Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema tv VORTEX model:2107pf

Postări Recomandate

Nu cumva tv-ul a avut BU 508 ( sau 208 cum ai spus mai sus) simplu? Cel cu dioda nu merge pus in locul celui fara dioda..se incinge cateodata de-l ia dracii! 

pai nu a avut finalul linii ars,a inceput sa arda tranzistorul dupa ce am schimbat trafo driver,cred ca de la acesta se trage pentru ca nu am pus originalul ca asta ar fii insemnat sa fii avut un sasiu identic dupa care sa-l recuperez,oricum nu ma las pana nui dau de cap,o sa va tin la curent cu rezultatul rezolvarii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 86
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radiotelegrafist

46

• adydep

13

• mac01

8

• cipri_mury

8

Top autori în acest subiect

M-am uitat pe schema acum 

El a avut final de linii original cu dioda..inseamna ca ai dreptate si trafu driver s-ar putea sa nu se potriveasca, Totusi poti sa lasi trafu pe pozitie si sa incerci un tranzistor fara dioda. Cred ca finalul de linii se distruge din cauza ambalarii termice.

Trage-l cu fire afara de pe sasiu, pune-l pe un radiator si urmareste-i temperatura de lucru.

Editat de mac01
Link spre comentariu

M-am uitat pe schema acum 

El a avut final de linii original cu dioda..inseamna ca ai dreptate si trafu driver s-ar putea sa nu se potriveasca, Totusi poti sa lasi trafu pe pozitie si sa incerci un tranzistor fara dioda. Cred ca finalul de linii se distruge din cauza ambalarii termice.

Trage-l cu fire afara de pe sasiu, pune-l pe un radiator si urmareste-i temperatura de lucru.

sa incercat toate metodele enuntate de dstra si degeaba tot se arde.

Link spre comentariu

Problema rezolvata prin construirea unui montaj darlington gen(BU808)pe un radiator separat cu un bu208 ca final si cu un bu2508 ca prefinal,functioneaza la temperatura de 45 de grade,multumesc tuturor celor care au contribuit cu cate o idee.

Link spre comentariu

Păi ce v-am spus eu prima dată?Impulsul din baza BU are amplitudine mică și nu reușește să-l ducă la saturație,nebunia petrecändu-se din cauza trafo.driver.Ori făcänd montajul darlington,impedanța la intrare e mare,și nu mai contează așa mult amplitudinea impulsului de comandă.

Link spre comentariu

Păi ce v-am spus eu prima dată?Impulsul din baza BU are amplitudine mică și nu reușește să-l ducă la saturație,nebunia petrecändu-se din cauza trafo.driver.Ori făcänd montajul darlington,impedanța la intrare e mare,și nu mai contează așa mult amplitudinea impulsului de comandă.

Va salut domn Andrei,oare o functiona metoda asta daca anulez trafo driver ca la sasiele 11ak30?nu am incercat dar sunt curios.

Link spre comentariu

Ca să fie ca la ak30,ar trebuii desființat trafo.driver și construit etajul cu STX112.Dar dacă merge cum l-ați făcut acum,și nu se încălzește prea tare, lăsați-l așa.

Link spre comentariu

Ca să fie ca la ak30,ar trebuii desființat trafo.driver și construit etajul cu STX112.Dar dacă merge cum l-ați făcut acum,și nu se încălzește prea tare, lăsați-l așa.

Nu domn ANDREI,faceam doar o referire pentru viitor,in cazul de voi mai da de asemenea defecte.

Link spre comentariu

Va salut colegi,revin cu inca un tv identic la care este traf linii ars,seria este urmatoarea:BSC25-0146...doresc sa ma ajutati si pe mine cu un echivalent din seria HR sau FBT,va multumesc anticipat.

cod complect BSC25-0146.30002253

Link spre comentariu

VÎl găsiți la Superelectronic 2000(Gigi Jakab),la 35 lei,în varianta originală BSC25-0146.

Va multumesc domn Andrei,am sa caut chiar acum.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări