validae Postat Ianuarie 25, 2022 Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 Iepurii sunt drăguţi dar locul lor e în pădure.Am avut şi ştiu ce le poate pielea... Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 25, 2022 Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 Acum 26 minute, validae a spus: Iepurii sunt drăguţi dar locul lor e în pădure.Am avut şi ştiu ce le poate pielea... Scrie si tu ceva detalii ca ... sunt orasan de 4 generatii , n-am fost in viata mea la tara (bunicii i-am prins la bloc). Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 25, 2022 Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 Mă bag si eu in discutie: invisivii iepurelui cresc continuu, trebuie sa-i toceasca. Are in bios o rutină care-l determina sa roadă tot ce pare comestibil. Le dadeam iarbă suculenta, varză, morcov si urecheații rodeau lemnul cuștii. Cand am inteles cum sta treaba am inceput sa le dau crengi de mar, cireș visin, salcie, dud, asta pe langa stiuletii de porumb. Fiica unui amic avea un iepuras ca animal de companie si dupa un timp amicul a observat ca mobila era ronțăită bine, da' nu ințelegea cine a strans rumegușul. Fiica-sa de 4 ani nu stia sa manevreze matura. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 25, 2022 Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 A adus taică-meu acum mulţi ani o pereche de pui de la un coleg de serviciu.Erau pentru un alt coleg, care avusese o problemă şi nu venise şi cum cel care-i adusese nu voia să se întoarcă cu ei acasă, i-a luat taică-meu. Erau cât pumnul de mici, drăgălaşi foc.Cum stăteam la casă n-a fost greu să-i ţinem, dar după câteva luni au făcut pui.Atunci a devenit cam obositor de întreţinut o familie de 8 iepuri. Câte un sac de iarbă mâncau pe zi, nu mai zic de curăţat căcărezele alea ca de capre, care put de te ustură ochii. Iarna următoare au ros podeaua cuştilor şi s-au băgat în groapa cu nisip acoperită unde ţineam iarna morcovii, sfecla roşie şi hreanul....deci au dus-o bine.Au atacat şi vreo doi pomi, le-au ros coaja şi s-au uscat rapid.Primăvara unii au tulit-o pe la vecini şi nu i-am mai văzut, iar pe cei prinşi i-a gătit bunică-mea.Sincer să fiu nu mi-a priit deloc carnea aia, mi s-a părut cam prea dulce. Dar alţi iepuri nu am mai luat de atunci... Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 25, 2022 Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 Acum 4 minute, validae a spus: nu mai zic de curăţat căcărezele alea ca de capre, care put de te ustură ochii. Iarna următoare au ros podeaua cuştilor Hm, asa ceva nu am auzit pana acum mai ales ca unii cresc iepuri prin casa. Bine am inteles ca si cu o pisica nu-i usor. Daca iepurii rod podeaua, cum se procedeaza ca sa nu scape din cusca? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 25, 2022 Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 Se pune plasă de sârmă deasă peste podea... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 25, 2022 Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 Acum 2 ore, merck a spus: Daca iepurii rod podeaua, cum se procedeaza ca sa nu scape din cusca? Pui tabla zincata peste scândură. De regula, de la urina pute de zici ca se pișa amoniac. Sunt nașpa de ținut acasă, la curte. Am avut cativa ani când eram copil, și știu că era problematic sa te apropii de cusca înainte de a face curat. Podeaua era cu putina panta, mizeria curgea către un jgheab de unde se colecta, iar restul se rezolva cu furtunul cu apa. Erau buni pt mâncare și blana. Noi nu prea pierdeam timpul cu ei, însă am înțeles de unde vorba ca se înmulțesc ca iepurii, sau face copii ca o iepuroaica. Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 26, 2022 Partajează Postat Ianuarie 26, 2022 Doru.Şi noi am crescut iepuri la casă.E adevărat că rod lemnul şi pute după ei ca naiba!În mod normal ar trebui ţinuţi în ţarc,afară. Obligatoriu să le asiguri rămurele zilnic,că altfel le cresc dinţii puternic. N-aş recomanda ca animal de casă. N-aş recomanda nici pentru crescut şi sacrificat.Mănâncă f mult.Numai dacă ai ditai tarlaua cu lucernă...Şi să aibă ţarc de alergat.Carnea e similară celei de pasăre. Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 26, 2022 Partajează Postat Ianuarie 26, 2022 Taranii ziceau ca iepurele e saracie la casa omului. Asta deoarece manânca foarte mult! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 26, 2022 Partajează Postat Ianuarie 26, 2022 10-12 iepurași mănâncă cam cât o Vacă(fără aluzii), am avut la țară,de aceea au și fost dați. Mizerie cât cuprinde. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 26, 2022 Partajează Postat Ianuarie 26, 2022 Asta e, fiecare a trecut prin etapa asta. Tin minte ca ai mei aveau o sursa de unde procurau paine uscata, si rodeau saraciile la pesmeti de le sareau capacele. De verdeata nu duceau lipsa, era destula in imprejurimi. S-au lamurit repede. Fiind copil, nu a fost optiune personala. Noi doar ne jucam cu ei, vedeam doar latura frumoasa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 26, 2022 Partajează Postat Ianuarie 26, 2022 Cel mai scârbos lucru, tații își mănâncă ,dacă nu sunt separați la fătare, de viu puii. Dar, la ciulama sau friptură sunt buni rău. Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 26, 2022 Partajează Postat Ianuarie 26, 2022 Nu sunt singurii masculi care fac asta! Si la pisici e la fel. Sau la ursi. Masculii fac asta pentru ca femela sa se imperecheze cu masculul...ucigas. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 26, 2022 Partajează Postat Ianuarie 26, 2022 Bai frate, tot citesc si ... ma ingrozesc . Ca roade podeaua, ca pute rahatu', ca mananca de sparg, "tații își mănâncă ,dacă nu sunt separați la fătare, de viu puii" (deci sunt si carnivori ). Se pare ca realitatea este departe rau de ce stim cei care n-am avut tangenta cu ei. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 26, 2022 Partajează Postat Ianuarie 26, 2022 sunt haioși atunci când dorm, dau din piciorușe. Am văzut, apropo, o fază cu un iepuraș d'ăsta, plimbat prin școală pentru poze. Era lesina de la atâta smotocit. Link spre comentariu
Postări Recomandate