Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiect YDD250LPB+DM100

Palade Vlad

Postări Recomandate

Buna ziua. Un prieten si-a cumparat aceste difuzoare(YDD250LPB http://www.telecomenzi.ro/image.php?id=1998 +DM100) si vrea sa-si faca o boxa cu ele.

Parametrii difuzorului de bas sunt urmatorii:

YDD250LPB

Fs = 56, Hz

Qms = 8,293

Vas = 57, liters

Xmax = 3, mm

Qes = 0,843

Z = 8, ohms

Pe = 45, watts

Qts = 0,765

2.83-V SPL = 92,96 dB

Imi puteti spune, va rog ce volum intern trebuie sa aiba incinta?

Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Palade Vlad

6

• Sharky

2

• adi_0106

2

• radue

1

Top autori în acest subiect

Vizitator donpetru

Conform specificatiilor difuzorului de mai sus a rezultat urmatoare incinta tip bass reflex:

Volumul incintei: 114,4 litri

Inaltimea: 785mm

Latimea: 300mm

Adancimea 485,5mm

Acestea sunt dimesiunile exterioare

Se vor utiliza doua tuburi dispuse simetric in panoul din fata incintei avand urmatoarele dimensiuni: 120 x 40mm. Se va folosi PAL sau MDF de 18cm grosime. Se va captusi incinta cu material absorbant.

NUMAI BINE

Link spre comentariu

snake are dreptate ! 114 litri e mutl si pentru un 15". in 120 litri merge un 18" (wn18s) si tu vrei sa pui dif de 10" acolo ? :rolleyes: :rolleyes: apropo, s-a strecurat o greseala in datele date de tine. palul sau mdf-ul este de 18 mm grosime nu cm grosime.

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

Este adevarat, 18mm grosimea PAL (cer scuze, dar cred ca va dadeati si voi seama).Referitor la Volumul incintei, asa a rezultat din simulare, intr-adevar mi s-a parut si mie ca e cam mare. La ultima simulare realizata, dupa ce am reestimat celelalte valori ale driverului, am ajuns la un volum de circa 74litri, si dimensiuni incinta de circa: 520mmX 310mmX 270mm (val. aprox. exterioare)NUMAI BINE

Link spre comentariu

Saluttare tuturor si multumesc celor care au raspuns pana acum :partyman: :partyman: :partyman:Mie adi0106 mi-a recomandat o incinta bas-reflex de 46l volum intern, cu un port bas-reflex de 69mm diametru si 120mm lungime. Mi se pare un volum acceptabil...insa mai astept pareri si...daca s-ar putea...si o schema de filtru pentru aceste difuzoare :prayer: .Cu stima, Palade Vlad.Va multumesc.P.S. Asta e prima incinta pe care o consruiesc, asa ca scuze daca pun intrebari de incepator. :smt003

Link spre comentariu

Nu cred difuzoarele se impaca prea bine intre ele... in boxe pe 2 cai.DM-ul trebuie taiat destul de sus si sigur intri in regiunea de cone breakup al difuzorului de 10".

Link spre comentariu

In cele din urma am testat difuzorul intr-o cutie de 56l(de la o alta boxa) si se auzea binisor=>volumul l-am stabilit-56l.Imi puteti de oscema de filtru bun pentru cele trei difuzoare(DM100,G5001 si YDD250LPB)?Va multumesc.

Link spre comentariu

filtru pe 3 cai cu taiere la 800 si 4000 hz

panta de taiere - 12 db minim

foloseste programelul asta pt calculul componentelor http://www.lalena.com/audio/calculator/apcxover/

vezi ca are niste smecherii cu "Frequency Spread"

calculeaza de 2 ori - odata pui valoarea frecventei inalte de taiere (adica cea de 4 khz) si vezi ce valori iti da

a doua oara pui valoarea joasa (800 hz) si vezi ce valori iti da la componente

apoi alegi in asa fel incat sa ai componetele pe 800 hz la filtrul lpf pt woofer si la hpf-ul pt medii

apoi iei valorile de la lpf de la medii si hpf-ul de la TW calculate la 4 khz - si rezultatul va fi un filtru pe 3 cai cu taieri la 800 si 4000 hz

sper ca ai inteles ce am vrut sa zic

Link spre comentariu

SalutEu am spus ca nu am deloc experienta in domeniul incintelor.Am cerut dor un sfat: ce volum trebuie sa aiba.Nu am specificat daca sa fie bass-reflex sau inchisa, tocmai pt a primi mai multe sfaturi.Multumesc pentru raspunsuri.

Link spre comentariu

50L ar fi ok.Ideal ar fi o incinta f mare, pt a pastra Qts de 0.7, dar asta e nepractica.Poti incerca si bass reflex, dar va hurui ca un subwoofer din sistemele audio pt PC.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pana la urma am facut o incinta inchisa de 60l si se aude destul de bine.

Imi poate da cineva o schema buna de filtru pe 3cai cu frecventele de taiere la 800Hz si 4kHz?

Eu am intrat pe situl recomandat de adi (http://www.lalena.com) si mi-a dat niste valori destul de mari pentru condensatori (56,02uF si 9,94uF).

Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări