Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

izolare bucla de masa sistem de supraveghere

Postări Recomandate

Salut,

Sper ca e ok postarea in aceasta categorie si rog cateva pareri in legatura cu o problema la un sistem de supraveghere.

Am un DVR cu intrari pe cablu coaxial si folosesc cablu RG6, la care am legate doua camere, una de interior cu cablu de vreo 20m si inca una de exterior cu cablu de 75m.

Fiecare din ele are alimentare separata iar dvrul este singurul legat la impamantare prin alimentator.

Problema se manifesta prin afisare a unor dungi orizontale fine. In timpul zilei nu se observa aproape deloc problema dar noaptea la camera de exterior apar dungile rau de tot incat aproape ca nu se mai intelege nimic din imagine.

Din cate imi dau seama se amplifica efectul de bucla de masa la activarea ledurilor infrarosu dar doar la camera de exterior cu cablu lung (masa de alimentare a camerei este comuna cu cea de semnal pe cablu coaxial).

Iar din ce am gasit pe net se recomanda un izolator de bucla de masa.

Am incercat cu condensatoare(am incercat de 10nF chiar si de 1-2uF) inseriate si pe firul central si pe cel de masa dar nu mai am semnal in acest caz.

Am zis sa incerc cu un traf 1:1 dar habar nu am ce fel de traf sau cate spire trebuiesc. Am pus de test un filtru de 220v dar are acelasi efect ca la condensatori.

Va rog daca se poate ca cineva sa imi recomande o solutie.

Multumesc

Editat de Yuly
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Yuly

11

• mac01

8

• knauf74

8

• sesebe

7

Top autori în acest subiect

aceeisi buba am patito si eu pana sa vad ce imitrebuie am inlocuit camera, dvr cablu coaxial am inlocuit cu cablu utp prin el avand si alimentarea si legatura video iar la capete am folosit mufa balun si asa am scapat de belele

Link spre comentariu

De aceeasi parere sunt si eu si lucrez in domeniu noaptea cand se activeaza IR alimentarea nu face fata ....

Am instalat un DOM POE( power over ethernet) si ziua mergea perfect cand se facea seara si se dadea zoom se bloca din cauza ca nu avea alimentare suficienta POE find pe 48v . 

Link spre comentariu

Nu mai lucrez in domeniu dar preferam sa duc 220v pana langa stalp/camera si acolo sa pun un alimentator ca murea tensiunea cand intra IR daca era cablul lung si mai ales subdimensionat.

Link spre comentariu

Cu coaxial nu mai lucram de ceva timp dar cum spune si @briobit se tragea coaxial impreuna cu 220v unde era distanta mare fiind interior sau exterior . 

Link spre comentariu

Am cumparat acum doua luni o camera analogica HD cu infrarosu pe care am conectat-o la un dvr analogic HD. Odata cu camera am cumparat si cablu special coaxial cu alimentarea lipita de el. M-am dus cu cablu 50m cu 12V prin el. Nicio problema..se vede impecabil si noaptea si ziua. Camera consuma 700mA iar sursa debiteaza 12V/2A.

In alta locatie am sase camere conectate la un dvr (tot la distante mari) cu o singura sursa de 12V/6A. Merg fara probleme toate camerele si noaptea si ziua si vara si iarna. 

Deci se poate...important este cablu si sursa.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Legea lui Ohm este valabila pentru toate sursele si pentru toate cablurile.

In cazurile tale ai avut noroc.

Camerele, intern lucreaza la tensiuni mici pe partea de imagine. Au un step-down care iti permite sa mergi in jos chiar si sub 9V. Ca sa te convingi alimenteaza o camera, pe timp de zi, dintr-o sursa reglabila si coboara treptat tensiunea de alimentare,

Problema este la led-urile IR, sunt inseriate si au nevoie de tensiune pe aprope de 12V pentru functionare corecta.

La cei 700mA  ai tai ca sa pierzi 3V pe cablu nu-ti trebuie decat vreo 4.3 ohmi. La cei 50m care sunt 100m ca fir dus-intors este foarte usor sa obtii rezistenta asta daca folosesti un cablu cu sectiune mica si cupru putin.

Solutia corecta pe distante mari este fie alimentarea locala fie telealimentarea cu tensiuni mari, 24-48V si step-down la 12V langa camera.

Link spre comentariu

Scuze ca nu am specificat dar camera cu probleme este alimentata separat cu vreo 5m de cablu de cupru grosut folosit de telekom pentru adsl (aproape de 2 ori mai gros decat firul de utp) nu vine de la locatia dvrului. Alimentarea este de 12V de la o sursa in comutatie de 1.25A. Camera cere 800mA.

Practic dvrul si prima camera sunt puse pe o casa si cealalta camera cu probleme este pozitionata pe a doua casa unde se ajunge doar cu cablul coaxial si alimentarea este din casa pe care e pusa camera.

Editat de Yuly
Link spre comentariu

Pai fa babeste. Pune camera cu probleme in locul celei care merge.

Sau da-o jos,o conectezi la dvr,faci bezna in camera si vezi ce se intampla.

Editat de knauf74
Link spre comentariu

Si sa-i schimbe si sursa, sa puna una mai tapanoasa de 2A. Sigur nici camera nu respecta indicele de consum si nici alimentatorul nu ofera cei 1,25A. Este la limita cu acel alimentator.

Editat de mac01
Link spre comentariu

casele au aceeasi faza, monofazat. am incercat cu 2 alimentatoare unul de 1A fara stabilizare adica fara feedback (in gol scoate aproape 14V si 11.9 la consum de peste 1A) iar celelalt pe care este momentan legata camera de 1.25A cu stabilizarea tensiunii de iesire (testat in gol si in sarcina cu consum apropiat de 1.2A si scoate in jurul a 12V).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări