Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce bere va place sa beti ?


Postări Recomandate

  • 3 săptămâni mai târziu...

Cine stie cum se face berea acasa ?

Si eventual tehnologia si etapele de productie pentru cantitati mici de bere produsa acasa.

Cei mai in varsta mi-au spus ca berea de dinainte de razboi (prin anii 1930) era foarte consistenta (de se lipeau degetele cand erau udate cu bere) - oricare si aceea neagra si aceea blonda.

Link spre comentariu

A propos de berea veche, bunicul meu spunea ca la vreo 10 ani de la razboi a ajutat niste oameni sa curete o fantana. In ea s-au gasit cateva sticle de bere nemteasca, de pe vremea razboiului...evident ca satenii nu au fost curiosi, dar printre lucratori erau si cativa nemti care au baut-o fara sa ezite si n-au patit nimic, in afara ca s-au pilit zdravan...oare cum rezista atatia ani?

Link spre comentariu

Nu stiu cat e adevar si cat e legenda, dar am auzit la tara povestindu-se ca pe la miljlocul anilor '70 niste localnici au gasit cateva sticle cu vin de pe vremea razboiului. Continutul nu mai era lichid, ci avea o consistenta asemanatoare marmeladei (gemului). Curiozitatea i-a facut sa guste acel continut, apoi vazand ca e bun l-au mancat cu lingurita ca pe magiun. I-a cuprins o sete teribila si au baut multa apa. In scurt timp au ajuns toti la spital cu diagnosticul "coma alcoolica" :rade:

Link spre comentariu

Nu stiu cat e adevar si cat e legenda, dar am auzit la tara povestindu-se ca pe la miljlocul anilor '70 niste localnici au gasit cateva sticle cu vin de pe vremea razboiului. Continutul nu mai era lichid, ci avea o consistenta asemanatoare marmeladei (gemului). Curiozitatea i-a facut sa guste acel continut, apoi vazand ca e bun l-au mancat cu lingurita ca pe magiun. I-a cuprins o sete teribila si au baut multa apa. In scurt timp au ajuns toti la spital cu diagnosticul "coma alcoolica" :rade:

Este folclor.

In anii buni viticoli se obisnuia ingroparea catorva sticle de vin pentru pastrare.

In functie de adancime, temperatura are variatii mici.

Am avut ocazia sa gust un vin de peste 40 de ani care a fost ingropat.

Nu e nimic spectaculos. Vinul incepe sa-si piarda din calitate dupa 10 ani;

Pot caracteriza acel vin dar este offtopic.

Link spre comentariu

In general beau cam toate tipurile de bere.

Asta ca sa am un orizont mai larg de comparatie.

Dar mi-am format deja un grup preferential.

Incep cu grupa de mijloc:

1.Silva

2.Beck's

3.Carlsberg

4.Stella Artois

5.Grolsch

Nu vreau sa fiu acuzat de nimic, din ceea ce voi relata in continuare:

Fara repere si fara comparatii, toate parerile sunt subiective!

De obicei beau bere medie spre ieftina, nu imi permit mai mult, si in plus incerc sa fiu si patriot,

consumand cu precadere produsele romanesti.

Astazi am trait o experienta mai putin placuta.

Am cumparat un bax mic de 6x0,5L bere Beck's, Sambata, din care am consumat cu mare placere

4 doze in aceeasi zi, A doua zi am consumat si cele 2 doze ramase, si realizand ca ziua inca nu se terminase,

si afara era destul de cald, iar orele fiind inaintate am decis in ,,disperare de cauza" sa cumpar o bere la PET 

de 2,25 L Timi....ana

Experienta a fost groaznica, un gust mai urat, mai salciu, mai metalic si dezgustator, nu l-am mai simtit

de pe vremea apusa, cand mai nimereai cate o bere ,,in sticla de sticla" care anterior servise ca ambalaj

pentru ulei de gatit.

Pacat pentru acest producator autohton de bere, care face acest rabat de la calitate!

Cu parere de rau, am inceput sa renunt la berea la PET, atat de draga si accesibila muncitorului de rand.

O parere de om cu o conditie medie, in Romania zilelor noastre.

Despre berile bune, cu staif, sigur exista si in Romania, dar mi-este un pic jena sa vorbesc.

Sa aveti o seara racoroasa! 

Link spre comentariu

Abia in urma cu cateva zile am aflat ca vechea bere Timisoreana clasic a devenit Ciucas (ma refer la reteta). Am incercat sa beau numai Ciucas si supriza...indiferent de cantitate nu apar dureri de cap sau mai stiu eu, ca la altele gen Becks.

 

edit; Nu beau niciodata bere la PET, oricare ar fi ea.

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

Cine stie cum se face berea acasa ?

Si eventual tehnologia si etapele de productie pentru cantitati mici de bere produsa acasa.

Cei mai in varsta mi-au spus ca berea de dinainte de razboi (prin anii 1930) era foarte consistenta (de se lipeau degetele cand erau udate cu bere) - oricare si aceea neagra si aceea blonda.

 

Într-o oală de 20 de litri, puneţi 16 l. de apă (preferabil de izvor), adăugaţi 500 gr. zahăr, 240 gr. orz prăjit şi 50 gr. flori de hamei sau conuri de hamei (se găsesc la Plafar).- Acoperiţi oala cu un capac curat (să nu aibă alte mirosuri) şi fierbeţi timp de două ore.Strecuraţi printr-un tifon lichidul rezultat.După ce se răceşte cam la 30-35 grade, adăugaţi 30 gr. drojdie de bere (calup, nu din plic) pe care o sfărîmaţi cît mai mărunt şi amestecaţi bine.- Se lasă aşa 24 de ore să se liniştească.- Turnaţi berea în sticle de 0,5 litri, printr-o pîlnie, acoperită cu 1-2 straturi de tifon, foarte uşor să nu se tulbure. Nu umpleţi sticla pînă la refuz. Lăsaţi 3-4 cm liber sub dop.Astupaţi sticlele ermetic cu dopuri de pluta sau capsule apoi le asezaţi într-un lighean sau o cratită mare, cu dopul în jos.- Sticlele le depozitaţi în pivniţă sau alt loc răcoros (nu frig), se lasă timp de 6-7 zile, după care se poate consuma...

Link spre comentariu

,,Abia in urma cu cateva zile am aflat ca vechea bere Timisoreana clasic a devenit Ciucas (ma refer la reteta). Am incercat sa beau numai Ciucas si supriza...indiferent de cantitate nu apar dureri de cap sau mai stiu eu, ca la altele gen Becks."

Bere Ciucas la doza consum frecvent, mi se pare o bere buna pentru pretul ei.

Nu am depasit masura, ca sa vad efectele ,,colaterale".

,,edit; Nu beau niciodata bere la PET, oricare ar fi ea."

Mai fac si ,,prostii" din astea cateodata! Regret apoi, ma consolez si imi promit ca nu mai repet greseala!

Sa aveti o zi racoroasa!

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări