Mondan Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Ideea domnului Mondan cu doi magneti simpli nu functioneaza sigur,e suficient sa incerci sau sa-ti seama ca nu sunt motive pentru a exista un echilibru,fie si metastabil in aceasta configuratie. Fa o poza la ce ai incercat, te rog. Este intr-adevar posibil sa nu merga. Eu doar imi imaginez cum s-ar dispune fortele daca la baza conului ar fi ceva care ar respinge ce se afla spre varful conului. Apropo: daca iau doua difuzore (sa ziceam d-astea comune) la acei magneti cum s-ar dispune Nordul si Sudul. Asta se poate verifica cu o busola, dar nu am asa ceva. Link spre comentariu
Vizitator electroputere Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Tec Plus Tec Plus Link spre comentariu
Mondan Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Exact, dar poate sa faca cineva la nivel de amator asta ? Acesta este intrebarea ? Link spre comentariu
one Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 (editat) Asta se poate verifica cu o busola, dar nu am asa ceva. Telefonul mobil ? Ideea domnului Mondan cu doi magneti simpli nu functioneaza sigur,e suficient sa incerci sau sa-ti seama ca nu sunt motive pentru a exista un echilibru,fie si metastabil in aceasta configuratie. Ideea mi se pare perfect realizabila. In primul rand in partea inferioara se pot utiliza minim 3 magneti iar deasura unul singur, avand in vedere totusi echilibrarea acestuia astfel incat sa nu se rastoarne. Edit: am incercat si nu merge, trebuie ceva compensat, deci jos trebuiesc electromagneti. Editat Mai 16, 2016 de one Link spre comentariu
Mondan Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Si un soarece poate sa leviteze: http://www.popsci.com/scitech/article/2009-09/nasa-levitates-mouse Sau "maus" care leviteaza: Idea e foarte interesanta si eu astept cu interes solutia voastra. Am mai vazut pe NET care au cumparat produse comerciale de acest gen si le-au desfacut. In urmatorul link nu este prea multa informatie dar poate mai culegeti cate ceva: http://hackedgadgets.com/2010/08/30/levitating-rotating-globe/ Sa nu uit mie mi se pare proiectul destul de dificil si vreau sa va incurajez. Postati ce ati facut pana acum sau ce nu ati inteles din documetatia gasita. Link spre comentariu
tavi 84 Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Trebuie sa tineti cont de faptul ca liniile campului magnetic din jurul acelor magneti nu sunt fixe,ci maleabile,ele se schimba in prezenta campului altor magneti.Un sistem tinde spre starea energetica mai joasa in mod natural,adica magnetul tinde sa cada.Eram prin scoala generala cand am incercat toate variantele posibile si imposibile cu tot felul de magneti si de la difuzoare si de tot felul si m-am lamurit ca nu merge cu astfel de mijloace. Link spre comentariu
core Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 nu merge doar cu magneti permanenti. trebuie electromagneti pentru baza, pentru a regla fuxul magnetic cand se dezechilibreaza sistemul. solutia din link-ul initial pare interesant mai ales ca tine pana la 10kg si consuma sub 100W, daca e si adevarat. Dar pretul sare de 1000$, din cate am citit. Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 (editat) Cauta pe net si vezi cum poti sa iei legatura cu Dynamo. El stie cel mai bine regulile levitatiei si anularea gravitatiei. Editat Mai 16, 2016 de mac01 Link spre comentariu
validae Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 Da, dacă facem abstracţie de panourile transparente din plastic pe care stătea şi care nu erau vizibile...... Sistemul cu doi doi magneţi, din care unul ,,pluteşte,, deasupra celuilalt este posibil în două cazuri clare: -Magnetul ce pluteşte se roteşte cu turaţie mare....vezi jucăria ,,Levitron,, -Magnetul de jos are un miez de fier ce îi distribuie într-un anume fel liniile de câmp astfel încât să nu permită ,,răsturnarea,, magnetului superior (imobil) fiindcă acela are tendinţa naturală de a-şi întoarce polul opus către magnetul deasupra căruia ,,pluteşte,,. Sau magnetul superior are unul dintre poli mult mai greu şi astfel nu se poate întoarce invers din cauza atracţiei polilor opuşi. Ce doreşte iniţiatorul topicului este destul de dificil, dată fiind masa mare ce se doreşte a fi suspendată magnetic. Asta implică un curent mare consumat de partea electronică şi bobine şi/sau magneţi destul de puternici tip neodym (scumpi).... Link spre comentariu
knauf74 Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 Trebuie sa tineti cont de faptul ca liniile campului magnetic din jurul acelor magneti nu sunt fixe,ci maleabile,ele se schimba in prezenta campului altor magneti.Un sistem tinde spre starea energetica mai joasa in mod natural,adica magnetul tinde sa cada. Incercarile cu magneti permanenti sunt sortite esecului. Mondan,ar trebui sa te gandeste la actiunea de a tinte in echilibru un bat pe varful degetului si la toate compensarile(miscarile) pe care le faci ca acesta sa ramana vertical. Link spre comentariu
puriu Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 Levitatia magnetica statica este posibila doar in doua situatii: [1] un magnet permanent plus un supraconductor si [2] un sistem de magneti permanenti plus un corp puternic diamagnetic (bismut sau grafen). Le-am incercat pe amandoua. In prezent am pe un raft patru magneti cubici deasupra carora leviteaza o placa patrata din grafen pe sub care se poate trece o foaie de hartie. Este o jucarie chinezeasca. Cu magneti permanenti in opozitie nu se poate din principiu: campulul magnetic extern al acestora este obligatoriu divergent, oricat de deformat ar fi. Levitatia magnetica dinamica este posibila in doua situatii: [1] o sursa de camp magnetic alternativ (bobina tronconica, etc.) plus un conductor diamagnetic in care se induc curenti turbionari si [2] un sistem magnetic instabil, dar care este stabilizat artificial prin comanda permanenta a surselor de camp. Ambele presupun un consum mare de energie. Link spre comentariu
Mondan Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 Răspunsul care mi-a venit în minte este: Nu-mi spuneţi !Consideraţi un stil caracteristic mai destins, care nu înseamnă lipsa respectului.Le-aţi încercat pe amândouă adică aţi avut supraconductori ? Sper că nu erau răciţi spre 0 absolut. Levitatia magnetica statica este posibila doar in doua situatii: [1] un magnet permanent plus un supraconductor si [2] un sistem de magneti permanenti plus un corp puternic diamagnetic (bismut sau grafen). Le-am incercat pe amandoua. In prezent am pe un raft patru magneti cubici deasupra carora leviteaza o placa patrata din grafen pe sub care se poate trece o foaie de hartie. Este o jucarie chinezeasca. Vă rog să puneţi o poză să îmi fie şi mai clar cum stau magneţii ăia. Din jucăria chinezească.Pentru noi care suntem practici trebuiesc explicate cumva, altfel spus despicat firul în 4. <<plus un conductor diamagnetic în care se induc curenţi turbionari>>Conductorul ăsta este cel care pluteşte sau levitează? Am înţeles corect ? Vreţi să spuneţi că aceşti curenţi turbionari după principiul:"Eu curentul cel indus totdeuna m-am opus fluxului ce m-a produs" vor genera la rândul lor un câmp magnetic pe aceeaşi direcţie de sens opus şi îl respinge pe magnetul de jos. Ce mai. Haideţi să îi dăm bătaie. Cine vrea să facă primul experiment de levitaţie şi să pună poze.În limita timpului am să încerc şi eu.<<bobină tronconica>> să încerc la aşa ceva liniile de câmp externe îşi micşorează divergentă ?Cam toate materialele au un comportament diamagnetic dar slab: https://ro.wikipedia.org/wiki/Diamagnetism Link spre comentariu
daniel_88 Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 Vă recomand asta, aşa de distracţie http://danyk.cz/levit_en.html Link spre comentariu
Mondan Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 http://www.instructables.com/id/How-to-Build-a-Magnetic-Levitating-Top/ Aici trebuie neapărat să se rotească ca un titirez ca să nu se dea peste cap magnetul de sus: http://magneticgradient.com/images/levheight.jpg PS: Cred că se întreabă săraca broscuţa levitând....mă uit la poză de pe Wiki. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum