Vizitator Postat Noiembrie 25, 2016 Partajează Postat Noiembrie 25, 2016 Deschiderea mos-urilor la prag de bias clasa AB, un pic peste 4V per final (rail), acei 4V sint MULT sub limita zennerelor de 12V! Link spre comentariu
sebi_c Postat Noiembrie 25, 2016 Partajează Postat Noiembrie 25, 2016 ... Asa cum Dudi a aratat mai sus, cu o majorare corespunzatoare a deschiderii superdiodei, polarizarea finalilor se face ok. Motivul problemei era divizarea polarizarii disponibile pentru finali, nu prezenta zenerelor in sine ( ca fapt divers daca le scoateti dar lasati rezistentele de 100R in locul lor, problema va fi fix aceeasi ). Asa e, si fara ele amplificatorul functioneaza. Chestiunea e ca scurticrcuiteaza (in fine limit la 0.6V) alternanta nenecesara deschiderii mosfetului! N-am studiat ce implicatii are asta! Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 25, 2016 Partajează Postat Noiembrie 25, 2016 Cum sa limiteze o dioda zener de 12V la 0,6V? De unde ai scos-o pe asta? Ceea ce limiteaza la sub 1V este tensiunea inversa pe mosfet, adica semialternanta opusa, acolo dioda este polarizata direct si limiteaza la cat este Vf-ul ei, insa nu aia te intereseaza, ci semialternanta corespondenta ramurii respective, acolo unde dioda limiteaza la cat este ea setata ( strapungerea inversa ). Link spre comentariu
sebi_c Postat Noiembrie 25, 2016 Partajează Postat Noiembrie 25, 2016 Pai si eu ce-am spus? Te rog sa citesti mai atent si sa ai o atitudine corecta! Cu diode: Si fara: Daca tot s-a pus in discutie, asa arata cu doua diode zenner antiserie: Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 Chestiunea e ca scurticrcuiteaza (in fine limit la 0.6V) alternanta nenecesara deschiderii mosfetului! N-am studiat ce implicatii are asta! Asta ai scris, si la asta am reactionat. Link spre comentariu
sebi_c Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 Asta ai scris, si la asta am reactionat. Si ce inseamna alternata nenecesara deschiderii mosfet? Hai sa explicam: alternanta in care dioda conduce direct, altfel atunci este ca orice dioda. Hai sa zicem ca n-am zis semilaternata, dar nu era mare lucru sa ma iei ca la casa pionierului! Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 Am impresia ca tastam Romaneste dar ne intelegem in Chineza...Daca ai fi scris "alternanta de inchidere" n-as fi zis nimic pentru ca era corect, asta face zenerul, limiteaza inchiderea/blocarea/inversa din poarta la Vf ( sub 1V ), dar alternanta de deschidere este limitata de strapungerea inversa a diodei, in cazul de fata la 12V intre poarta si iesire, adica arhisuficient pentru functionare normala.Adica ai confundat inchiderea cu deschiderea, si daca nu ti-ai dat inca seama de asta atunci meriti cu prisosinta atitudinea mea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 (editat) Mai simplu, in polarizare corecta pentru deschidere la un N-Mos adica cu + in poarta fata de sursa, acesta nu vede mai mult decit tensiunea de lucru a zennerului, 12.xx Vcc. Polarizat invers adica pentru inchidere (stingere) mosul nu vede mai mult decit caderea inversa Vfav pe zenner adica sub 1Vcc sau cum s-ar zice +12V si -1V (circa). La unele scheme (mai pretentioase) si in comutatie in special, se folosesc ori diode bidirectionale, adica presupunind ca avem o bidirectionala de 12V, indiferent cum va fi tensiunea la bornele ei cu + in poarta sau cu - in poarta fata de sursa N-mos sau P-mos (in acest caz), excursia va fi de 12v tensiune pozitiva sau negativa, sau se mai folosesc diode puse cu - comun, pentru a simula o bidirectionala, fiind direct echivalenta acesteiea +inca Vfav cadere pe fiecare jonctiune polarizata invers in functie de polaritatea tensiunii. Adica un bidirectional de 12V echivaleaza (aprozimativ) cu 2 zennere de 11V cu minusul comun. Hai, nu va mai certati, e Simbata, mai bine o cana cu vin fiert (cine are) si fum din fludor! Editat Noiembrie 26, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
opty80 Postat Ianuarie 26, 2017 Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 In loc de condensatorul de 220p....merge orice alt c ceramic? ca nu e pe stoc la tme Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 26, 2017 Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 In momentul acesta sint pe stoc 15 tipuri de condesatori de 220pF: http://www.tme.eu/ro/katalog/sigurante-smd_100131/#id_category=26&products_with_stock=1&s_field=artykul&s_order=ASC&visible_params=118%2C2%2C115%2C10%2C39%2C120%2C116%2C32%2C2932%2C2931%2C2650%2C31%2C42%2C45%2C124%2C135%2C129&used_params=10%3A3244%3B118%3A24939%3B Eu personal iti recomand din cei cu polipropilena (ai 4 variante pe stoc). Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 26, 2017 Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 Merge orice condensator cu dielectric C0G/NP0 la minim 100V. Asta ar fi o optiune, dar e cu raster de 2.54mm (nu mai stiu cum e pe cablaj): http://www.tme.eu/ro/details/c315c221j1g5ta/condensatoare-mlcc-tht/kemet/ Daca iei din astea sa ai grija sa nu tragi prea tare de pini ca ramai cu ei in mana. Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 26, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 Pe cablaj e raster de 5mm Se pot indoi usor pinii mai de jos. Se tine cu un spitz imediat sub corpul condensatorului, iar cu mana sau alta unelta se modeleaza pinul la distanta necesara Link spre comentariu
opty80 Postat Ianuarie 27, 2017 Partajează Postat Ianuarie 27, 2017 Multumesc de raspuns. Mai am pe astia si irfp 9240 care nu erau pe stoc. O sa sun sa imi modifice comanda sa ii pun pe astia. Link spre comentariu
opty80 Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 plantam valorile de pe placa da? ca vad ca exista diferente intre silk si schema si ce e scris pe placa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum