Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator MOSFET CFA

Postări Recomandate

@maxente din pacate aceasta informatie nu o s-o primesti aici pe forum, nu vezi ca sunt doar critici. Cum afisezi ca ai facut ceva cum esti atacat ca nu e buna ca nu are nu stiu ce...

Poate Dudi sa mai simuleze ceva si sa te ajute(mai sunt cativa care-ti ofera indrumare/ajutor neconditionat).

Felicitari pentru realizare.

Link spre comentariu

LEgat de mute: mi se pare o idee buna, dar incompleta.

Cand te lasa finalii mute-ul nu mai are efect. De vrei sa reduci arcul, ai o metoda f simpla sa reduci cu condensatoare, grija mare la recuplare.

Am prezentat deja schema, solutia e acolo, oricine o poate adapta dupa bunul sau plac. Doar grija la cum "programezi" asa incat sa nu cuplezi releul peste condensatorul incarcat.

Are LEco film cu ce se intampla.

Apoi legat de filtru pasiv si rejectia la 100MHz. Eu zic sa nu ne pripim.

Cine vrea n-are decat sa filterze zgomotul de la o sursa in comutatie zgomotoasa.

Veti vedea ca desi merge in hardswitching la 100kHz - sa zicem, mizeriile de la multi MHz nu dispar cu una cu doua.

Pui cond low ESR, ce sa vezi tot acolo-s mizeriile, mai mici dar sunt.

Pui o bobina cu miez, mai dispar, vezi ca incepe sa conteze mult traseul, daca nu il inchizi fix in zona, ciocurile urate nu dispar.

Si ma refer aici la mm, si la bobina facuta calumea.

Un cablaj facut in oglinda, asemanator cu schema e un dezastru din acest punct de vedere. La ce bucle mari ca si suprafata apar, pfaiaiaiai.

Testati, vedeti ca nu e usor, filtrezi usor pana la 1-5Mhz in functie de piesele folosite, de acolo e GREU si ce merge la un circuit, nu merge la altul.

Vezi ca de pui in paralel un C de un fel iese ceva, pui aceeasi valoare de alt fel, iese altceva. Ii mai tai din picioare iar se modifica comportamentul.

Asa ca de la schema in care toata lumea pune din brisca 100u si 100p pana la realitatea dorita se pierd multe ore de cercetare, mai mult pe incercate-le decat pe calculate.

Cu pasivul o scoti cat de cat la capat, dar activ, infinit mai mult de lucru.

Editat de Sharky
Link spre comentariu
Acum 2 ore, maxente a spus:

Acum, probabil, intotdeauna va fi loc de mai bine la o anume schema. E clar ca cine se pricepe poate sa o imbunatateasca. La cate stiu eu din electronica asta, pot sa o zic pe aia ca pentru mine amplificatorul asta cum e acum e ok. As fi fost curios, totusi, cu dublarea acelui SR, daca se poate face cat de cat simplu, adica modificari minore la cablajul deja facut.

Din punctul meu de vedere un SR mai bun poți obține cu un curent mai mare in VAS asta fără sa faci prea multe modificări și se poate îmbunătăți cu niște MOS-uri avind capacități mai mici. Pt test poți renunță la o parte din finali și vezi cit se îmbunătățește SR. 

Ar fi foarte interesant și util sa pui simultan pe osc cind faci măsurătoarea și întrarea și ieșirea cu măsurătoare de SR pe fiecare dintre ele. Parca în simulare SR-ul era foarte mare........ sau confund eu schema....?!? 

Link spre comentariu

Preturile destul de mari ale scuelor hi-end sunt direct proportionale cu potentialul de a reusi sa reproduca  muzica live. Sculele trec teste dificile ,bazate pe un auditoriu educat din punct de vedere muzical.  Performantele tehnice asa cum sunt masurate uzual nu sunt concludente. De exemplu ,se pot optine  cam aceleasi distorsiuni pentu un semnal defazat uzual cu 360grade  fata de un un semnal nedefazat; reactia negativa corectand mult mai corect/eficient in al doilea caz. ( auditoriu experimentat  va face instantaneu diferenta )

Editat de clausnc
Link spre comentariu
7 minutes ago, maxente said:

Am facut si cateva capturi la semnalul patrat direct din generator

SDS00100.jpg   SDS00098.jpg   SDS00099.jpg

E bun semnalul asta, pentru a masura corect sr-ul amplificatorului, sau sa caut alt generator ? 

Da, rise time si fall time sint ok.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări