winstyle Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Vreau să cumpăr un astfel de osciloscop . As dori câteva păreri despre acest model , dacă aveti ,sau ati avut unul ... Link spre comentariu
winstyle Postat Mai 10, 2016 Autor Partajează Postat Mai 10, 2016 Chiar nu are (sau a avut ) nimeni un osciloscop ca ăsta ? Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Ce nume are? Ce banda are? La ce pret? Poate asa o sa primesti si raspunsuri..... Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 (editat) Ce nume are? Ce banda are? La ce pret? Poate asa o sa primesti si raspunsuri..... Tesla BM550 0-25MHz Cine stie? Eu am unul BM556. Editat Mai 10, 2016 de mac01 Link spre comentariu
winstyle Postat Mai 10, 2016 Autor Partajează Postat Mai 10, 2016 Mă interesează părerile celor care l-au folosit , sau incă il mai folosesc . Numele ,este chiar cel din titlul topicului . Bandă 0-25 MHz . Două canale . Cel pe care vreau să-l cumpăr costă 350 lei . Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Eu am un BM564. 2*100MHZ (90 de fapt) 2 baze de timp ecran mare A fost bun cit a functionat, acum necesita o revizie. Link spre comentariu
nationalistu Postat Mai 11, 2016 Partajează Postat Mai 11, 2016 E un osciloscop bun,vad ca are si multimetru incorporat.Din cautari pe gogu reiese ca an de fabricatie 1991,deci are ceva ani.Problema se pune cat a functionat,si daca a suferit interventii la interior.Preferabil sa-l vedeti si probati personal,asta ca sa eliminati surprizele neplacute cand va soseste aparatul. Link spre comentariu
winstyle Postat Mai 11, 2016 Autor Partajează Postat Mai 11, 2016 Tocmai asta este problema . Nu il pot proba că il cumpăr de pe net de la cineva care stă la vreo 200 de kilometri ( poate și mai mult ) distanță de mine . Dacă are sau nu interventii in interior , nu am de unde să știu .Nu cred că proprietarul mi-ar spune chiar totul despre el . In schimb ,mi-a spus că are mici probleme la comutatoarele mecanice ,dar functionează , tubul este bun , nu este prea uzat raportat la ''vârsta'' lui ( chipurile , nu prea a fost folosit intens ) ,și ne-am inteles să il filmeze functionând și să-mi trimită filmarea inainte să il cumpăr . Link spre comentariu
nationalistu Postat Mai 12, 2016 Partajează Postat Mai 12, 2016 Ca un sfat personal,dute personal nu e chiar asa de mare distanta,eventual vezi daca mai poti negocia la pret.Asta ca sa nu fie surprize,UNII cand aud ca vii personal sa ridici marfa si sa testezi,subit se razgandesc,stiu ei de ce. Link spre comentariu
winstyle Postat Mai 12, 2016 Autor Partajează Postat Mai 12, 2016 Ar costa cel putin 200 de lei benzina până acolo si inapoi . Inteleg ce spui , dar la ce pret se vinde osciloscopul , parcă este prea mare deranjul , și investitia , să merg până acolo . Ar creste cheltuielile totale la vreo 600 de lei . Cu banii ăștia mi-aș cumpăra un osciloscop mai bun ... Si dacă era defect , nu cred că se oferea proprietarul să il filmeze functionând , și să-mi trimită filmarea .Filmarea nici nu o poate ''falsifica'' , pentru că osciloscopul are niște ''semne distincte'' . Ba chiar a insistat ,initial , (până să-i spun unde stau ) să vin și să il probez personal . Râmâne de văzut ce voi face . Inainte de ăsta , am vrut să cumpăr unul Hitachi , dar il vindea fără sonde . Până să mă hotărăsc să-l cumpăr , l-a vândut . Nu vreau să repet greseala ... Link spre comentariu
nationalistu Postat Mai 12, 2016 Partajează Postat Mai 12, 2016 Daca va trimis filmarea atunci achizitionati respectivul osciloscop.O servisare o puteti face si dv,daca va face probleme comutatoarele cu spray de contacte se rezolva. Link spre comentariu
winstyle Postat Mai 12, 2016 Autor Partajează Postat Mai 12, 2016 Da .Aia ar fi o problemă nesemnificativă . Oricum , toate osciloscoapele vechi au probleme cu comutatoarele , așa că mă aștept la asta . Nu m-ar deranja . Link spre comentariu
winstyle Postat Mai 25, 2016 Autor Partajează Postat Mai 25, 2016 Am primit osciloscopul azi și l-am testat cu semnalul de calibrare de 1 KHz , dar se pare că nu se sincronizează baza de timp după semnalul de intrare .. Proprietarul mi-a spus că așa făcea și la el , dar isi revenea când mișca contactele care setează sincronismul bazei de timp . Am mici dubii in acest sens , dar voi incerca să curăt contactele , să văd dacă iși revine . Dacă aveti osciloscoape Tesla mai vechi , și ați avut parte de asemenea ''experiențe'' cu ele , niște sugestii ar fi binevenite ... In cazul in care problema nu este de la contacte , , ar trebui să studiez temeinic schema electrică a osciloscopului =)) Așa este când cumperi vechituri de pe net ... Link spre comentariu
nationalistu Postat Mai 25, 2016 Partajează Postat Mai 25, 2016 Esentialul ca tubul sa fie bun,restul se rezolva.O curatare a comutatoarelor cu un spray de contacte de buna calitate,si eventual o investigatie la interior asupra placilor daca au suferit interventii asupra lor.Bineinteles se va verifica si partea de alimentare daca coincid tensiunile cu cele din schema.Se pot verifica prin sondaj si electroliticii,mai ales ca au ceva ani. Link spre comentariu
winstyle Postat Mai 25, 2016 Autor Partajează Postat Mai 25, 2016 Am verificat comutatoarele cu multimetrul , și se pare că functionează corect ( cele de tip ''push-button'' ) . Voi incerca să le curăț cu spray de contacte , dar la cum se manifestă tind să cred că nu la ele este problema . Când comut pe canalul B , dispare linia de pe ecran ... Oscilograma nu rămâne ''fixă'' când actionez potentiometru ''LEVEL'' al bazei de timp . Condensatoarele electrolitice , cam greu de verificat că nu am ESR metru ... Osciloscopul a mai fost desfăcut , cu sigurantă , dar nu se văd semne de interventie in el , nu are piese schimbate . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum