Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator MOSFET CFA

maxente

Postări Recomandate

Dudi ce ai tu acolo in circuitul ala simplificat este reactie pozitiva pura, deci comportamentul este normal. Dai spre exemplu semnal pozitiv pe intrare, si cum este cea negativa, iesirea tinde spre ramura negativa a alimentarii, iesirea trage insa dupa sine spre negativ si intrarea pozitiva prin rezistenta din reactie, asta accentueaza si mai mult dezechilibrul dintre intrari, si iesirea este dusa si mai mult spre -Vcc si uite asa se creeaza un cerc vicios. Asta este reactia pozitiva ce o ai tu acolo.

Link spre comentariu

Sa le ia dracu de scheme. Ca numai tepe mi-am luat in ultimul timp cu astea de fabrica. Mai intai Accuphase-ul lui Victor, acum Eclerul lui Leco....

Ok, UDAR. Dar atunci de ce nu merge in circuitul complet ?

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Dudi, de ce nu incerci sa faci direct schema de la Ecler?Performantele sint foarte bune si totodata s-ar face odata pentru totdeauna diferentierea intre tottem pole si comanda clasica a mosfeturilor verticale...

Link spre comentariu

Spuneam ca vrea sa fac niste cablaje la fabrica pentru acest amplificator

Mai doreste cineva cablaje, mai e cineva curios sa il construiasca ?

Daca nu mai doreste nimeni am sa comand eu minimum de 10 bucati. Mie imi trebuie doua cablaje sa imi fac amplificatorul meu, restul am sa le bag la vanzari. Ca pret ar fi undeva pana in 30 lei cablajul

Dupa cum se vede e fara SMD-uri, deci il poate face oricine

Posted Image Posted Image

Link spre comentariu

Am facut un test cu mai multe valori ale rezistentelor din reactie si se pare ca la THD-ul creste cu cat maresc valorile. E normal asa ceva ? De ce ? Asa sint astea cu reactie in curent ?

25R / 910R : THD 0.06%

100R / 3.6K : THD 0.1%

270R / 10K : THD 0.5%

Ieri am mai facut niste simulari pe o schema cu CFA cu etaj de iesire pe mosfet vertical ( as fi scris identic daca nu era bootstap-ul pentru comanda corecta a finalilor).

47R/1k8 THD 0.01%

120R/3k3 THD 0.006% 

Rezultatele sunt cam pe dos  ,dar bune in sensul dorit. Diferenta e ca in al doilea caz s-a folosit o reactie NESTED mult mai muncita ca si simulare .

Link spre comentariu

Am mai găsit o schema cu mosfeti tot cu reacție în curent, full simetrica din cap până-n coada, tot de putere, superdioda cu mosfet+bipolar... Cine se baga sa o simuleze???

Link spre comentariu

Nu stiu ce nu se intelege exact,ca eu vad absolut tot . DC servo poate sa nu mai existe ,iar MOS-urile sunt doar in etajul final ,deci nu cred sa fie vreo problema .

La o rezolutie mai buna nu am . Asta e .

Link spre comentariu

Nustiu, eu nu inteleg. Si nici nu se vede bine unde traseele sint unite si unde nu.

Nu ma refeream la MOS-urile din etajul final ci la FET-u (T15) de pe intrare. Eu nu folosesc in montajele mele piese care se ard doar daca le atingi cu mana.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări