Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce bere va place sa beti ?

Postări Recomandate

Intreb si eu...berea la pet nu e aceeasi cu berea din doze?Nu consum la pet pt ca nu reusesc s-o termin la prima deschidere si nu-mi place ca se rasufla,dar gandeam ca fabricile n-au linii de productie pt pet si altele pt doze sau sticle.Gandeam ca toata berea unui brand e aceeasi calitate(buna sau rea,asta e discutabil dupa gustul fiecaruia),insa difera doar ambalajul.

Link spre comentariu

Asa credeam si eu,insa vad ca sunt si alte pareri,cum ca cea de la pet ar fi alta calitate(mai slaba) decat cea de la doza,si ma indoiesc fabricile sa aiba linii separate de productie pt bere in functie de ce ambalaj primeste...Si eu cand sunt in anturaj mai mare si un pet de 2l se epuizeaza din prima umplere de pahare,parca n-am simtit diferenta mare intre doza si pet.Dar poate e o parere strict subiectiva.

Link spre comentariu

Cea la pet daca o deschizi dar nu o bei pe toata odata ci cu pauze mai lungi nu va fi tot la fel de proaspata asta este clar.Dar altfel nici eu nu fac diferenta.Totusi auzeam pe vremuri ca berea la sticla este mai buna si mai sănătoasă decat cea la doza si nu stiu daca nu se vorbea uneori despre aceeasi marca.

Link spre comentariu

Intreb si eu...berea la pet nu e aceeasi cu berea din doze?Nu consum la pet pt ca nu reusesc s-o termin la prima deschidere si nu-mi place ca se rasufla,dar gandeam ca fabricile n-au linii de productie pt pet si altele pt doze sau sticle.Gandeam ca toata berea unui brand e aceeasi calitate(buna sau rea,asta e discutabil dupa gustul fiecaruia),insa difera doar ambalajul.

Logic ar fi ca fabrica sa aiba linii de imbuteliere pentru PET, doze sau sicle, lichidul fiind acelasi.Mi-e frica sa ma gandesc ca berea a fost "plimbata" catre diferite linii de imbuteliere. Atunci s-ar explica gustul diferit in functie de recipient.

Link spre comentariu

Ambalajul PET e practic transparent pentru oxigenul din atmosfera, dimensiunea moleculelor de oxigen e mai mica decat insterstitiile macromoleculelor de etilena. Berea e aceeasi, dar nu se conserva la fel. Cat despre sticlele verzi, nu sunt bune daca se tin la lumina, lumina cu lungime de unda scurta care trece prin sticla verde va da nastere la modificari in compozitia lichidului. pastrate la intuneric, nu e nici o diferenta fata de sticlele brune.

Link spre comentariu

In afara de tot ce se spune p-aici ori pe-aiurea, un lucru-i clar: fabricantii de bere au un profit urias, pacat ca pleaca afara. Profesorul de econiomie de la ASE merge cu studentii sai la o fabrica de bere, Vrand nevrand se ajunge la problema delicata, cea a profitului. Patronul arunca continutul unei sticle de bere pe un perete si le spune ascultatorilor: " din berea aruncata pe perete, ce ramane pe perete reprezinta costurile, iar ce e pe jos este profitul"...judecati si voi.

Link spre comentariu

Berea e aceeasi, dar nu se conserva la fel. 

Deci macar teoretic,daca gasesti un PET imbuteliat proaspat,n-ar trebui sa fie nici o diferenta fata de o sticla sau doza.

Diferenta am gasit in cadrul aceluiasi brand si recent am fost neplacut surprins de ce diferenta mare a putut sa fie intre o bere cumparata din targ de la noi,si una la acelasi ambalaj,acelasi brand,dar cumparata din  jud.Harghita.Nu vreau sa fac antireclama,dar la noi e mult mai buna acea bere,asa incat daca stiam,acolo nici nu ma gandeam s-o cumpar.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări