Marian Postat Mai 12, 2016 Partajează Postat Mai 12, 2016 Dudi cu intrebarea aia intri pe un teren minat, discutia asta leco versus altii cu deschiderea incompleta a finalilor nu a avut niciodata vreo solutionare constructiva ci a dus doar la contre nedorite. E ca si cum ai incerca sa impaci stanga cu dreapta in politica...Maxente imi cer scuze pentru offtopic. Link spre comentariu
Vizitator hpavictor Postat Mai 12, 2016 Partajează Postat Mai 12, 2016 Rezultatele practice ( DIY sau PRO ) au oferit deja un răspuns credibil legat de soluția atacului tranzistoarelor IRFP940 / 9240 , nu e prea complicat .Căutați pe net ... Totul este la îndemână ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 12, 2016 Partajează Postat Mai 12, 2016 Leco, dupa cum ai observat, si eu sint interesat de aceast amplif si vreau sa-l imbunatatesc. Dar eu nu ma pricep ce e ala totem pole, n-am vazut in viata mea. Daca pui o schema cum ar trebui sa fac, eu o simulez si vedem ce iese. Chiar sint curios. Si inca o chestie. Nu inteleg la ce te referi tu cand zici ca nu se deschide bine mosfetul. Cat de bine vrei sa se deschida ? Ca daca se deschide prea mult face scurt. Dudi, am pus cel putin 4 scheme cu tottem pole, lumea a sarit in sus si au inceput sa rida, ca e ok, ca "merge si asa fara buffere si fara 10V in plus" tipic ca la noi, merge dar cit e bine "merge"?... Dar pentru ca eu te apreciez ca intotdeauna vrei sa perseverezi, iata un etaj final cu mosfeturile comandate de buffere tottem pole, atentie mosurile industriale de comutatie (cite 6 per rail) sint cu sursele in alimentare si drena comuna pe iesire. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Mai 13, 2016 Partajează Postat Mai 13, 2016 (editat) Am facut asa... dar se pare ca nu merge. Cred ca nu e facuta corect legatura intre totem pole si etajul din fatza... ca, na, nu ma pricep... Am impresia ca schema de la Ecler e total diferita fatza de ce am eu acolo... Probabil nici nu se poate face adaptarea... Editat Mai 13, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 13, 2016 Partajează Postat Mai 13, 2016 In cazul tau nu poate fi implementata solutia de la Ecler.Studiaza cu atentie etajul din fata de la Ecler, ce face mai exact acel operational. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Mai 13, 2016 Partajează Postat Mai 13, 2016 Ce rol au Q102, Q103 de pe alimentarile operationalului ? Asta fiind o cu totul alta schema propun sa se mute discutia pe un nou topic, numit "Ecler PAM1360". Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 13, 2016 Partajează Postat Mai 13, 2016 O referinta de tensiune de 1,98V fata de masa Link spre comentariu
Blacksmith Postat Mai 13, 2016 Partajează Postat Mai 13, 2016 Asta vad si eu... Dar de ce ? Chiar nu puteau sa puna un zener de 8,2V ? ca vad ca tensiunea aia de 1,98V nu o folosesc nicaieri... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 13, 2016 Partajează Postat Mai 13, 2016 Cred trebuie ajustat la milivolt, altfel simetria e la balamuc, uita-te atent ce face iesirea operationalului! Si ce este in bazele trz gen VAS! Link spre comentariu
franzm Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 (editat) Dar eu nu ma pricep ce e ala totem pole, n-am vazut in viata mea. Totem pole. În electronica, în sens strict, este numele dat unei anumite configuratii de etaj final push-pull folosita la circuite integrate logice TTL si uneori (rar) la cele analogice. În sens larg, se refera la orice etaj contratimp serie. La schema de la #49, jonctiunile BC ale lui Q17 si Q22 sunteaza VAS pe semialternanta pozitiva si respectiv, negativa. D-aia nu merge. Editat Mai 14, 2016 de franzm Link spre comentariu
Blacksmith Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Am facut ca in schema originala si tot nu merge. Operationalul imi sta in -15V iar iesirea amplifului in +85V. Pun si schema, poate mi-a scapat mie ceva si nu vad... (dar am verificat de o mie de ori). Link spre comentariu
franzm Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Ce rol au Q102, Q103 de pe alimentarile operationalului ? Stabilizarea (termica) curentului de mers în gol al finalilor. Ca la (aproape) orice amplificator pp. Doar ca aici trebuie doua multiplicatoare UBE ("superdiode"). Link spre comentariu
Marian Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Dudi de ce ai reactie pozitiva in loc de negativa? Daca asa trebuie sa fie schema si m-am bagat in seama neintrebat, cer scuze... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Marian, asa e schema originala... Nu inteleg nici eu de ce. Dar nu vrea sa mearga deloc. Am incercat si cu alte operationale, am zis ca o fi modelul meu defect, dar degeaba, acelasi rezultat: -15V pe iesire. Am inchis bucla si direct doar pe opamp si la fel face. Deci problema e din acest circuit. Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Vezi că ai pierdut o inversare ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum