franzm Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Am mai găsit o schema cu mosfeti tot cu reacție în curent, De unde vine atributul acesta, reactie de curent? Esantionarea se face în nod (paralel), deci marimea esantionata este o tensiune. Compararea se face pe bucla (serie), deci marimea comparata este tot tensiune. De unde atunci aceasta fixare pe curent? Pentru ca intrarea de reactie are impedanta mica? @Dudi: FET-ul cu poarta scurtcircuitata la sursa nu e sensibil la descarcari electrostatice (în limite rezonabile, bineînteles). Link spre comentariu
maxente Postat Mai 15, 2016 Autor Partajează Postat Mai 15, 2016 Salut , vreau si eu un cablaj , daca nu se poate numai unu atunci doua . Multumesc ! . Desi e de preferat sa dau placile pe perechi, pot sa iti dau si un cablaj ca doar nu se face gaura in cer O sa fac o lista sa va trec acolo Cred ca in maximum doua saptamani dau comanda Link spre comentariu
Blacksmith Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Franzm, in functionare probabil ca nu e sensibil, dar problema e la lipire. Stiu ca se pot lua unele masuri, insa nu vreau sa ma complic. De aceea am ales sa nu mai folosesc niciodata FET-uri. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 La lipire îi puneti chilotei (un fir de sârma trecut în zig-zag printre pini). De defectat, se defecteaza de obicei la lipire cu pistolul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Sau poleiala, care apoi se indeparteaza f usor. Am lipit si dezlipit multe mosfeturi la viata mea, niciodata nu am reusit sa defectez ESD un asemenea tranzistor, nici cind aveam pullover din lina si mi se "ridica" parul pe miini cind ma apropiam de ceva metalic. Dar evient, se poate intimpla... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 (editat) Am gasit intr-o carte urmatorul text: "Also, a CFB amplifier should not have a capacitor in the feedback loop. If a capacitor is used in the feedback loop, it reduces the net feedback impedance at higher frequencies, which will cause the op amp to oscillate." La ce condensator se refera ? La cel pups in paralel cu rezistenta de feedback (C16) sau la cel serie cu rezistenta de vine la masa (C14,C15) ? Editat Mai 15, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Spuneam ca vrea sa fac niste cablaje la fabrica pentru acest amplificator Mai doreste cineva cablaje, mai e cineva curios sa il construiasca ? Daca nu mai doreste nimeni am sa comand eu minimum de 10 bucati. Mie imi trebuie doua cablaje sa imi fac amplificatorul meu, restul am sa le bag la vanzari. Ca pret ar fi undeva pana in 30 lei cablajul Dupa cum se vede e fara SMD-uri, deci il poate face oricine Vreau si eu 4 cablaje,pentru niste copii pasionati de mestereala.Te rog sa-mi trimiti pe mail schema si detalii de plantare a componentelor,daca se poate in pdf,le printez si le dau pustilor. Link spre comentariu
knauf74 Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Care ar fi tensiunea minima pentru amplif? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Nu merge decat fix la tensiunea pentru care este proiectat, pentru ca nu are sursa de curent constant si daca schimbi tensiunea de alimentare se strica toate polarizarile. D-aia eu as vrea sa fac o versiune si cu surse de curent constant. Dar va rog mult, raspundeti-mi si mie la intrebarea asta: http://www.elforum.info/topic/115478-amplificator-mosfet-cfa/?p=1374923 ca e foarte importanta pt mine. De ea depine daca ma las de amplificatoare audio sau nu. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Dupa ce scrie acolo, trebuie sa fie vorba de C16. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Doamne ajuta sa fie asa ! Ca daca e vorba de celalalt cond nu mai pot sa fac amplificatorul cuplat AC, o sa fie doar DC si nu e bine. Acum o intrebare auxiliara. Maxente nu a pus C14 ( a pus doar 4,7uF pe intrare) si cica ii merge bine (asta pe monajul real). Iar mie in simulare imi da offset de 1V pe iesire fara C14. Cum se poate asa ceva ? Link spre comentariu
maxente Postat Mai 15, 2016 Autor Partajează Postat Mai 15, 2016 (editat) Da, confirm ca nu am pus nimic in plus fata de ce e pe schema plus condul ala din intrare de 4,7uf si merge excelent Dupa ultima data cand am umblat la offset l-am lasat la 5mV cand se incalzeste si nu m-am mai obosit sa il reajustez @viobio v-am pus pe lista, am trimis si mail-u Ar fi 11 cablaje stranse pana acum Editat Mai 15, 2016 de maxente Link spre comentariu
Blacksmith Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 I-am scris baiatului care a facut ampliful asta si mi-a zis si el ca nu trebuie sa pun nici condul ala de 470uF in serie cu rezistenta la masa din reactie. Si acum observ ca asa mi-a zis si Ex.escu in postul #15. Dar nimeni nu vrea sa-mi spuna de ce.... Link spre comentariu
maxente Postat Mai 19, 2016 Autor Partajează Postat Mai 19, 2016 (editat) Mai scriu aici ce teste am mai facut zilele astea Asa cum am mai scris si in alt subiect in legatura cu condensatorul acela care nu ar trebui pus in reactia negativa, eu l-am incercat si merge, offsetul scade la -12mV, fara oscilatii, iar pe muzica nu se simte nici-o diferenta cu sau fara el Azi am incercat incalzirea tranzistorilor de semnal mic din fata cu pompa de aer cald si offsetul sare de la 35mV spre 100 si ceva de mV in minus sau inspre plus in functie de cum dau cu jetul de aer cald spre tranzistorilor din bara de plus sau de minus Ultimu test e fara condensatorul din reactie, adica asa cum e amplificatorul din schema, nu mai incerc si cu el, banuiesc ca e tot pe acolo cu variatia offsetului O alta chestie care ma bate gandul e, sa ii pun generatoare de curent in diferential. In felul asta plaja de tensiune de alimentare e mult mai mare Ma gandesc ca sunt destui care vor sa il alimenteze la tensiuni mai mici si sa foloseasca mai putini tranzistori finali, fara sa mai modifice altceva pe schema, plus ca rejectia sursei de alimentare e mai buna Teoretic in simulator ar merge de la 2x15Vcc pana aproape spre 2x70..75Vcc. acum nu cred ca sta nimeni sa bage doar 2x15Vcc, dar de la vreo 2x25Vcc in sus se gasesc mai repede trafuri Nu stiu cum sa fac ca pe cablaj acum nu mai am loc si de generator cc, ar trebui sa mai maresc cablajul si nu prea imi convine Cam asa arata schema cu GCC hexfet.pdf Editat Mai 19, 2016 de maxente Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum