Vizitator iuliean Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Am un cuptor incorporabil Whirlpool AKP222 la care a ,,picat" unul din ventilatoare(cel de sus) , Practic are un motoras de 12w / 230-240v 0,1 A a carui bobina( s-a ,,dus'' din cauza vaporilor cred !!!)este pe un miez de 10x17mm(tole nu ferita) si este facuta cu sarma de CuEm de 0,21mm masurat cu stratul de email fara a fi ,,desizolat''.Necazul este ca nu-i mai pot numara spirele si as ruga sa ma sfatuiti cum pot stabili numarul de spire chiar cu riscul cresterii puterii cu 1-2W ! Multumiri anticipate! Link spre comentariu
adydep Postat Mai 13, 2016 Partajează Postat Mai 13, 2016 Se bobinează până la umplerea carcasei;nu e critic numărul de spire Link spre comentariu
Vizitator iuliean Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Am sa incerc asa ! Multumesc de sugestie ! Link spre comentariu
validae Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Bobinează-l cu grijă, spiră lângă pe cât posibil, apoi impregnează (după montare) bobinele cu un lac sau cu un spray special de impermeabilizare. Bobinajul se face în afara motorului, pe un ,,calapod,, sau șablon de lemn cu capace laterale, apoi se introduce cu grijă pe polii motorului.Sau se scot carcasele bobinelor (dacă are carcase) și se bobinează apoi se montează la loc respectând fazarea corectă. Link spre comentariu
Vizitator iuliean Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 (editat) Rezolvat problema !Am scos carcasa bobinei de pe miez , am bobinat aproximativ spira linga spira cu sirma de CuEm de 0,2mm pina am depasit putin "urma" pina la care a fost vechiul bobinaj , am reasamblat bobina pe miez si apoi motorul respectand fazarea si ...totul functioneaza OK ! Apropo :am masurat rezistenta noii bobine =208 ohmi ! Ramane de vazut cat timp o sa reziste comparativ cu fosta ! Editat Mai 14, 2016 de iuliean Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum