Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Animale de companie

Postări Recomandate

Buna

Mama puilor e foarte harnica,dimineata in special gasesc pe covorul

din fata usii soricei,pasari,chiar un pui de sobolan.

Sa va povestesc o intamplare.

Un motan fiul pisicii,(care este mama,bunica,strabunica la toate pisicile care le-am avut),Pufuleata se numea

a prins un soricel.Se juca in curte pe la 19 seara cand am ajuns de la serviciu.Soricelul era bineanteles "capsat" de motan 

pentru a nu avea viteza de reactie prea mare.Fiind toata ziua plecat le-am pus urgent ceva de mancare.Motanul a lasat soarecele

si a trecut la servitul mesei.Pisica(Fifi se numeste) avea pui cu ceva mai mari decat cei din poza.A venit si ea la masa,

dar cand a vazut soricelul l-a furat urgent de la Pufuleata si l-a dus la pui.In scop didactic in mod sigur.Motanul a terminat masa

si a inceput sa caute soricelul.L-a cautat peste tot,dupa toate rotile de la masina,dupa o gramada de pietre,prin stratul cu flori.

Cel putin 10 minute s-a tot invartit prin curte,eu ma distram de el,cat era de nedumerit,ca unde ar putea fi prada.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu
1 oră în urmă, dany_cta a spus:

El este Carcalacu, e motanel 100% de interior.

Iese pe afara doar cand cade de la geam/balcon si sta pana este gasit.

aAp8nrS.jpg

Bag-o p'asta la avatar! :ewryt45w

Link spre comentariu

Nici o data sa nu va incurcati cu bagaboante, mite sau altfel de ...mite!

Deja o pisicuta tricolora era pregatita de a fi data, cealalta raminea la mine iar ceilalti 3 i`a cerut o alta cunostiinta.

Ieri dimineata toti lipsa la apel, i`a dus mita in alt loc!

Isi mai face veacul la vreo 3 case distanta de mine.

Asta e, mi`au ramas cei 3 de ma mita mea.

Nu`s asa frumosi dar blonda ramine la noi, ceilalti ii dau in locul celor promisi.

Link spre comentariu

Eu cred că felinele au "caractere" diferite, ca și oamenii. Unele mai vagaboante, altele statornice. 

Dar mâtza in general își mută puii acolo unde consideră că sunt condiții optime, după criterii de ea știute.

Să vă dau un exemplu: inainte de a naște pisica noastră, nevastă-mea i-a pregătit un loc "special", într-un geamantan deschis (moale și curat). I-a plăcut locul, pentru că a dormit acolo aproximaiv o săptămână. Dar a născut la vreo 2m de acel geamantan, pe o cârpă ce conform criteriilor noastre era net inferioară:rade:... iar puii i-a mutat intr-o carcasă goală de radio "Select", aflată în aceeași încăpere (o cameră încă neterminată pe interior, ce are momentan statut de magazie).

În cazul dvs (dl. Grig) probabil nu i-a plăcut "aglomerația" ... sau altceva. M-am convins că sunteți un iubitor de animale și sunt sigur că i-ați oferit toate condițiile, dar pisica are (și) alte preferințe, pe care noi - oricât ne-am strădui - nu le înțelegem. 

Link spre comentariu

Pai in fapt am uitat ca mai am si cei 3 pui ai pisicii noastre, aia pe care a adus`o anul trecut vagaboanda.

Anul trecut a lasat 2 pui la vecini si a adus 2 la noi.

Dupa ce au crescut a inceput sa`i cheme cu ea sa plece insa astia erau mai mari decit cei de anul asta si n`au mai plecat, au ramas la mine.

Asta este situatia, de acuma incolo a devenit pisica non grata pe teritoriul meu, las ciinele sa se ocupe de ea, :d o alearga ala de numa dar nu sare sa o muste, o cunoaste de mic.

Inclin sa cred ca totusi ciiniucul are el ceva actiuni nocturne si a conturbat`o, macar cu scandalul ca mai latra ca apucatul citeodata.

Link spre comentariu
Asta-i pisica mea. Este pisica care nu face nimic, nu m-a deranjat nicicand. Cred ca e pisica ideala. Miauna doar daca o calc, daca urca in pat se aseaza cuminte, la picioare. Nu ma incurca la mers, sta la doi pasi in spatele meu. Vine daca o chem, vine. Uneori dupa 1-2 minute dar negresit vine. Cand adoarme e ...lemn. Pot sa o mut, nu se trezeste. O data a cazut in cap de pe fotoliu si cum a cazut asa a ramas, pe spate, capul sub fotoliu, inca vreo jumatate de ora pana si-a facut somnul. Noaptea doarme cat dorm si eu, nu umbla prin casa. Daca vrea afara se aseaza in fata usii si asteapta in liniste, nu insista. Daca treaba e urgenta, ne cauta prin casa, se pisoieste de doua-trei ori apoi fuge la usa.

0269338b-08cd-4930-9032-708286caf151-ori

a08e46d7-4a54-43a8-be9a-2ee4867fa914-ori

Fiica-mea hraneste pisicile, toate pisicile din vecinatate vin pe la mine, in curte adeseori am 5-6 pisici. Fiecare pisica e diferita, exact ca oamenii. In poza in care apare masina sunt 7 pisici, 4 pui si trei adulti.

67f4e6c2-815f-4194-86d8-47908a5ebc76-ori

698b11bc-e75a-4320-98be-fffd7e679376-ori

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări