sesebe Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Depinde ce inseamna interesante. Daca prin interesant inseamna ca nu-si mai schimba starea, ca nu mai comuta, atunci este posibil sa ma fi intilnit cu asa ceva. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 (editat) Ma refeream la socul de zeci de volti cred ca 60 cel putin care apare la miscarea releului de 24 v in acest camp in interval f mic. Miscarea-cativa mm pe secunda. In momentul cuplarii releului datorita campului extern si nu a celui generat de bobina proprie. Deci nu e vb ca ar traversa bobina campul magnetic al magnetilor ci mai degraba schimbarea parametrilor miezului magnetic care probabil genereaza un flux magnetic rapid. M-a mirat ca e o tensiune atat de mare cu un efort nesemnificativ. Releul nu era cuplat la nimic, Editat Mai 10, 2016 de aureliu67 Link spre comentariu
franzm Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Deci inductia electromagnetica este o anomalie. Banuiam eu ca-i lucru dracului fizica asta ;-) Link spre comentariu
alcon Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Eu nu am nicio strabatere referitor la acest subiect (Perle, aberatii si alte tampenii pe site-urile de vanzari cu diverse electronice.), si va sfatuiesc si pe dvs. sa nu aveti,este vorba de tinerii frumosi si liberi, sa-i lasam sa traiasca in lumea, tara lor (doar si-au luat-o inapoi!), noi, oricum, nu vom mai face umbra pamantului peste putina vreme. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 (editat) Stiam eu ca asta va fi reactia . De asta am si postat aici. Cred ca vreti poze. Oricum o sa masor tensiunea incarcand un condensator ca cu un multimetru obisnuit nu ai cum masura . Cine nu crede poate repeta experimentul meu. Sa apropie de capatul opus picioruselor cu contacte, o bara de magnet neodim. La mine e una compusa din 20 magneti 2x1x0.5 CM. Si atentie cum masurati . Am descoperit anomalia cand incercam sa inlocuiesc releul rred cu o bobina de releu obisnuit la jucaria bedini pt desulfatarea bateriilor. si mi-era lene sa-l demontez. Si desi nu cred ca o sa ma credeti si nici nu doresc sa conving pe nimeni asta e realitatea. Credeam ca cineva sa mai confruntat cu acest fenomen. Pt @ alcon. Crede-ma ca suntem de aceiasi generatie, si am ros multe perechi de pantaloni in bancile scolii liceului si muti ani dupa el. Deci cunosc si legile termodinamicii si legile conservarii energiei si destula chimie. Dar asta e realitatea. Inainte sa posta-sa verificam.. Editat Mai 10, 2016 de aureliu67 Link spre comentariu
validae Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Ce vi se pare așa anormal la apariția unei tensiuni de 60V la mișcarea bobinei releului în câmpul magnetic al unui magnet puternic ? La câte mii de spire are un releu, chiar miniatură, e ceva normal.Nu e nicio anomalie, Faraday a descoperit-o mult mai devreme.... Dacă apropiaţi un magnet puternic de un releu, la un moment dat câmpul ce se închide prin miezul lui va duce la anclanşarea releului, ca şi cum ar face-o şi bobina lui, dacă ar fi parcursă de un curent. Variaţia bruscă a câmpului din întrefierul magnetului va crea o inducţie în bobină, deci apariţia unui curent. La scoaterea magnetului din vecinătatea miezului releului(chiar cu mişcare lentă) la un moment dat releul va declanşa (armătura cade), iar apare o variaţie bruscă a câmpului magnetic prin miez, datorită armăturii ce se deschide brusc. Deci apar două momente distincte când vom avea inducţie electromagnetică apropiind lent un magnet puternic de un releu. Constat că s-a ales praful și de topicul ăsta, sunt câțiva pe aici care deturnează orice subiect în cu totul altceva..... Link spre comentariu
Postări Recomandate