flomar60 Postat Decembrie 7, 2017 Partajează Postat Decembrie 7, 2017 Si la mine se deschide....frumoasa prezentare! Pofta buna celor care au sansa sa guste din berea asta! Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 7, 2017 Partajează Postat Decembrie 7, 2017 Nu vreau sa fiu carcotas ... nu va avea nici o legatura cu Azuga aia " comunista ". Pot explica de ce ... E doar marketing si reclama . Link spre comentariu
cipri_mury Postat Decembrie 7, 2017 Partajează Postat Decembrie 7, 2017 Posibil. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 7, 2017 Partajează Postat Decembrie 7, 2017 (editat) Hameiul si culturile de drojdie de atunci nu mai exista . Sant inlocuite cu alte soiuri si retete . Apa de la Azuga ( izvorul ) e deja compromisa ... iar tehnologia e alta ... de mare " randament ". Asta presupunand ca se va relua chiar la Azuga fabricatia . Eu am vazut fabrica " originala " in anii '90 , in interior ... de multe ori . Una e sa fabrici 100 de tone pe luna ( maturate corect si cu reteta parcursa in timpul necesar ) , alta in cateva zile . In fine ... Editat Decembrie 7, 2017 de gauss Link spre comentariu
cipri_mury Postat Decembrie 7, 2017 Partajează Postat Decembrie 7, 2017 (editat) Una e sa fabrici 100 de tone pe luna , alta pe Pamant. Lasand gluma la o parte,si eu am precizat intr-o postare precedenta ca am baut bere Arbema la sfarsitul secolului trecut si inceputul secolului curent iar gustul ei tin minte ca era mai bun decat al multor beri cu nume care se gasesc astazi.Si eu am vazut fosta fabrica de bere in interior pe la inceputul anilor 90 cand am mers in vizita cu scoala iar un angajat de acolo ne tot plimba ca se ne arate si totodata sa ne explice procesul de fabricare.Am mai precizat tot intr-o postare pecedenta ca respectiva fabrica se afla la vreo 200 m de locuinta mea.Tot acolo mai erau fabricile de paine si de napoiltane dar acum nu mai sunt decat ruinele. Editat Decembrie 7, 2017 de cipri_mury Link spre comentariu
alcon Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 Trăiască Bereahttps://www.youtube.com/watch?v=Kc3y2KaS1Qc Link spre comentariu
carageae Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 Lasand gluma la o parte,si eu am precizat intr-o postare precedenta ca am baut bere Arbema la sfarsitul secolului trecut si inceputul secolului curent iar gustul ei tin minte ca era mai bun decat al multor beri cu nume care se gasesc astazi.Si eu am vazut fosta fabrica de bere in interior pe la inceputul anilor 90 cand am mers in vizita cu scoala iar un angajat de acolo ne tot plimba ca se ne arate si totodata sa ne explice procesul de fabricare.Am mai precizat tot intr-o postare pecedenta ca respectiva fabrica se afla la vreo 200 m de locuinta mea.Tot acolo mai erau fabricile de paine si de napoiltane dar acum nu mai sunt decat ruinele. Da, si eu m-am mutat in Arad la sfarsitul secolului trecut, in 1998, si, student fiind la Iasi, am gasit bere Arbema la o alimentara mai cu pretentii....azi poti doar sa mai vorbesti despre asa ceva - adica o alimentara cu bere din toata tara, cel putin 30-40 de sortimente de bere, din care mai bine de jumatate produsa la noi...am concluzionat atunci ca voi bea bere buna la Arad Arbema producea, pe langa berea normala, de 5 grade, o bere mai puternic alcoolizata, parca 7.2%, care avea si un gust diferit, mai bun decat cea "de serie". Era si sensibil mai scumpa. Arbema Bock se numea...chiar in perioada de glorie nu era suficienta, dar stiu ca atunci cand gaseam la magazine, cumparam doar din aia... Berea "Aradeana" ce se gaseste acum e buna, dar nici macar nu mai e fabricata la Arad.... Iata ce a mai ramas din fosta fabrica "Arbema" http://specialarad.ro/fantoma-berii-arbema-nu-are-voie-nici-macar-sa-bantuie-in-casa-mortii-se-mai-poate-resuscita-berea-aradeana/ Link spre comentariu
cipri_mury Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 ce a mai ramas din fosta fabrica "Arbema" Link spre comentariu
Haralambie Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 https://www.riseproject.ro/articol/industria-secreta-din-spatele-berii-romanesti/ Link spre comentariu
eugenbt Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 (editat) am gasit zilele trecute la o alimentara aflata la 100m de blocul meu, bere "Suceava", la sticla de sticla de jumate. n-am mai baut dinainte de Revolutie. mi s-a facut o pofta, desi sunt bautor de tarie, asa c-am luat doua sticle si le-am pus in cos. la casa, ma intreaba: "aveti sticla la schimb?" "Nu, raspund eu, de unde sa iau?". "atunci, nu va putem vinde berea, suntem obligati sa dam inapoi navetele pline cu sticle goale, altfel, nu ne mai aprovizioneaza." am incercat sa-i dau bani pe sticla, sa las o garantie ca i-o aduc inapoi, nimic. am lasat sticlele si am plecat. m-am dus la alt magazin si am luat un PET de altceva, oricum nu conteaza. Intrebarea mea catre vanzatoare nu si-a gasit raspuns la ele, poate aflu aici : daca vrei sa vinzi un produs dar ambalajul este diferit fata de orice altceva, si-l vinzi doar cu ambalaj la schimb, cum reusesti sa faci acest lucru? asa arata sticla http://universitateadebere.ro/suceava-bere-exotica-din-moldova/ Editat Decembrie 8, 2017 de eugenbt Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 De unde ar putea avea un potential cumparator " sticle la schimb " ? ... Ca nu ma prind ... de la fabrica ? Vanzatoarea , daca avea un dram de intelect , incasa bani si pe ambalaj ... si pretindea ca s - a rasturnat raftul , a intrat motostivuitorul in teancul de lazi , etc . Link spre comentariu
cipri_mury Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 (editat) am gasit zilele trecute la o alimentara aflata la 100m de blocul meu, bere "Suceava", la sticla de sticla de jumate. n-am mai baut dinainte de Revolutie. mi s-a facut o pofta, desi sunt bautor de tarie, asa c-am luat doua sticle si le-am pus in cos. la casa, ma intreaba: "aveti sticla la schimb?" "Nu, raspund eu, de unde sa iau?". "atunci, nu va putem vinde berea, suntem obligati sa dam inapoi navetele pline cu sticle goale, altfel, nu ne mai aprovizioneaza." am incercat sa-i dau bani pe sticla, sa las o garantie ca i-o aduc inapoi, nimic. am lasat sticlele si am plecat. m-am dus la alt magazin si am luat un PET de altceva, oricum nu conteaza. Intrebarea mea catre vanzatoare nu si-a gasit raspuns la ele, poate aflu aici : daca vrei sa vinzi un produs dar ambalajul este diferit fata de orice altceva, si-l vinzi doar cu ambalaj la schimb, cum reusesti sa faci acest lucru? asa arata sticla http://universitateadebere.ro/suceava-bere-exotica-din-moldova/ De ce n-ati baut-o acolo?Sticlele ramaneau la magazin si cu asta basta.Sau nu se putea nici asa? Editat Decembrie 8, 2017 de cipri_mury Link spre comentariu
eugenbt Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 se putea, dar nu-mi place sa beau berea direct din sticla. si, odata ce am renuntat la ele, mi-a cam pierit pofta. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 Uneori sunt foarte enervante vanzatoarele astea.Tin minte ca acuma cativa ani am mers la un magazin cu cateva sticle goale de Tuborg si am vrut sa cumpar Stella Artois,dar nu a vrut sa-mi dea luda care vindea acolo,spunandu-mi ca trebuie sa fie de acelasi fel sticlele cum si erau de altfel,doar eticheta era diferita. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 De ce n-ati baut-o acolo?Sticlele ramaneau la magazin si cu asta basta. N-ai voie sa consumi bauturi alcoolice in locuri publice . Link spre comentariu
Postări Recomandate