Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce bere va place sa beti ?


Postări Recomandate

da ce-i? petrol ? :rade:

Daca vorbim de guiness, habar n-am ce e. :rade:Daca vorbim de guinness si ma intrebi pe mine, da, as zice ca nu-i departe de petrol (adica mie nu-mi place).Daca vorbim de guinness si ii intrebi pe ei,

Guinness (/ˈɡɪnᵻs/) is an Irish dry stout

Din cate am inteles, englezii/irlandezii sunt foarte mandri de stout-ul lor si nu-l considera chiar bere. Poate am inteles eu gresit.Restul lumii ii zice, intr-adevar, bere. Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Mi se pare ca tot irlandezii au scos pe piata un sortiment de bere cu concentratie alcoolica mult peste cele obisnuitesi care se produce prin distilarea(?) repetata a berii,astfel ca din ex.100 L,vei obtine vreo 10L de bere "superalcolizata"! Nu-mi mai aduc aminte detaliile si nici procedeul,poate stiti voi,amatorii de bere...eu prefer vinul. :)

Editat de morocanosul
Link spre comentariu

Mi se pare ca tot irlandezii au scos pe piata un sortiment de bere cu concentratie alcoolica mult peste cele obisnuitesi care se produce prin distilarea(?) repetata a berii,astfel ca din ex.100 L,vei obtine vreo 10L de bere "superalcolizata"! Nu-mi mai aduc aminte detaliile si nici procedeul,poate stiti voi,amatorii de bere...eu prefer vinul. :)

 

Pai daca preferi vinul nu mai bine iti deschizi un topic despre vinuri?

Mie nu-mi place vinul asa ca ma bag la topicul de bere.

Dar de curiozitate ce vin iti place?

Posted Image

Link spre comentariu

@LiviuM Pai berea ingheata foarte usor nu este ca vinul sau ca taria.Daca o ingheti prea tare atunci nu mai bei nimic sau aproape nimic din ea in caz ca procedezi cum ai spus tu.Apropo de inghetat si eu mai patesc asa ceva caci o racesc in congelator pentru a nu mai astepta prea mult.Dar cand vad ca este inghetata (partial) imi vine sa o arunc pe fereastra :nerv .

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

@cipri_mury: Chiar daca (nu mai) suntem la bodega, putina atentie la cititul posturilor n-ar strica.

In postul ala nu e vorba nici de cum o prefer, nici cum mi-o prepar eu, era o informatie despre una din metodele prin care se produc berile cu mai mult alcool.

Daca citeai atent primul post despre eisbier (146 pre numarul lui), vedeai ca era si un citat acolo. Pen'ca citatul includea un semn de intrebare, am zis sa bag si eu un raspuns, poate ajuta cuiva informatia din el. Raspunsul meu era legat fix de partea citata.

Tot asa, daca citeai putin linklul la wikipedia, vedeai ca metoda e folosita "industrial" - exista berarii care produc bere alcoolizata prin metoda asta. Asa ca daca vreau sa beau eisbier, ma duc si caut in magazine, nu-i nevoie s-o produc.

LE Uite inca o pagina wikipedia cu informatii despre eisbier/eisbock. Bockbier sunt denumite la vorbitorii de germana berile cu continut mai mare de alcool. In linkul anterior sunt informatii despre mai multe metode de producere a berilor "tari".

LLE

 

The strongest ice-beer is being produced by a Franconian company as well - it is called Schorschbräu and is 57% (current world record).

:)

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Mi se pare ca tot irlandezii au scos pe piata un sortiment de bere cu concentratie alcoolica mult peste cele obisnuitesi care se produce prin distilarea(?) repetata a berii,astfel ca din ex.100 L,vei obtine vreo 10L de bere "superalcolizata"! Nu-mi mai aduc aminte detaliile si nici procedeul,poate stiti voi,amatorii de bere...eu prefer vinul. :)

 

noutăţi:- berea ce se vindea acum 20-30-80-100 de ani în urmă conţinea MULT mai mult alcool decât cea din prezent, indiferent marca şi provenienţa.apă de gură sau bere, acum, e fix acelaşi lucru.- irlandezii nu şi-au pierdut vremea cu berea niciodată. berea "irlandeză" e o invenţie recentă.- zeamilul numit astăzi "bere" are la bază o reţetă (care seamănă mai mult cu aia de socată) pescuită de la egipteni.egipteni care erau deja de f'o 500 de ani musulmani (de voie sau de nevoie!).aia produsă de vikingi, care era mult mai tare (şi care se bea fierbinte!) a fost catalogată ca "ilegală" în "ţările civilizate" cam pe vremea când Mihai Viteazul încă se mai juca cu ...-n praf.pe scurt, berea din prezent are maximum 9 grade alcoolice.oţetul are între 10 şi 11 grade, iar cel mai slab vin (alb, cel roşu are între 14 şi 15, dacă e "cinstit") 12.aştept să vă lăudaţi cum aţi făcut un chef "bărbătesc" şi aţi băut f-o 7 litri de oţet! :dnu de persoană, ci în total... 20 de persoane, ca de obicei! :rade:(mai trebuie să spun că nu-mi place berea? :d)

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări