Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema tv VORTEX model:2107pf

Postări Recomandate

• Răspunsuri 86
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radiotelegrafist

46

• adydep

13

• mac01

8

• cipri_mury

8

Top autori în acest subiect

Nu-mi aduc aminte daca la acest tv. sursa sta pe bec,dar stiu clar ca un defect frecvent e intreruperea bobinei primare de la trafo.driver,care da niste necazuri de vorbesti singur.Daca lasati tv cu BU montat,led-ul de standby sta aprins?

Link spre comentariu

Nu-mi aduc aminte daca la acest tv. sursa sta pe bec,dar stiu clar ca un defect frecvent e intreruperea bobinei primare de la trafo.driver,care da niste necazuri de vorbesti singur.Daca lasati tv cu BU montat,led-ul de standby sta aprins?

palpaie ledul

am anulat toti consumatori din sursa si are acelasi simptom pe sarcina artificiala.

Link spre comentariu

Va salut domn Andrei,ma gandesc sa montez o sursa ups001 pana la urma daca vad ca nu reusesc sa refac sursa originala,personal nu am mai montat la acest sasiu ca nu am avut ocazia,credeti ca merge?

Link spre comentariu

Decupleaza stanby-ul si aplica un 5v constant in baza tranzistorului V954 prin rezistenta R963 si vezi daca sta aprins becul. Daca sta aprins inseamna ca sursa functioneaza si lipseste ceva microprocesorului sa o tina activa...vreo tensiune, vreun semnal, etc...Daca sursa functioneaza cu acest artificiu, masoara toate tensiunile de iesire sa fie ca la carte...vad ca are o gramada de tensiuni la iesire si poate vreuna nu functioneaza cum trebuie. Dupa cum am vazut ai si tensiuni comandate de catre procesor....e destul de ampla sursa aia...eu zic ca nu prea merge sa te joci cu alta sursa acolo. 

Editat de mac01
Link spre comentariu

Decupleaza stanby-ul si aplica un 5v constant in baza tranzistorului V954 prin rezistenta R963 si vezi daca sta aprins becul. Daca sta aprins inseamna ca sursa functioneaza si lipseste ceva microprocesorului sa o tina activa...vreo tensiune, vreun semnal, etc...Daca sursa functioneaza cu acest artificiu, masoara toate tensiunile de iesire sa fie ca la carte...vad ca are o gramada de tensiuni la iesire si poate vreuna nu functioneaza cum trebuie. Dupa cum am vazut ai si tensiuni comandate de catre procesor....e destul de ampla sursa aia...eu zic ca nu prea merge sa te joci cu alta sursa acolo. 

pai deaceea am intrebat ca este foarte ciudata aceasta sursa,oricum va multumesc si am sa incerc si metoda data de dstra.

Link spre comentariu

Vezi ca tensiunea de standby comanda si tranzistorul V953 prin V952 si V956. Cand se deschide V953 va apare o tensiune pe stabilizatorul 7805 (N952) iar la iesirea stabilizatorului ai 5v care mai mult ca sigur se duc pe undeva pe la procesor...poate fi chiar tensiunea necesara sa-l tina pe ON.  Nu am urmarit restul schemei..unde se duce tensiunea de 5v....mai departe o faci tu. 

Dupa parerea mea este o sursa buna...dar nu chiar asa de greu de reparat. Ii dai tu de cap....important este sa ai toate tensiunile ok.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Va salut domn Andrei,ma gandesc sa montez o sursa ups001 pana la urma daca vad ca nu reusesc sa refac sursa originala,personal nu am mai montat la acest sasiu ca nu am avut ocazia,credeti ca merge?

Nu sunt adeptul sursei UPS,dar pentru probă puteți încerca.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu sunt adeptul sursei UPS,dar pentru probă puteți încerca.

Va salut domnule ANDREI TABACARU,la acest tv am gasit primarul trafului driver intrerupt,stiti cumva ce impedanta avea si daca pot pune in loc unul de pe un sasiu de tv REK,va multumesc anticipat si bine ati revenit pe elforum.

Link spre comentariu

Dar n-am fost plecat :rade: La acest tv,merge montat orice trafo driver la care primarul se alimentează din B+(prin rezistența de limitare de 3-5 Kohm).Poate funcționa și cu trafo driver de la tv. alb/negru-varianta cu trafo.linii în centrul șasiului.Atenție la respectarea pinilor:baza BU și masa/colector tranzistor driver și alimentare.

Link spre comentariu

Dar n-am fost plecat :rade:La acest tv,merge montat orice trafo driver la care primarul se alimentează din B+(prin rezistența de limitare de 3-5 Kohm).Poate funcționa și cu trafo driver de la tv. alb/negru-varianta cu trafo.linii în centrul șasiului.Atenție la respectarea pinilor:baza BU și masa/colector tranzistor driver și alimentare.

nu ati fost plecat dar ati fost tras pe dreapta o zii,revin la tv,am pus alt traf driver si simptomul este acelasi se aprinde becul pe b+ timp de trei ori a cate doua trei secunde dupa care ledul de stand by incepe sa palpaie tot odata si sursa artificiala (becul)am masurat tensiunea pe aceasta si ramane cam 30v asta cu intreruperi de cam doua secunde timp in care am masurat tensiunea pe acesta.

nu am intalnit pana acum tv cu trafo linii in centrul sasiului

Link spre comentariu

nu am intalnit pana acum tv cu trafo linii in centrul sasiului

Sigur ați întâlnit,tv.alb/negru românesc varianta fără traf de rețea ;la ăsta făceam referire.Referitor la tv.Vortex,verificați să nu fie o problemă de cadre:-pe placă e un cond.paralel cu bobina deflexie cadre,care poate fi în scurt-bobina de cadre întreruptă-defect deosebit la acest model-integrat de cadre defect
Link spre comentariu

eheee tv-uri alb negru?am si uitat de ele,eu am crezut ca va referiti la tv-uri color,dar sa revin la tv-ul la care lucrez,am decuplat tensiunea de stand by care este dictata de multifunctional si se aplica tranzistoarelor din sursa prin intermediul lui r963 si r965 in bazele tranzistoarelor v954 si v956 toate acestea sunt format smd.becul sta aprins acum am toate tensiunile din secundar sursa ok,nedumerirea mea este cum se obtinea sau nu tensiunea de 8v necesara multifunctionalului prin intermediului sursei n954 cand pe sasiu este montata una de 5v,reamintesc ca nu a mai fost intervenit pe acest sasiu,eu fiind prinul,astept sugestii.

Link spre comentariu

Buna dimineata si salut colegi,la acest sasiu printre altele am gasit si finalul audio arsTDA2614 nu stiu cu se sa-l inlocuiesc,credeti ca are vreun echivalent,sau ai trantesc un TDA2611 cu mici modificari,dar acesta nu are functia de stand by.

Link spre comentariu

Da-l in masa de stand by. Daca pui tv-ul pe off si nu-i mai vine tensiune de alimentare integratului atunci totul este ok....nu vei auzi nici un fas in difuzoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări