Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Animale de companie

Postări Recomandate

• 10 luni mai târziu...

Asa a adormit, cu ochii deschisi.

y4mYgq5G8vYPVH95UDaZ-yvZHVir5-DISrSJuR-j

y4mi__cKgKyaGYtNeDBk7V752o7JEZ6Q00U1fQGP

y4mNwFiapr6sN6ts2XGsLhG9dVPoPPfb2SU8N7GG

Asta e de acum doua luni, pe vremea aia motanul era mai calm, avea timp sa doarma cateva ore. Acum e plin de hormoni, dupa ce mananca bine doarme  15 minute apoi ma cheama sa-i deschid usa... daca ma prefac ca nu pricep repeta chemarea, de trei-patru ori apoi  ma musca de picioare. Nu o face cu dusmanie, doar asa, baga putin coltii in gambele mele.

Sotia si fiica-mea cand aud chemarea motanului sar ca arse, sa-i deschida cat mai repede.

y4mH7kYUA3r3ZN2zY3DWnAX-APYvEiTWQopdJKU8

Link spre comentariu

Prin ograda s-a pripasit o pisicuta. Doarme cu gainile, le manânca din mâncare si le bea din apa. Nu reusesc sa ma apropii de ea (cum ziceam catre sotie, nici nu stie ce pierde!:d). I-am luat si boabe, lapte, conserve. Le manânca, dar parca tot prin blidul gainilor cauta!:rade:

Link spre comentariu

Probabil a făcut foamea ceva timp şi o fi fost şi maltratată dacă e aşa de temătoare.Trebuie să te apropii treptat de ea, te laşi cât mai jos ca să nu-i inspiri teamă.Încerci să-i atragi atenţia cu ceva bun şi care miroase, de exemplu o bucată de peşte, sau batoane cu carene tip ,,recompensă,, pentru pisici.Când se apropie destul, îi arăţi mâna şi o laşi să te atingă ea prima, ca să vadă că nu ai intenţii ostile.

Link spre comentariu
Acum 12 minute, icar a spus:

Prin ograda s-a pripasit o pisicuta. Doarme cu gainile, le manânca din mâncare si le bea din apa. Nu reusesc sa ma apropii de ea (cum ziceam catre sotie, nici nu stie ce pierde!:d). I-am luat si boabe, lapte, conserve. Le manânca, dar parca tot prin blidul gainilor cauta!:rade:

sigur a facut foamea. noi avem o pisica luata de pe strada, a venit singura dupa noi, care desi are mincare la dispozitie, maninca tot ce prinde prin jur, resturile de la celelalte pisici, boabele ramasa de la catel, mai nou a incercat si niste cepe de zambile. A ramas cu amintirea foamei.

Link spre comentariu

Am incercat. Chiar cu mâncare in mâna, ramâne la distanta respectabila. Daca vreau sa ma apropii de ea, fuge, de obicei in nucul din gradina. Nu urca prea sus, doar atât cât sa se simta in siguranta, si se uita la mine. Am momit-o si cu o jucarie (pare tânara), se uita curioasa, dar atât. Mai las sa treaca timp.

Stând cu gainile, vâneaza soareci si...vrabiile care vin la boabe. 

Link spre comentariu

De fata cu ea, mangâie alta pisica, daca ai alta prietenoasa prin curte.
Bagând mai mult in seama un alt câine am reusit si eu sa ma apropii de un maidanez care parea speriat de bombe.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Eu am imblanzit o pisica tot mutând farfuria cu mancare.  Puneam lapte sau granule in farfurie si o lasam sa ia trei-patru guri apoi luam farfuria si o mutam un metru mai intr-o parte. Muți de trei-patru ori apoi o lasi sa termine de mancat. La inceput fugea, dura minute pana sa se intoarca dar dupa zece sedinte umbla dupa farfurie. Trebuie sa te asocieze cu hrana si sa prinda incredere. Nu incerca sa pui mana pe animal ca strici totul. Da-i mancare si cand o sa aiba incredere va veni singură. Dureaza chiar si trei luni.

Link spre comentariu

Oameni buni, asta nu-i dresură. Este doar castigarea increderii. In trei luni pisica va castiga incredere si nu o sa se teamă de cel ce a hranit-o in acest timp. Pana la dresura e cale lungă.  Important este ca nu incerci sa o prinzi, nici macar nu incerca sa o atingi. Si inca o treabă, pentru animale privitul in ochi este semn de agresiune. Si copii percep la fel, pana la 3-4 ani.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Din 2020 in curte ne vin iepuri. La inceput unul mic, ceva mai mare decat pumnul. Venise la legume, intra pe sub poarta. Nu a facut prostii, mai curand veveritele au facut. 

Din vara pana in iarna s-a facut cat o pisica de mare. In fiecare dupa-amiaza venea in curte la mancat graunte (ii dadeam amestec de pasari, deci cu de toate). Venea in curte si manca foi de patlagina si graunte. Se oprea din mancat si se uita la noi. 

Nu ne-am putut niciodata apropia de el la mai putin de 1m. Copiii au reusit sa se apropie cel mai mult. Eu, o data, in sedinta foto stand pe burta am reusit sa fiu cel mai aproape de el. Desigur, cu cat ma chirceam mai jos, cu atata era mai confortabil in preajma mea. 

In iarna, a venit ultima oara in Decembrie, a stat lung si s-a uitat la geamul de unde il priveam si dus a fost pana in Martie anul urmator. 

De vreo 2 luni avem alti 2 iepuri. Nu pot vedea daca unul dintre ei e cel cunoscut caci acum vin la graunte numai cand se intuneca. Rar sunt amandoi, vin pe rand la cutia cu graunte. Cand am vazut ca avem iar iepuri, am pus iar cutia cu graunte. 

Poza mea preferata cu primul iepure - sedinta foto:

IMG-20220124-174018.jpg

oznor-TO-soft.jpg

Si noua generatie:

IMG-20220124-174121.jpg

IMG-20220124-174136.jpg

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări