Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator MOSFET CFA

maxente

Postări Recomandate

Nicidecum. Asa arata amplifurile neterminate in cazul altora. Ruginite, dar functionale.

@maxente, pe viitor ar fi bine sa concepi ampliful bazat pe o cutie disponibila. Astfel, cand totul este testat functional doar strangi suruburile.

Link spre comentariu

Asa ar fi indicat in general cand mai butonezi cate ceva in electronica si apoi are nevoie de bagat intr-o cutie. 

In general ce am facut eu, am facut cu e am avut, nu pentru ca m-am zgarcit la bani, doar ca am zis sa folosesc si materialele adunate prin atelier, ba chiar imi place sa fac unele cutii cu ce am.

Amplificatorul canta de cateva luni bune in fiecare zi pot spune ca suna foarte, foarte bine.

Editat de Shambala
Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...
La 17.06.2016 la 17:48, Blacksmith a spus:

Am rezolvat partea cu fluctuatiile. Am facut asa :

Posted Image

Acum ledul se aprinde la prima depasire a pragului si sta aprins, fara sa clipeasca, inca 1s de la ultima depasire a pragului, apoi se stinge usor.

Durata se poate ajusta din C1 (10uF).

- cu verde e curentul prin led.

- cu albastru curentul de colector prin Q1, adica impulsurile date la intrarea in clipping.

Posted Image

Se poate pun din nou schema noua de clipping? Multumesc anticipat

Link spre comentariu
Acum 4 ore, FLONE a spus:

Se poate pun din nou schema noua de clipping?

Se poate... Numai ca nu mai stiu despre ce este vorba... Au trecut totusi 6 ani !

Link spre comentariu
La 22.09.2016 la 0:20, maxente a spus:

Am primit azi componentele pentru amplificator.

Sa vad zilele astea cand imi fac timp si o sa incep si eu sa plantez placutele mele

Pe cablaj exista o rezistenta si un condensator notate cu steluta. Nu trebuie puse. Fac parte dintr-o compensare si nu e nevoie de ea

Mai exista un strap, notat cu J1, in dreptul caruia se poate monta un electrolitic. Acolo se pune doar un strap.

In arhiva aveti si un sablon pentru gaurile radiatorului, e la marimea 1:1, il printati in format A4 si dezactivati orice alta optiune care poate deforma poza

HEXFET CFAmp.rar 118.71 kB · 389 descărcări

@FLONE Vezi in arhiva de aici

Editat de maxente
Link spre comentariu
Acum 12 ore, FLONE a spus:

Ai imbunatatit schema de monitorizare clipping pusa initial de maxente.

Am cautat in arhiva personala si am gasit schemele astea doua, dar nu pot sa iti mai garantez acum ca e ok ce e acolo, ca habar nu mai am cum functioneaza...

image.thumb.png.7403ffdfc4baf57746a6f2b346ee5f52.png

image.thumb.png.30399a26905b62440496221008ca1c8d.png

Editat de Blacksmith
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări