Blacksmith Postat Noiembrie 6, 2017 Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Stiti ce cred eu ? S-ar putea ca noul offset sa fie asa de stabil la +/-1mV pentru ca acel radiator pus se comporta ca un ecran. Oscilatiile alea de 10-20mV de care vorbeai la inceput poate sint paraziti captati din aer. Asa ca dupa ce va fi bagat in carcasa, chiar si fara acele radiatoare, s-ar putea sa fie la fel de stabil. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 6, 2017 Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Cupleaza doar q1 cu q2 si separat tranzistoarele din fiecare generator de curent . Restul e apa de ploaie . Link spre comentariu
clausnc Postat Noiembrie 6, 2017 Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 (editat) ksa992/ksc1845 pe intrare ce beta au? Daca au de ex. beta 500, la 1ma curent de colector te mai miri de offset-ul buclucas. Daca ai vre-un amplificator vechi cu tranzistori de intrare cuplati in aceeasi capsula vezi ce fel lucreaza offset-ul. (deasemenea beta nu prea depasea 200) Editat Noiembrie 6, 2017 de clausnc Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 (editat) N-au asa mult. Din cate imi aduc eu aminte au undeva pana in 200 masurat cu o chinezarie de aparat. PArca sa zic ca aveau intre 170 si 180. Nu mai stiu exact ca a trecut un an de cand le-am plantat. Am lotul lor si stiu ca sunt foarte apropiati ca valoare, chiar si intre PNP si NPN. Maine o sa masor cativa sa vad cam ce valoare au. Editat Noiembrie 6, 2017 de maxente Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 19, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2018 (editat) Veni timpul sa bag si niste semnal in amplificator. 100Hz 1Khz 10khz Patrat la 10khz La sarcina mea rezistiva de 7,4R am avut cam 41-42Vrms curati pana in clipping. Editat Iulie 19, 2018 de maxente Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 19, 2018 Partajează Postat Iulie 19, 2018 Arata bine. Cu tensiunea aia pe iesire scoti 200W RMS pe 8 ohmi ! Mai mult decat rezulta din simulare (150W). Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 19, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2018 Am uitat sa spun ca amplificatorul are la bornele de alimentare 2x73Vcc cu intrarea pusa la masa, deci fara semnal. Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 19, 2018 Partajează Postat Iulie 19, 2018 F bine pana acum! Ramane de vazut ce e cu galmele alea chiar de dinaintea comutarii. Vezi de mai bagi o bobina in ecuatie ce iese. Asta ar fi ca proiect de viitor, dar la cum arata, e suficient de bine si asa! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 19, 2018 Partajează Postat Iulie 19, 2018 Pune 15p + 820R in paralel cu rezistenta de 3,6K din reactie. Creste faza de la 53 la 76 de grade si poate scapi de galme... Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 19, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2018 Inca mai am ultimul cablaj de test la amplificatorul asta, e functional si pot incerca si testa pentru dublarea sr-ului plus altele care ar putea ajuta la eliminarea acelor gâlme, cu zicea si @Sharky mai sus. Deci daca se mai doreste sa mi se spuna una alta, pot incerca pe placa aia si ulterior scot modulele finale si modific si acolo daca rezolvam ceva. Nu pot face teste direct pe modulele finale ca sunt greu accesibile. Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 19, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2018 (editat) Nu va mai certati ca nu are rost. O sa las amplificatoru cum e acum si asta e. Azi am ascultat muzica la el si se aude foarte, foarte bine pentru niste mosfeti ieftini. O sa mai incerc, totusi, compensarea aia, mai mult de test, sa vad daca dispar gâlmele alea. L.E. O sa ii pun si un condensator de 1uF in paralel cu sarcina rezistiva sa vad cum arata iesirea cu semnal dreptunghiular. Editat Iulie 19, 2018 de maxente Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 20, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2018 (editat) Cu 15p+800R peste 3k6 parca s-a mai imbunatatit putin Aici am pus 1uF paralel cu sarcina de 7,4R Se mai pot aplatiza oscilatiile alea mici ? Ma gandesc ca alea or fi si din cauza zobelului (15sp pe un diametru de 1cm cu 2,7R paralel) Schema finala aici HEXFET CFAmp.rar L.E. De fapt nu zobelu de pe iesire ar putea sa genereze oscilatiile ca el e pus sa le mai suprime. Editat Iulie 20, 2018 de maxente Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 Cam greu sa iti dai seama. Vezi de chestii mai simple, gen conductia simultana prima data. Vezi daca mosfetii se inchid cum trebuie. Ai putea sa ii comanzi separat, fara reactie, scoti de undeva un semnal dreptunghiular cu front f abrupt si optimizezi comutarea lor. Apoi ii bagi in bucla si incepi cu compensarile. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 Lasă-le în pace ca alea sint "detaliile" auzite de audiofili atunci cind schimba cablurile..... mai ales cind pun cabluri foarte scumpe renumite pt faptul ca redau foarte "detaliat" iar ele nu-s altceva decit niște cabluri ordinare fetuite și aranjate în asa fel incit sa aibă o capacitate mare între fire. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 (editat) Daca a rezistat la toate testele astea pe care ti le-am recomandat sa le faci, fara sa se arda (cum fac alte amplifuri cu mosfeti de aici de pe forum), aia e tot ce conteaza. E stabil, dreptunghiul e destul de drept, SR are gramada... si mai ales ca ai spus ca se aude foarte bine. In simulare, pe capacitiv 1uF, oscilatiile erau mai mici nitel, dar nu e problema nici asa. Daca nu aveai LR pe iesire era acolo ca valurile marii, nu se mai cunostea dreptunghiul. Daca n-au explodat mosfetii pe testul capacitiv... ma indoiesc ca ar avea probleme de conductie simultana... Editat Iulie 20, 2018 de Giuseppe Bagarella Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum