Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solutie pentru lampa dezlipita

mojnost

Postări Recomandate

Tocmai mi-au intrat in patrimoniu niste frumuseti de lampi si am constatat ca la 2 bucati PV200/600 Tungsram se misca lampa fata de soclu. Probabil nu sunt singurul care a are de a face cu asa ceva asa ca decat sa experimentez solutii de lipire mai bine fac aici un apel la experienta forumistilor.

In foto atasate se vede PV200/600 si celelalte "frumuseti".

Multumesc anticipat pentru orice sfat, nu vreau sa fac probe cu superglue si sa ia foc cand infierbanta lampa.

Deci cu ce se poate lipi lampa de soclu? Se intelege ca e vorba de soclul prins de lampa, cu pini tata, si nu de soclul de sasiu.

post-175171-0-35850100-1462619202_thumb.jpg

post-175171-0-93305900-1462619221_thumb.jpg

post-175171-0-53129100-1462619230_thumb.jpg

post-175171-0-21474000-1462619241_thumb.jpg

post-175171-0-00051500-1462619253_thumb.jpg

post-175171-0-78070300-1462619475_thumb.jpg

post-175171-0-41250500-1462619487_thumb.jpg

post-175171-0-78997900-1462619497_thumb.jpg

Editat de mojnost
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

3

• mojnost

3

• nationalistu

2

• romicap

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am lipit mai demult cu poxipol din ala din 2 componente de culoare cumva gri , se gaseste , chiar si capisonul anodic de deasupra la EL519 care nu se poate zice ca nu se incalzeste , deocamdata rezista , nu pute deloc nici la inceput si nici in timp . Totusi sa ai grija sa nu bagi prea mult ca sa se atinga de sarmele de sub soclu ... clar ca nu e garantat ca si izolator electric la tensiuni mari sau pentru ceva f sensibil cum ar fi grila de comanda .

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

... cu poxipol din ala din 2 componente de culoare cumva gri

Cel gri este posibil sa contina pulberi metalice care scad rezistenta de izolatie, as folosi tot asa ceva dar transparent, de ex Bison in 2 seringi, fac proba intai, il pun la prajit pe o tabla dupa ce se intareste si vad cum se comporta la temperatura.

Editat de mojnost
Link spre comentariu
Vizitator

Adezivi pentru lipit gresie/faianta/caramizi de sticla. Adera f bine la sticla, am vazut lipituri cu un astfel de adeziv, era de culoare mai neagra. posibil sa reziste si la caldura. Cel putin baza de soclu rezista sigur.

Link spre comentariu

Se pot lipi cu lac siliconic rezistent la temperatura.

Multumesc de sfat. Un exemplu de denumire cormerciala a acestui tip de lac?

Adezivi pentru lipit gresie/faianta/caramizi de sticla. Adera f bine la sticla, am vazut lipituri cu un astfel de adeziv, era de culoare mai neagra. posibil sa reziste si la caldura. Cel putin baza de soclu rezista sigur.

Nu stiu cum as putea introduce adezivul ca nu e cazut soclul de tot, doar se misca, trebuie ceva fluid ca sa patrunda intre lampa si soclu.

Link spre comentariu

Superglue...tine fara probleme, foloseste cu incredere. Eu asa procedez si nu am avut probleme nici cu caldura si nici cu izolarea 

Editat de romicap
Link spre comentariu

Cel gri este posibil sa contina pulberi metalice care scad rezistenta de izolatie, as folosi tot asa ceva dar transparent, de ex Bison in 2 seringi, fac proba intai, il pun la prajit pe o tabla dupa ce se intareste si vad cum se comporta la temperatura.

Nu m-am exprimat prea bine , nu e ala care lipesteinlocuieste metalul din seringile transparente care e si destul de scump , e intr-o cutiuta normala de carton si inauntru sunt doua tuburi ca alea de tempera :rade: . Nu poti vedea culoarea decat dupa ce lucrezi cu el . Nu contine metal deloc , e doar un plastic destul de dur dupa ce se intareste . Este si transparent , eu ti-am zis cu ce mi-a mers , vezi tu ...

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu
Vizitator

"Nu stiu cum as putea introduce adezivul ca nu e cazut soclul de tot, doar se misca, trebuie ceva fluid ca sa patrunda intre lampa si soclu."

Da, trebuie preparat cat mai fluid ca sa popata patrunde intre balon si soclu.

Eu am experiente neplacute cu "palaria" anodului lipita cu superglue sau cu poxipol transparent, la caldura nu rezista.

Link spre comentariu

Eu v-as contrazice ...

Ceva fluid ca superglue n-are "substanta" sa umple un gol care totusi este acolo in epochitul ala original , ca altfel nu s-ar misca , eu am indeasat cat se poate ( nu trebuie mult ca nici nu intra ) adeziv de care am pomenit , ce da pe afara , murdareste sticla , se indeparteaza ulterior cu cutterul . Odata intarit intre sticla si soclu nu permite sa se miste chiar si daca presupunem ca n-ar lipi bine

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Este la De.......an silicon,adeziv(impropriu spus silicon) in tub de plastic,ca siliconul, dar de culoare neagra, rezistent la temperaturi inalte (catre 1000*C). La un boiler incalzit cu lemne,am folosit astfel de ''silicon'' pentru ca iesea fum printre partea de jos a boilerului si ''furnalul'' in care ardeau lemnele. Dupa un timp adezivul respectiv s-a facut tare ca piatra.

Link spre comentariu
Vizitator

Este la De.......an silicon,adeziv(impropriu spus silicon) in tub de plastic,ca siliconul, dar de culoare neagra, rezistent la temperaturi inalte (catre 1000*C). La un boiler incalzit cu lemne,am folosit astfel de ''silicon'' pentru ca iesea fum printre partea de jos a boilerului si ''furnalul'' in care ardeau lemnele. Dupa un timp adezivul respectiv s-a facut tare ca piatra.

Este bine de stiut, am retinut :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări