Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

perpetum mobile cu panouri solare

Vizitator Robert Fekete

Postări Recomandate

Vizitator Robert Fekete

Buna. Imi cer scuze daca scriu gresit. Am si eu o intrebare. Ar fi posibil sa creezi un circuit care sa se auto alimenteze de la propria energie cu panouri solare. Ma refer la un sistem din acelea de se pun pe casa ,sau mai mare doar ca sursa de lumina sa fie nu soarele ci mai degraba 2,3,5,,,,,halogene sau mai stiu eu ce becuri ce dau lumina multa,rezista "destul " si consuma acceptabil. Legate direct la. Circuitul panoului soolar. Ar fi pozibil sa se creeze mai mult curent decat ar consuma acele becuri surplusul putand fi folosit. Ma gandesc la asta ca la o centrala electrica care se auto intretine e posibil asa ceva ? PS. Nu ma pricep la electronica. De asta intreb

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

1

• gica70

1

• Taraxacus

1

Top autori în acest subiect

NU, nu este posibil, in primul rand orice bec are inevitabil randament subunitar, prin urmare investesti mai multa energie electrica in el decat reuseste el sa converteasca in lumina, randament subunitar au si convertoarele necesare, adica si ele au nevoie de mai multa energie decat ceea ce pot oferi. Adica pe scurt un asemenea sistem n-ar fi capabil nici macar sa se autointretina, daramite sa mai dea si surplus.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Un bec indiferent ca este cu halogen sau simplu, are un randament sub 15% adica 15% e lumina restu e caldura si pierderi pe cablu. Chiar si un led emana caldura, mult mai putina decat un bec incandescent dar emana, mai ales daca e un led de putere.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări