'' electronistului . Poate exfolia cablajul destul de repede . Acum , depinde la ce il folosesti ... Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 (editat) DITU dispozitiv de intrerupere a tensiunii in ulei, era si varianta DITA cu racire aer. Contactori pe care i-am "prins" si eu prin anii 78 la o centrala in Timisoara si tot acolo in Timisoara am vazut un adevarat muzeu (dar cu piese functionale) la microhidroncentrala de pe Bega. Cel din discutie cred ca este DITA. Editat Iunie 3, 2016 de gica70 Link spre comentariu
eps Postat Iunie 3, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2016 Poate ca in "laboratorul "unui electronist nu are ce cauta acest pistol de lipit. Eu il voi folosi pentru cositorirea terminalelor din dozele instalatiilor electrice. Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 Ba poate foarte bine folosi si in laborator stiind ca sunt multi care-si construiesc si carcasele propriilor montaje Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum